Тежко наказание от УЕФА грози Ботев. Причината е, че агентът на организацията, която следеше за прояви на расизъм по време на мача реванш с Партизани Тирана, е написал в доклада, че от страна на феновете на канарчетата е имало отправени антиалбански скандирания, пише “Марица”. Човекът, който е следял за подобни изцепки на стадион „Лазур”, е отразил, че в 15-ата и в 80-ата минута бултрасите, настанени в сектор В, са скандирали: „Шибай, шибай шиптърите”.

Няколко часа преди да се проведе първият сблъсък на Ботев с Бейтар Йерусалим, Дисциплинарната комисия на УЕФА ще нищи казуса. Ако се вземе решение за наказание на пловдивчани, то санкцията ще бъде доста сурова. Канарчетата ги грози глоба от поне 30 000 евро и затваряне на сектора с агитката за реванша с израелците на 20 юли, че дори и двубоят да се проведе пред празни трибуни.

Ръководството на Ботев не остана със скръстени ръце, а направи всичко по силите си да предотврати евентуално наказание заради скандиранията на феновете. Пловдивчани подготвиха защитна теза. Шефовете на жълто-черните изпратиха своето официално уведомление до Международния отдел на БФС и до УЕФА, разбра още “Марица”.

С нелеката задача да подготви нещата е бил натоварен административният директор на клуба Иван Йотков. Ръководството на Ботев е направило всичко по силите си, за да докаже, че скандиранията на феновете не са били антиалбански, а са били подкана към футболистите на Николай Киров да победят тима на Партизани. Управата на жълто-черните е изградила своята теза, позовавайки се и предоставяйки официални извадки от тълковния речник относно значението на думите „шибай” и „шиптър”, които имат смисъл, различен от този, който е лансиран пред УЕФА.

Така ако от УЕФА приемат, че въпросните скандирания могат да се приемат като „бийте албанците”, то Ботев ще се размине без тежко наказание.

Столичният Левски вече бе порязан от евроцентралата за провинение от този вид. Сините отнесоха финансова санкция в размер на 57 000 евро и провеждане на един мач в Лига Европа при закрити врати заради издигнати нацистки знамена по време на мача с Марибор в Словения миналото лято.

54 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    4

    Селянките да си плащат , това не е да се изсулят като коматевска пръдня от жълти потури както когато сайбията им ограби банката, какво се правят на ощипани ханъми.

  2. 3
    1

    Пак лъжица катран в кацата с добро повединие в Бургас- нямаше нито една димка, бомба, нямаше знамена със свастики или нещо подобно, нямаше расистки обиди.И все пак тези скандирания провалиха всичко! Много добре всички знаее, че УЕФА не прощава такива скандирания, още повече на отборите от нашата черга!

  3. 4
    11

    ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ,ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ,ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ..ВИКАЙТЕ ШИПТЪРИ…УЕФА КАТО ВИ УШИЯТ ЗА РАСИЗЪМ БЕЗ ПУБЛИКА ЗА СЛЕДВАЩИЯ МАЧ ПАК ПИШЕТЕ ЗА ЛОКО ЕВРОИДИОТИ ЖЪЛТИ:))

  4. 9
    4

    Защо толкова злоба при буферите? Какво ги ебе дали ще ни накаже УЕФА? Те така или иначе не участват в турнири организирани от УЕФА! Нека си играят в Говедарци и да не се месят в делата на евроучастниците.

  5. 4
    11

    Висша наглост! Насрани са до ушите и на всичко отгоре шикаркавят! Селяни! Дано им лепнат най-строгото наказание в пари! Пожелавам на евреите днес да им лепнат една тройка за назидание!

  6. 8
    1

    Пожелавам успех на Ботев срещу Бейтар!
    Ботев ще играе на контраатаки, добре групиран в своята половина разчитайки с бързи контри да свари неподготвена защитата на Бейтар.Мачът няма да има нищо общо, като този срещу албанците, където се надиграваха със шиптърите.Според мен Белия трябва да насити средата с халфове, които да пресират съперника малко след центъра дебнейки за грешки и с бързи подавания по крилата, които да търсят Косоко с извеждащи сам срещу вратаря пасове, халфовете също така в момента, в който отнемат топката да пробват пасове зад защитата.В никакъв случай Ботев не трябва да бъде дълбоко прибран в половината си и да позволява на евреите да разиграват безпроблемно топката пред и в наказателното поле.Бейтар е по-класен от Партизаните, но в никакъв случай не е непреодолим съперник.Лошото е слабото ни първенство и много младата средна линия със Серкан и Меледже.На Ботев без Балтана ще му липсва лидер и класа в средата.Песимист съм, но аз бях песимист и срещу албанците, така че каквото си го направят.

  7. 5
    8

    от толкова много цигански лъжи вече не знаят АФД Тракия ли са, Ботев ли са, БотяфЪ ли са…. абе спрете се малко – обърквате си феновете, бе! Те не са от най-умните и им е трудно на горките да разберата за кой са!!

  8. 5
    7

    даже си мисля дали и УЕФА няма да ги накаже за опитите да излъжат… Така се прави в белите страни

  9. 4
    10

    Поредния цирк в жълто. Опитвали се да “обяснят” значението на израза. Също както се опитват да докажат, че 2010=1912 и, че купата не е подарена. Те все се опитват да доказват и преструктурират нещо. Псуват и после лъжат като циганите, че не са… Жалки селяндури

  10. 7
    15

    Шиптър е албански циганин ще ви ушият за Расизъм.Каквото и да увъртате наказанието ще е факт!

    • 10
      4

      Албания – Shqipëri;
      Албанец – Сhqiptar
      от там идва Шиптар, няма нищо общо с циганин и подобни. Цигани сте вие, които приказвате без да знаете и си мислите, че 1936 = 1926!

      Best regards

      • 2
        6

        Вие като викахте “Шибай Шиптара” какво имахте в предвид:
        “е*али сме ви мангали албански” или “Победете Партизани”?
        Лицемери!!!!

  11. 7
    21

    Лицемерието на жълтите няма край. Добре, че в УЕФА не пасат трева и наглите селски номерца не минават. До колкото разбирам, феновете на Ботев са поканили албанците в руска баня да се шибат с брезови клонки. Сами се вкарват в такива срамни филми, но понеже една от характерните особености на селянията е липсата на всякакъв срам, не само че не си мълчат ами и повече приказват.

    • 15
      4

      Амбриаж/долен ляв педал/,гледай си циганското “Локо”и не си показвай злобата и омразата в темите за “Ботев”Пловдив!Разбрали” лайно номер едно”?

    • 14
      5

      Малоумник, къде ПРОЗРЯ расизъм в скандирането бе, или половите съвокупления (ако се приеме думата “шибане” като такава) са расизъм.

    • 6
      2

      Това не е лицемерие, а посочване на факти. Питай някой адвокат – нали си имахте едни адвокатчета начело… Между другото адвокатите се придържат точно към такива практика – буквалистика до дупка – по закон и по тълковен речник!

      • 2
        6

        Само дето ние много добре познаваме манталитета на обикновения жълтур и както и да го въртите е ясно какво сте искали да кажете. А сега, като усетихте какъв автогол сте си вкарали, станахте големи адвокати и буквалисти.

  12. 26
    4

    По-смешни хора от нашите буфери няма по света. Те ритат на някаква поляна в Говедарци, даже фургон не им е сложил Крушо, за да сменят гащите, но иначе критикуват Ботев, който радва България по европейските стадиони.

  13. 23
    4

    Вестник “Марица”и плужека Дончо Донев- боклуци 2 във 1 !!!

  14. 5
    27

    Шибаните жълтури да не се измъкват с ”бийте албанците ”, ами ако имат топки да си кажат какво означава , после да си платят глобата.

    Така правят пичовете, обясненията са за пОтки като тях.

    • 14
      2

      И кои тея пичове дето правели така???Във задният двор на вси такива липсват там има само ,как си го написал а да ПОТКИ ЛИЛАВИ И НЕКЪПАНИ ПОТКИ със нулев интелект и умствен багаж те и за това ще си останат винаги във задният двор и вечно втори във Пловдив!!!!Хайде задавете се от злоба да ви е*а във пОтките ,от Ботев по-голям и велик няма няма и да има поне във Пловдив и колкото и безмозъчни диарии да избълвате няма да промените този неоспорим факт господа МАНГАЛИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • 4
        11

        Като ти гледам написаното и ти ще си голям интелект? Грешки, грешки… И за умствен багаж ми говори!
        На майка ти сина е мангали!

      • 1
        2

        ФОСТАТА И ПОСЛЕ В ПоТКАТА НА МАЙКА ТИ ШИвАН ЖЪЛТУР !

  15. 17
    3

    Лошо, аман от глоби 🙁 На реванша срещу Партизани бяхме 7-8 хиляди, т.е. от билети приходът да е около 50 хиляди евро. Ако УЕФА ни накажат с 57 хиляди евро глоба заради викания ще сме направо на финансова загуба от мача.

  16. 7
    33

    Ей сегс ще ви ебем мамата жълтоциганска

    • 21
      2

      Какво общо има ФИФА в случая, след като турнирът се организи от УЕФА явно знае само човек, който пише “сегс” вместо сега 🙂

  17. 10
    28

    Само – “Шибай жълтите”
    не подлежи на наказание

  18. 5
    16

    Много си прост. Ей заради такива фенове Ботев страда.

  19. 7
    36

    Бяхме чули за селяните от Коматево ама делегата ни увери че няма по жалко малцинство от феновете на това отборче.
    Строго ще ги накажем!

    • 26
      8

      Опаааа… Грешка в комуникацията с делегата… Искал да каже, че няма по-културна и възпитана публика от тази на Ботев Пловдив и не е възможно тази публика да е искала да обиди по някакъв начин отбора на Партизани. В същото време не би се учудил, ако това се отнасяло за феновете на другия отбор, който си мисли, че е пловдивски, а всъщност е едно недоразумение от Кюстендил.

      • 7
        22

        Хахааахххаааа
        Най културната????????
        Все едно гледам Анимал планет а не мач.

  20. 9
    30

    Без милост за циганите. Ще има големи глоби и затворен сектор.

    • 24
      5

      Що така бе? Ние кво сме виновни, че жалтурите са викали срещу албанците? Само защото сме се довлякли в техния град ли да ни глобяват и затварят сектори?

  21. 8
    31

    Охххх густо, как паднаха снощи Лайногорец. Другия път пак да подаряват купички. Господ забавя, ама не забравя

    • 31
      6

      “Другият път да подаряват купички”- нали знаеш че втори Ж. Илиев да ви подари купичка манго. Тва с “подаръка” успокоявали ви поне малко като се има предвид Крушо на какво ви подлага мангусти.

    • 33
      3

      МАЛОУМНИК , НАПРОТИВ ТОВА ПОКАЗВА КОЛКО СА ЗЛЕ ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НАСАМ . ОТ МЕСЕЦ АПРИЛ ДРЪПНАХА РЪЧНАТА СЪС СЛАБИ ИГРИ И СУМА ЗАГУБЕНИ ТОЧКИ . А ,,БОТЕВ,, ОБРАТНОТО ТОЧНО ОТ АПРИЛ ВЛЕЗНАХМЕ В СУПЕР ФОРМА С КРАСИВИ И РЕЗУЛТАТНИ ИГРИ . И АКО В БОЛНИЯТ ТИ МОЗЪК МИСЪЛТА ,ЧЕ КУПАТА НИ Е ПОДАРЕНА ,ЖИВЕЙ СИ С НЕЙ ЗА ДА МОЖЕШ ДА ДИШАШ СПОКОЙНО , САМО АКО ИМАШ СИЛИ ВЪРНИ НА ЗАПИС ВТОРИЯТ ГОЛ НА ,,БОТЕВ,, НА ФИНАЛА И ИЗБРОЙ С КОЛКО ПАСА С ЕДНО ДОКОСВАНЕ СТИГНАХМЕ ДО ГОЛА . ТОЗИ ИЛИ ПОДОБЕН ГОЛ ВАШЕТО КИРЛИВО ОТБОРЧЕ НЯМА В ИСТОРИЯТА СИ И НИКОГА НЯМА ДА ИМА . ЗАЩОТО ТОЗИ ГОЛ Е ОТ СУПЕР КЛАСА И САМО ГОЛЕМИТЕ ОТБОРИ В ЕВРОПА МОГАТ ДА ГО ВКАРАТ .

      • 6
        24

        Върни си головете на Мартин със странична ножица и на Умарбаев най красивия гол в шампионата срещу смешното ви отборче. Ей това е красота и майсторство а не вашите подарени голове. Капиш.

  22. 19
    4

    Балсам ва шиптърите курви мазни и кур за УеФа _1_

  23. 29
    9

    АКО НИ ГЛОБЯТ И ЗАТВОРЯТ СЕКТОРА , ТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СЕКТОРИ ДА ЗАПЕЯТ МОЩНО – ШИБАЙ ДЕЛЕГАТА , ШИБАЙ ДЕЛЕГАТА , ШИБАЙ ,ШИБАЙ , ШИБАЙ МОЩНО В ДИВИЯЯЯЯ……

  24. 26
    8

    Не веднъж съм го казвал, но нашите “тартори” нямат измислена 1 нова песен за последните 2-3 години, а само се навличат неприятности и глоби, за които клубът плаща. Нека бъде по-интелигентна публика, такива неща гонят хората от стадионите. Само Ботев!

  25. 28
    9

    Пхаххаха ,бийте шиптърите?!?! Аз много се дразня с това шибане и ебане и тн.Имам чувството ,че подгряващите с песни от този род са големи педали!Вместо да подкрепяме ,все шибаме мъже….?????!?№?!?! А ако ни затворят сектора на реванша ,заради тази глупост,да вземат тези педали да преустановят тези тъпи песни!

    • 17
      8

      Духай,бе семкар прост!!!Олигофрен,даже не можеш да помислиш дали има нещо обидно в това!!!А най вероятно не си бил и на нито един стадион в Европа да видиш,че там скандират на всеки мач и по нецензурни неща.Нали самите те се наричат шиптъри,какво обидно има в това?!?!Ама нали някой пишман разбирач с пакет семки в ръката,трябва да ни разясни нещата

      • 2
        9

        Мишко ,ако искаш да ме видиш,какъв семкар съм?Не става въпросза шиптърите,а за ебането ,шибаме ,еби берое и тн. Да ви еба в педалите ,където пеете това!Мръсна сган педалска, затвор за гейовете и за тяхните поддръжници!Ако имаш претенции към мен казвай ?

        • 2
          7

          Тошко лоената топка няма да дойде, щото се насра!
          Заради такива олигофрени и от двете страни страда отбора и феновете!
          Освен да насаждат омраза и да докарват глоби и наказания такива тиквочи нищо друго не правят.Тошко, и твоите ти го казват, че си ПРООООСТ!

          • 2
            3

            Абе незнам какви лоени топки,ама могат да си ебат майката всички смешници,които вместо да си направят един боен турнир(като са толкова бойни),все се гонят и не могат да се хванат!То не е само при нас или при вас!Путки мислещи се за хулигани има навсякъде!

        • 7
          1

          Тихо бе потна чикия селска,не се превъзбуждай толкова,ами отговори на това което ти писах!!!Кое точно е обидното,тъпак?!?!?

          • 1
            3

            Един ден като имаш дете(въпреки ,че педераските ти наклонности,май няма да доведат до този резултат) и ще се червиш да му обясняваш ,защо мъже искат да шибат мъже!Уефа не толерира педерасите и е нормално да накажат отбора!Уефа води политика срещу хомосексуалните изчадия като теб!Пак ти казвам ,ако много си отворен може да ме срещнеш,ама аз за разлика от мангалите от лаута ,няма да те карам да си вдигаш ръчичките,женчо!Да се изцепя в на баба ти устата,докато ти ебеш дядо си педал насран!

Коментарите са затворени