След края на футболната година в България, екипът на Sportnamasa.com  предложи избора си за Топ 10 най-красиви голове в Първа професионална лига. Ето, какво пишат от изданието:

Не очакваме, че изборът ще е толкова труден. Свикнали сме да плюем родния шампионат, но от видеата ще се убедите, че и тук изобилства от великолепни попадения.

Със сигурност много от вас няма да са съгласни с класацията, но да оценяваш голове преди всичко е субективно. Опитахме се да вкараме различен тип шедьоври, оценявайки трудността на изпълнението и донякъде важността на головете.

Ето и класацията:

10. Попедното падението на Васил Калоянов от Верея в плейофния двубой с Пирин (1:0). То се оказа единствено в мача и осигурни решетиелен бараж на старозагорци срещу Левски.

9. Голът на Диого Виана от ЦСКА при разгрома над Нефтохимик (5:1) в третия кръг. Португалецът отбеляза два гола за две минути. Първото от тях не е за изпускане.

8. Попадението от най-голяма дистанция в родния шампион беше дело на Светослав Дяков при равенството 1:1 на Лудогорец с ЦСКА в Разград.

7. Мехди Бурабия вкара най-красивия пряк свободен удар в шампионата, но и той не бе достатъчен на Левски при гостуване на Локомотив в Пловдив (1:2).

6. Най-красивият гол на шампионите беше прекрасният завършек на Марселиньо след страхотна атака срещу Нефтохимик в Бургас (1:1).

5. Този далечен шут на Роман Прохазка в последните минути спаси Левски от поражение срещу Черно море в София (2:2).

4. Още в 6-ия кръг Дунав даде заявка, че ще е фактор в първенството ни. Русенци победиха ЦСКА с 2:0 в Разград, а попадението на Антон Огнянов беше, меко казано, запомнящо се.

3. Голът на Карлос Охене (Берое) срещу Локомотив (Пловдив) нямаше аналог в шампионата ни. Подобни технични попадения рядко се срещат по родните терени.

2. Димитър Пиргов от Левски сътвори нещо уникално. Не всеки ден се вижда странична ножица от защитник. Това се случи при победата с 3:1 над Монтана.

1. За гол на сезона избрахме фантастичното попадение Парвиз Умарбаев в пловдивското дерби (2:0).

10 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    2

    ЗАЩО НЯМА НОМИНИРАН ГОЛ НА БОТЕВЪ???
    АМИ МНОГО ПРОСТО ВСИЧКИ СА ОТ ПОДАРЕНИ ДУСПИ И ПУСНАТИ ОТ СТРАНИЧНИТЕ СЪДИИ ЗАСАДИ:)))

  2. 5
    3

    Жълтите цигани ще се пукнат от яд. Хахаххахаха

    • 2
      3

      Спуках се, ама от смях на какво се радвате!
      Бил една топка, вързало му и какво от това?
      Радвате се на купата купена с хероинови пари, която даже не е в Пловдив а в хола на Емо Наков!

  3. Страхотен гол без съмнение. От тип голове дето един път стават ако щеш 1000 пъти да го опиташ трябва да ти върже за да се получи. Аз лично харесвам повече тип голове каквито вкарват Арсенал с по 5-6 невероятни паса и накрая удар от чиста позиция. Това се тренира и се налага като стил, така носи удоволствие много по-често. Нещо като головете на Косоко срещу Славия и двата гола на финала за купата.

  4. 7
    2

    Хумбарев – завинаги един от нас !

  5. 6
    2

    Благодарим ви спортнамаса! Аз по принцип съм от вашият отбор и тази новина определено сгрява бедните ни цигански души! Като няма да е друго, поне ще си имаме гол на сезона според световно известният сайт sportnamasa.com – stolipinovo.lainuta.islam.army

  6. 10
    3

    А според екипа на sportnachasha.com, sportnakupa.com и sportnabutilka.com най-якия гол за 2017-а е на Антонио Вутов за Купата на България! Купата е наша!

    • 1
      2

      Купата ви е подарена паляк да може Лудогорецъ да въ мандръса 20 години ощи….

Коментарите са затворени