Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров даде интервю пред БНТ, в което изрази увереност, че тимът му има шансове срещу Бейтар (Йерусалим) във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Наставникът на “жълто-черните” подчерта, че израелците са на доста по-високо ниво от албанския Партизани (Тирана). Киров обяви, че целта пред Ботев в първенството е да намери място в първата шестица.

Направихте доста солидно начало на сезона, отстранявайки Партизани (Тирана) в първия предварителен кръг на Лига Европа. Очаквахте ли такъв добър старт с две победи над един непредвидим и коварен съперник?

– Разбира се, имахме надежда за добър старт. Хубавото беше, че всичко се осъществи. Изиграхме два добри мача за нашия отбор срещу Партизани. Но те са вече в историята. Много по-важно е да се подготвим за двубоите с Бетайр (Йерусалим). Тук вече има огромна разлика в класите, сравнявайки отбора на Партизани с този на Бейтар. Но ние ще се подготвим по най-добрия начин и се надявам на добро представяне.

Преодолим съперник ли е Бейтйр?

– По принцип във футбола няма непреодолими съперници. Сериозен отбор от средноевропейско ниво. Имах възможност да наблюдавам двата им мача, в които елиминираха унгарския отбор (б.р. – Вашаш). Имат много силни атакуващи футболисти. Имат атакуващ стил на игра, отбелязаха и 7 гола в тези два двубоя. Но имат и своите слабости и се надявам ние да се възползваме от тях. От УЕФА обърнаха домакинствата, Ботев ще домакинства в реванша. Това отчитате ли го като предимство? – Не, в съвременния футбол не е толкова голямо значение дали в първия мач, или във втория мач ще си домакин. Така беше и в първия кръг – в първия мач бяхме гости, а във втория – домакини. Надявам се на добър резултат в първия мач, което със сигурност напълни стадиона в Бургас в реванша и, разбира се, на сполучлив край.

Казвате “Бургас”, но не е ли жалко, че такъв футболен град с такива сърцати фенове няма стадион на нужното ниво да домакинства на мачове от евротурнирите?

– Действително, доста е жалко това нещо, но то не е от днес. Не е добре това, но не виждам скоро да има решение на този проблем. Разбира се, благодаря на нашите привърженици, че правят всичко възможно и пълнят трибуните на стадиона в Бургас. Надявам се да постигнем добър резултат в Израел, който да накара трибуните на “Лазур” да бъдат пълни отново.

Какво е положението с Лъчезар Балтанов, една от ключовите фигури? Ще можете ли да го използвате?

– Със сигурност пропуска първия двубой. В зависимост от това как върви неговото възстановяване, евентуално може да бъде на линия за реванша. Има фрактура на малкия пръст на крака и за жалост пропуска първия двубой.

Търсите нападател. Защо се оказа толкова трудно намирането на качествен такъв?

– Трудно е. Аз за себе си държа той да е българин. Проведохме разговори с няколко състезатели. Но преговорите протичаха доста трудно и на този етап нямаме решение. С екипа решихме да не бързаме с избора на нападател. Ще избираме внимателно. Трансферният прозорец е отворен до 31 август, така че няма да бързаме, за да можем да направим най-точния избор.

Защо настоявате за отлагане на първия мач от шампионата срещу Пирин?

– То не е отлагаме, ние настояваме просто да бъде преместен за понеделник. Пътуванията са ни доста сложни. Очертава се около две нощи да не спим. Тръгването от тук за Изриел е твърде рано сутринта заради изключителните мерки за сигурност на израелските авиокомпании. Искат около три часа и половина преди полета да бъдем по летищата. Това значи, че вторник срещу сряда и четвъртък срещу петък няма как да спим. Просто искаме да имаме още един ден за възстановяване. Не знам как вървят нещата, но от спортно-техническа гледна точка ще бъде добре мачът да бъде отложен за понеделник?

Отборът на Ботев помни доста по-охолни времена на изобилие от финансова гледна точка. В последния сезон по-скромно и без претенции отборът успява да израства и да постига своите цели. Това ли ще бъде стилът ви и през този сезон?

– Доста трудна година измина от финансова гледна точка. За радост сега има стабилност. Няма изобилие, но имаме стабилност, което е важно. Относно стила – в последния месец се развихме доста добре. Ние сме отбор, който обича да играе с топката, обича да притежава топката. Традициите на клуба са такива, че отборът трябва да играе привлекатален футбол, а той е такъв, когато играем с топката. Ще се стремим да усъвършестваме този стил.

Имате ли увереността, че успяхте да надградите отбора, да го направите по-силен през кратката лятна пауза и какви цели стоят пред вас?

– Привлякохме няколко състезатели. Познавайки качествата им, мисля, че те ще паснат. Основното нещо при привличането на нови играчи е именно те да пасват на стила на игра на отбора и да допълват качеството на състава. За цели не сме говорили с ръководството. Аз и екипът, с който работя, винаги сме се стремим да направим по-добро представяне. Надявам се и съм сигурен, че ще се борим за място в тази шестица.

18 КОМЕНТАРИ

  1. Малко инфо от първоизточник: Косоко ще изиграе последните си два мача с израелците и ще го продадем. Има сключен предварителен договор с клуб от чужбина:( Благодаря му за голямото сърце и всеотдайната игра за отбора на Пловдив. Само Ботев!!!

  2. 2
    4

    И кога ще го вземете този нападател – като свършат мачовете с евреите ли, хахахаха

  3. 2
    4

    Дано не му падне ноктопластиката , че отиде до края на сезона

  4. 3
    9

    Ава Бял от са злагаш така директно ва……и ся Локото ако на побарат пак жа ни пръснат жълтите трътки ва…….тъкмо взехме да забравяме задната ножица на Камбура ти не та не ва да тейба.

  5. 1
    11

    ” Още един защитник ще започне в понеделник (10 юли) подготовка с Локомотив Пловдив. Става въпрос за бившия младежки национал Георги Пашов, НАУЧИ ПОСЛЕДЕН plovdivderby.com
    През миналия сезон чернокожият десен бек игра в Славия, но впоследствие напусна “белите”. Преди това Пашов обличаше екипа на Монтана.

    Георги Пашов вече е разговарял с наставника Войн Войнов, който се е съгласил да го пробва по време тренировките. Ако получи одобрението на специалиста, защитникът ще подпише договор с Локо.”
    Някои има ли мнение за този?

  6. 10

    Браво, Брат, добре им сипваш на жълтите!
    Ти си ми основният конкурент тук:-)

  7. 29
    1

    Ха, когато вие падахте от Спортист ГТ в Генерал Тошево и в Пловдив, ние бихме Байерн Мюнхен.

    • 1
      20

      С тази разлика, че ние помним, а вие не, жълтур!
      Лежите на лаврите на праотците си още.Е нека ви топли това още дълги години!

      • Ние поне има на какво да лежим. Скоро спечелихме и купата на България. Вече имаме три купи. Вие нямате нито една. Да, правилно го каза – дълги години да е така.

  8. 18
    4

    Дърти, потни цигани дрискат в темите за отбора на Пловдив.

  9. 4
    18

    Много , ясно за 500 мангала кой луд ще строи стадион. Пеевски купи на електората на дпс една купа и 500 мангала кючек играят хахаах

  10. 19
    3

    Ех, цигани прости завистливи… Цъфнали и вързали и все в на Ботев чинията гледат.

  11. 4
    23

    За 500 човека ,няма смисъл да се прави стадион. Киров си го каза! Коматево е достатъчен, даже е голям за феновете на Ботев!

  12. 3
    23

    Аз искам Български нападател ама те не искат на къра

Коментарите са затворени