Задържаният рейс с фенове на Ботев продължава към Тирана с полицейски ескорт! МВнР с официално съобщение

22
2381

Пуснаха автобуса с фенове на ФК Ботев Пловдив, който беше задържан край Куманово от македонската полиция, твърди Марица.бг. Според информация на медията от запис на камера на бензиностанция се вижда как пловдивчанин рисува графити с елементи на свастики, за което ще трябва да плати много сериозна глоба Това е и причината макенодската полиция да задържи рейса повече от три часа. На място е пристигнал консулът на Битоля да се запознае със случая. Полицейски ескорт ще придружи автобуса до Тирана, където от 18 часа ще се играе мача на Ботев с Партизани от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Междувременно МВнР излезе с официално съобщение базирано на данни от македонските власти. То гласи следното:

Според македонската полиция фактите са следните: Три автобуса с фенове на „Ботев” (Пловдив), пътуващи за Албания, през територията на Република Македония, са спрели към 3 ч през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей изрисуват графити върху сградите за почивка. Полицията твърди, че разполага с видеозапис. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските граждани отказват. На четиримата фенове ще бъде съставен административно наказателен акт. Докато не платят глобите, четиримата български граждани няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в автобусите са солидарни с тези фенове и остават на място.„Ботев” (Пловдив) гостува на Партизани (Тирана) днес от 18 ч българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете.

Феновете на Ботев Пловдив, пътуващи с кола за Тирана, са направили опит да спрат при задържания рейс (по наша информация той е един, а не три, както твърдят македонските власти), но полицията им е забранила да направят това. Още на границата на България с Македония феновете от лекия автомобил са били разпитвани носят ли български знамена или транспаранти с някакви надписи по тях, разкриха те пред PlovdivDerby.com.

 

22 КОМЕНТАРА

 1. 1
  10

  Да ги затворят в някоя тухларна за 15 дни малките педали , не са накрадоха, не се надраскаха тази дрогирана пасмина.

 2. 11
  1

  Мангали с диария (породена от развалени храни от кофите за смет) продължават да дрискат в темите за БОТЕВ ПД!

 3. 16
  1

  на всички прости цигани ще кажа, че 4-ма души са били задържани, защото са написали на 3 места БЪЛГАРИЯ BG Македония без българи 681 огън да я гори. Свастиката е написана на земята и не е от наши фенове 100%. щом за уродливите мангусти това е престъпление, можем само да ги аплодираме за еманципираната си малцинствена позиция. не всички буфери са такива помияри, има много свестни хора, но пишещите тук са като изкарани от дъното на препълнена септична яма. България над Всичко!
  http://prntscr.com/fpjciy
  http://prntscr.com/fpjctl

 4. 16
  4

  XХАХАААХАААХАААХАХАА
  ЖАЛЪК СИ БЕ ШИЗОВРЕНИЧЕН МАНГАЛ !!

 5. 18
  6

  Няма такава гад като циганската сган!
  затова ще се къпите в собствения си сос миризлив и ще миришите на повръщано и лайна!

 6. 26
  7

  Умретеееееее злобни ЦИГАНИ!!!Великият Ботев е във Европа ,и нашите фенове ще стигнат за където са тръгнали при това навреме!!!А вие можете само да четете и гледате безпомощно ,а и да плюете злоба за това УМРЕТЕЕЕЕЕЕ МАНГАЛИ!!!!!!!

 7. 7
  28

  Фйенувити на Ботяв за пореден път доказаха, че нямат място никъде другаде освен в родината ни, където им търпим простотиите, кражбите на салам и шоколад, палене, горене, а сега и с тия свастики… Срам сте за България и за Пловдив! Факт!!!

 8. 24
  4

  Мангали с диария (породена от развалени храно от кофите за смет) продължават да дрискат в темите за БОТЕВ ПД!

 9. 30
  2

  бахти помярщината, да те тарашат за български знамена и ще те разпитват що ги носиш?! и тия олигофрени ще ги подкрепяме за ес… да въртят свирчоци на сърбите, докато шиптарите ги обрежат всички

 10. 6
  30

  Жълтите фенове са прочути с уменията си да провокират, след което да се правят на не разбрали. Гадното е, че по тези рейсове има само лешпери, които нямат по два лева в джоба и солената глоба която ще им друснат сега, вероятно посолството ще я плаща, следователно всички ние, ще им плащаме простотиите.

 11. 7
  31

  В групата на феновете на Ботевъ 2011 /отборчето е създадено на 14.02.2011 г.!/ има поне 12-13 мъкжи проститутки. Оставете ги за час на магистралата и те ще изкарат нужните кинти за глобата. Както се вижда, проблемът им не е голям…

 12. 34
  5

  Причината не е свастика а надпис „Македония без българи огън да е гори“ от това ги е заболяло така че стига сте ревали,много ясно че трябва да им се напомня на тея македонски боклуци какви са всъщност

 13. 26
  7

  Смърт за простите макетата!

Comments are closed.