Отборът на Ботев Пловдив си свърши по-голямата част от работата срещу албанския Партизани още в Тирана, като разгроми съперника с 3:1 и гледа уверено към втория квалификационен кръг в Лига Европа.

Тази вечер от 20 часа “жълто-черните” ще се постараят да вземат втора победа в своя юбилеен мач номер 50 в евротурнирите и да зарадват своите над 3000 фенове, които акостираха вече в Бургас, където ще се проведе двубоя. Евентуален успех ще е под 20 за Ботев в Европа, като по този показател пловдивчани ще се утвърдят на четвърто място във вечната ранглиста на българските евробойци, в която начело е ЦСКА с 84 победи.

Треньорът Николай Киров няма да прави промени в състава, стигнал до успеха в Тирана. Пред дебют е 16-годишният Крис Добрев, който попадна в групата вместо Радослав Апостолов. Много е вероятно младокът да се появи в игра след 70-ата минута на двубоя, научи PlovdivDerby.com, като това ще означава, че канарчетата ще запишат нова страница в историята си подобрявайки постижението си за най-млад играч участвал в ЕКТ. Албанците са у нас от вторник и ще се опитат поне да не загубят, което може и да спаси главата на треньора им Сюлейман Старова.

ВЕРОЯТEН СЪСТАВ:
БОТЕВ: Чворович, Панов, Димов, Генев, Минев, Меледже, Неделев, Балтанов, Бризола, Стоянов, Косоко.

21 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    8

    Ами нормално – вие бяхте и си оставате отбора на властта в Пловдив. Историята ви е от времето на комунизма. на кое място се класирахте в шампионата?

  2. 11
    3

    Боли ме к*ра на кое място са пришълците… Изобщо има ли място за сравнение между жълто-черните големци с бяло-черните раирани недоразумения?

  3. 26
    1

    Тук идва една болна тема за Пловдив – нямаме нормален стадион на който да гледаме футбол. Имаме големи отбори в Пловдив (за новото на България). Имаме още по вдъхновяваща публика. (и то не само за новото на България). А нямаме спортно съоръжение в Пловдив!!?!??
    И сега ходим в Бургас (не че е лошо да си там през лятото) за да гледаме Пловдивски отбор. Пълним капанчетата и магазините на бургаските търговци и бургаската община, която обаче няма отбор в момента в (А група) като хората и няма такава публика като пловдивската. А после сме били „Пазарна икономика“ и „търсенето спрямо предлагането“ и още куп безсмислици. Всички мислили за спорта в Пловдив – ГЛУПОСТИ. Всички мислят само за пари, пари , пари … А нашата съдба ще е такава – от много мислители в Пловдив.
    Вечерта нека да бием, пък майната му на другото.

  4. 9
    21

    Това са балонни статии.
    Тези партизани са по-слаби от половината отбори в нашата Б група!
    Днес Ботев ще победи с лекота и с разлика.

    • 20
      1

      Да, за това преди мача пишман буферите ни пращахте на 4-ка от албанците. Изаведнъж стана по – слаби от половината “Б” група.

      • 4
        1

        Никой не е гледал албански отбори за да знае. Нивото на БГ футбол е паднало много ниско, но все пак остана и албанците да са ни минали….

  5. 38
    2

    Пожелавам на момчетата да играят така както в Албания! Другото е
    от футболня Господ!
    Успех и само Ботев!

    Успех и на другите два български отбора: Левски и Дунав!

  6. 40
    2

    Този мач не трябва да бъде подценяван по никакъв начин!!!Треньорът и футболистите явно го разбират,за разлика от повечето фенове които са сигурни в елиминирането на “Партизани”Тирана и няма да ходят на мача,защото/цитирам/ пазели сили за втория кръг!!!Успех канари и дано всичко да бъде наред!Само “Ботев”!!!

    • 39
      5

      Гадно е нали? Пукаш се от злоба. Никога няма да се оправите. Когато започнете първо да обичате отбора си, а не да мразите другите – може и да се оправите. Като гледам няма да е скоро. Сами ще се закриете, а с вашата злоба, няма да и да липсвате на никой.

    • 15
      3

      Мазен потен мангал – миришеш! Марш в столипиново!

    • 20
      3

      Спри да дишаш това лепило, че си далеч от реалността! Пак нещо не си разбрал, “Партизан” ще гостува на “Ботев”, а не на “циганите”. Те не успяха да бият “Дунав” в предпоследния кръг на първенството и пак не играят в Европейските турнири.

    • Защо си мислиш, че вие играете с тях? Да не си сънувал снощи?

    • 4
      1

      Ти пък сега. Нали играете с албанците, а не с нас… Мачкайте тях.

Коментарите са затворени