На вчерашният мач между Партизани и Ботев имаше, и представители на по-умерените фенове на канарчетата. Няколко коли с така наречените “по-кротки” привърженици пътуваха до Тирана. Един от тях реши да разкаже пред PlovdivDerby.com, как е видял посещението си в Албания и има ли място тази държава в Европейския съюз:

Въпреки многото лоши коментари и истории, които бях чул за Албания, бях оптимист че всичко ще е точно ( все пак искат да влизат в европейския съюз ), но за жалост беше по-лошо от колкото очаквах.
Ние бяхме с кола – 5 човека. Още на границата като видяха граничните, че сме с БГ регистрация, веднага ни вкараха в едно хале колата заедно с нас, където започнаха яко да ни тършуват и казаха: Не дадете ли 10-15 евро ще ви разкостим колата, ще ви държим 2 часа и ще изпуснете мача”. От своя страна ние им казахме, че няма нищо нередно в колата, защо е необходимо това, а те просто казаха че искат 15 евро, иначе ще ни държат 2 часа.
Платихме и продължихме по живо по здраво.

На влизане в Тирана очаквахме полицейски патрул да ни чака,  все пак не знаем къде е стадиона пък и сме гостуващи фенове. Нямаше никой, обикаляхме си града в търсене на стадиона и в крайна сметка изскочихме точно пред сектора за гости където имаше голям паркинг, който беше полупразен. На него беше допуснат единствено рейса от екскурзията, на всички други БГ коли им беше заявено, да си търсят места около стадиона и при феновете на Партизани !!! Паркинга стой празен, а ние обикаляме по секторите около стадиона да паркираме. В крайна сметка спряхме на 600 метра от сектора за гости и вървяхме пеша между феновете на Партизани. Абсурдна организация с предпоставки за сблъсаци между феновете както и стана!!!
На влизане в сектора ни взеха водите и запалките ( температурата беше 34 градуса в 17,00 )
Помислихме, че поне там вътре ще предлагат вода или поне ще има тоалетна с чешма, но уви – имаше само един писуар !!!

Цял мач не ни пуснаха да идем за вода. Добре че бяха нашите футболисти, който идваха да ни носят през 5-10 минути по 1-2 бутилки, за което им благодарим.

Скандално поведение на албанската полиция: Това да не даваш хората да си вкарат вода при такава жега е просто брутално изтезание.

Тази държава няма място в Европейския съюз !!!

 

19 КОМЕНТАРИ

  1. Почти нищо от написаното не е вярно.Единственото вярно е, че на границата ни провериха колата и багажа в едно хале, но това направиха и с албанските и македонските автомобили.тоест-нямаше никакво специално отношение към нас.Никой не ни е искал пари и не се е заяждал с нас.Около и във стадиона албанските полицаи се държаха страхотно коректно.Ние бяхме 2 коли с 6 човека.Бяхме си наели хотел в центъра.След мача трима полицаи ни придружиха до хотела като се държаха много приятелски с нас.Дори се здрависахме с футболисти от Партизани и с фенове на албанците.Респект към домакините от Тирана!

  2. 8
    16

    Не съм съгласен с написаното. Но може да е само заради мача. Преди 3 години бях на почивка на албанската Ривиера, на 20-ина км от Тирана. Всичко беше хубаво- безкраен чист пясък, топло море, нов хотел. Проблемът /или щастието- зависи от какъв ъгъл ще погледнеп на живота там/ е, че албанците живеят 50 год. назад. Но пък храните им са прекрасни- все едно ядях на баба ми селските ястия, конфитюрът- истински, яйцата- с оранжев жълтък, сиренето- каквото го помня едно време… невероятно!!! Цените са околко нашите и по-ниски, а на връщане си купихме 10-15 бутилки ракия- истинска, от плод, 47 градуса!!! Няма такова изживяване, а съм бил в абсолютно цяла Европа и половината свят!

  3. 40
    4

    Респект за феновете
    отишли да подкрепят любимия си отбор
    в страна с преобладаваща нечовешка култура.

  4. 13
    44

    Смях! Папагалите се взеха за голям отбор. Все едно са победили Реал Мадрид с Роналдо! Истината е еадна: Подариха ви купата! И ако елиминирате Партизани, следващите ще ви надуят селските шушони. Но и това, което постигате не е малко за отбор, основан през 2011 год. (справка в Търговския регистър!). Само не разбрах на кое място се класирахте в миналото първенство?

    • 47
      11

      Ха-ха. Истината това, истината онова, но е факт – Ботев е носител на Купата и побеждава като гост в първия предварителен кръг на ЛЕ, а Льоку си продаде купата през 2012 и сега рита за здраве край Говедарци. Все така да ви се връща, мърши завистливи! 🙂

      • 6
        23

        като е факт дай доказателства?! Иначе просто клеветиш Локо и можеш да бъдеш подведен под съдебла отговорност. Всички видяха как бихме всички наред през 2012 за разлика от вас. Тези играчи и десега са сред най-добрите в А група… о забравих, че вие сте в долното ниво на А група…

        • 21
          1

          tozi pyt si prav,mango.Kolegata vi kleveti ciganskiq otbor nepravomerno.Zabravil e,4e vie bqhte oficialno zakriti i vsi4ki tezi upreci trqbva da sa na smetkata na Vlbyjd Kjustendil!

        • 16
          1

          Е,вие от 7-мо място в Б група влезнахте в А група та няма да биете всички наред през 2012г. За вас това е нищо работа.Само шампионската купа ви се губи малко ама това е дреболия. Ако се помолите на Наков както трябва може и да ви я покаже за малко!

  5. 16
    3

    Да си припомним няколко коментари от преди мача:
    Канарбахче он тур 27.06.2017 at 13:05
    8
    36

    Цирка тръгна. Цяла България ще се забавлява в четвъртък с прекрасните артистични изпълнения на жълтите клоуни…Забавлявай
    Разбиращ от футбол 27.06.2017 at 13:01
    7
    37

    Успех за албанците! Една тройка на нула ще е добър старт на надпреварата. Всъщност, малко е! Нека са 5!

    Разбиращ от народна топка 27.06.2017 at 13:51
    4
    20

    Абе….нека да са десет!!
    Гънс енд роузес 25.06.2017 at 13:54
    5
    9

    Тоя дюнерджия от сега се е насрал от страх. Ама нормално, щото знае че хем ще ги бият, хем ще ги плякат.
    Фризьор от Албания 25.06.2017 at 4:22
    2
    34

    Ше има стригане и събличане и на Белия и Молива и Ачу.

    Ама май е по-добре да се бере срам само със стригането, отколкото срам и позор в Лига Европа доживот.
    1234 гооол 25.06.2017 at 12:17
    2
    12

    Споко Бял те Албанците лекичко ще ви изплякат. Нещо от рода на 3-0 4-0!

    • 17
      5

      Ти хубаво си ги постнал тези коментари, но аз ако трябва да направя същото няма да ми стигне един ден да ви изкарвам злобата,завистта и селянията ви.Бъди обективен!
      Гамени има и от двете страни знам! Болни хора,като дебелия Тошко и още 2-3 малоумника пречат да се създаде едно уважение между нас и предпоставка за коментари с добър тон!За жалост манталитета ни е такъв! Дербитата могат много лесно да вкарват ред, но само те си знаят защо не го направят.Като се сложи по 1-2-ма модератори от двете страни, които да си вършат работата, както трябва и ще започне да се общува цивилизовано тук, щото малоумниците и от двете страни ще са с перманентен бан.

      • 4
        6

        Ало, тук не е mIRC.

        Ако извадим ващи малоумници
        друг не остава

  6. 9
    32

    Не може да не са ви опънали в халето , а ?

    • 10

      Невестулче, гълъбице, на теб ти пръскаха халката из мазетата в Смирненски!

  7. 38
    3

    Шибани мангали, то какво друго да се очаква от такива уроди!!!

  8. 38
    2

    То и Столипинуву не е за ходене а е в Европейският Съюз и ги интегрират вече толкова години

  9. 68
    1

    Мани ги тия мангали от край време са последна дупка на кавала не само в Европа, а и на Балканите!

Коментарите са затворени