Хебър и Локомотив (Сф) записаха равенство – 2:2 в контролен мач, игран на стадиона в Пазарджик.
Проверката бе втора за професионалният тим от столицата, който се наложи с 3:1 над Ботев(Враца) в събота и първа за хебърци, които стартираха преди няколко дни лятната си подготовка.
Въпреки, че игра без няколко от основните си футболисти Хебър принуди втородивизионния тим да наваксват на два пъти в резултата.
Домакините откриха в 25-ата минута след попадение на Красимир Здравков. Той се разписа с добавка след шут на Георги Георгиев преди това. Локомотив изравни чрез Илиян Стефанов от спорна дузпа в края на първото полувреме.
Хебър отново излезе напред в резултата в 55-ата минута с гол на Георги Георгиев, а в 83-ата Атанас Курдов бе изведен пред вратата на домакините и фиксира крайното 2:2.
За Хебър срещу Локо по обективни причини въобще не се появиха новите попълнения Петър Дебърлиев, Никола Иванов и Георги Чакъров. Не играха и Стефан Лачов и Цветелин Тонев. Очаква се петимата да се включат в следващата контрола на пазарджиклии.
В петък отново в Пазарджик Хебър приема друг тим от втора лига – Созопол. Мачът най-вероятно ще се играе сутринта, тъй като „моряците” потеглят от лагера си на Банско и ще се отбият за проверката с нашите по обратния си път към морето.
След мача със Созопол ще се избистри основната група за лагера. Има момчета, които са на пробен период и това ще бъде последния им шанс да ме убедят в качествата си, заяви след контролата с Локо треньорът на Хебър Танчо Калпаков.