Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Батанов разкри, че съществува огромна вероятност да е готов за игра много по-рано от очакваното. Вътрешният халф разкри, че може би дори ще е в състояние да вземе участие в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Бейтар Йерусалим. Навършващият утре 29 години играч пострада при 1:0 над Партизани Тирана в Бургас, когато съперник го настъпи в края на мача. Впоследствие се оказа, че това е довело до фрактура на пръст, а прогнозите сочеха период на възстановяване от 30 дни.

Балтанов обаче говори с оптимизъм, че може би феновете на „канарчетата” ще го видят в действие много по-скоро. „Оптимист съм за предстоящите мачове. Разполагаме с достатъчно футболисти. Неприятна травма се получи за мен в края на мача срещу Партизани. Едно настъпване… Не очаквах да се стигне чак до такова пукване на пръста, но станало е. Няма какво да го мислим. Ще се опитам за реванша да се върна. Мога да пожелая само успех на момчетата. Ще направят всичко възможно, за да постигнем добър турнирен резултат”, коментира Балтанов пред Дарик радио и Спортно шоу Гонг. „От това, което коментирахме с доктора, има голям потенциал да успея да се възстановя (за реванша – б.р.). Всичко зависи от това дали ще има болка, когато обуя обувка, защото става дума за малкия пръст на крака. Ще видим, надявам се до седмица да сложа обувка и да започна да тренирам.” „Самочувствието идва с победите. В последно време показваме добри игри с оглед показаното в спечеления финал за Купата на България и срещите преди това. Спечелихме и тези два мача с хубава игра. Надявам се това да се пренесе и в двата мача срещу Бейтар, както и в този за първенството между тях.” „Мисля, че Бейтар са по-добри от Партизани. Треньорите ни запознават всеки ден малко по-малко. Днес вече всичко ще се знае за отбора. Момчетата вече ще са запознати съвсем с качествата на съперника. Дано успеем да си тръгнем с победа.”

„Чувствах, че навлизам в добър ритъм и добра форма. Надявам се тази контузия да отшуми бързо и бързичко да се възстановя. Тежко ще е (да гледам отстрани – б.р.), но стискам палци на момчетата да се представят добре.” „Трудно ми беше да асимилирам триумфа с Купата на България, но тази емоция, тази еуфория вече отмина. Порадвахме се, нормално, след като толкова дълги години Ботев не е печелил Купата. Беше наистина нещо велико. Сега почвам нов сезон с нови мечти. Дай Боже, да продължаваме по тази възходяща линия и да радваме феновете.” „Колкото повече вдигаш летвата, толкова по си задължен след това във всеки мач да показваме хубав футбол и да побеждаваме. Невинаги се получава, не може до постигаш нонстоп победи. Дори да загубиш, е важно да покажеш хубав футбол.” „Амбициите в първенството? Мач за мач. Аз самият имам високи амбиции, също и футболистите в отбора. Нека на първо време да си заслужим едно място в първата шестица, пък колкото по-напред, толкова по-добре.” „Антонио Вутов няма какво да го коментирам – помогна много за краткото време, което беше при нас. И за спечелването на Купата също. Смятам, че всяко от новите момчета показва израстване. Още малко им трябва, за да се аклимитизират към отбора. Другото, което успяхме да запазим, е колективът. Свикнали сме да играем заедно. Надявам се това да се отрази в новия сезон и да затвърдим постигнатото през миналия”, допълни Балтанов.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    6

    Лъчко говедото, по-добре без него. Много е слаб.

  2. 9
    23

    Момче , гледай да ти заздравее маникюра, жълтите са бита карта , днес са иху-иху , утре по-тихо !

  3. 27
    3

    Домуса ще купи и мача с евреите, ще отложи мача с Пирин, ще купи на жълтите и място в тройката, може и шампиони да ги направи… А на мен ми трябва психиатър. Казах.

  4. 24
    2

    Мангал, в цялата си жалка история имате 1 купена с пари от дрога титла. Вземи се разкарай от темите на велик отбор като Ботев.

  5. 4
    29

    Домуса купи мача с Партизани но с евреите няма да може Хълтурите не играят честно ЛОКОТО БИЕ ВИНАГИ С ИГРА И ПЕЧЕЛИ ТИТЛИ И КУПИ САМО ЛОКО ИМАМЕ ВЕЛИК ОТБОР С ВЕУЛИК ПРЕЗИДЕНТ

    • 19
      2

      Хахахахахаха да домуса купи целият свят заради Ботев да ти еба майката проста завистлива и лилава циганко!!!!!Ма мно’о сте прости всичките лилави човекоподобни измикяри хахахаха!!!!!

Коментарите са затворени