ЦСКА почти сигурно няма да получи разрешение от УЕФА да се включи в Европейските клубни турнири, научи PlovdivDerby.com. Няколко наши източника твърдят, че в БФС вече са наясно с това, но го крият заради предстоящото Вечно дерби в столицата и рисковете от ексцесии, ако решението излезе наяве. Според шушуканията обаче ЦСКА почти сигурно ще е аут е ЕКТ, което ще даде шанс на класиралия се на четвърто място в първенството да играе бараж срещу Верея.

Именно поради тази причина на Лаута се готвят като за война за предстоящия сблъсък с хита на сезона от Русе, който е в неделя от 21 часа. В лагера на черно-белите се говори единствено и само за този мач, а играчите са настройвани да излязат и да смачкат съперника. Победа на Локо Пд в този двубой почти сигурно ще осигури на пловдивчани място в топ 4. Единствения вариант това да не се случи, е Черно море да победи в последните си два мача, а Локо да загуби в Разград от втория отбор на шампиона Лудогорец, което много малко вероятно.

На Лаута очакват и президентът Христо Крушарски да успее да спази обещанието си и да изчисти задълженията на играчите в дните преди баража, за който Локо Пд се надяват да се класират. Така черно-белите футболисти ще имат възможността да излязат крайно мотивирани срещу разкъсвания от финансови проблеми Верея.

Всичко обаче се свежда до мача с Дунав в неделя и какво ще е решението на УЕФА и БФС, дали двете централи ще решат да си затворят очите за новосъздадения клуб. “Каквото зависи от нас, ние ще го направим, след това ще чакаме решението на УЕФА и БФС за ЦСКА”, заяви пред PlovdivDerby.com Чавдар Цветков, който призна, че черно-белите имат интерес към Мишо Венков, но всичко още е в етап разговори.

На Лаута не са особено впечатлени и от това, че от БФС не казват, кой ще играе на баража. Черно-белите не могат да направят никакви планове за лятната си подготовка преди да знаят, ще играят ли бараж или не. Пред PlovdivDerby.com Павел Колев от БФС, категорично заяви, че не може да коментира, дали ЦСКА ще бъде допуснат да играе в ЕКТ.

Междувременно собственикът на черно-белите Христо Крушарски, заяви пред PlovdivDerby.com, че е много доволен от работата на Войн Войнов. “Успя да успокои момчетата и те заиграха по различен начин. Ще се борим за мястото си в Европа до последно”, заяви бизнесменът, който в момента е в Южна Америка и се очаква да се завърне в България към 7-и юни, когато шампионата ще е приключил.

“Още малко остана и ще изчистя всичко на момчетата”, добави Крушарски потвърждавайки обещанието си, което даде преди седмица-две.

18 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    2

    След хубавите коментари от двете страни, тогава утре всеки, който може да е на Лаута! По форумите е лесно, но на практика е по-важно, а и по-трудно. Там обаче е истината!
    Мача утре ще е много труден. Да подкрепим Локомотив за победата, пък дано справедлиеостта възтържествува и Пловдив да има два отбора в ЕКТ!

  2. 3
    3

    ПЕРУШАН ДА СЕ РАЗКАРВА ОТ ТОВА КОРУМПИРАНО БФС,ЯСНО Е КАТО БЯЛ ДЕН ЦСКА ГИ НЯМА В САЙТА НА УЕФА НЯМА ДА МОГАТ ДА ИГРАЯТ..СТИГА СТЕ УБИВАЛИ ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ,СРАМНО Е 20 ГОДИНИ НЯМАМЕ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ЗАЩОТО РИБАТА Е ВМИРИСАНА ОТКЪМ ГЛАВАТА…
    ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ДА СЕ ИЗМЕТАТ ОТ БФС И НОВИ ХОРА ДА ПОЕМАТ БЕРБАТОВ,МАРТИН ПЕТРОВ СТИЛЯН ПЕТРОВ ИМА ДОСТАТЪЧНО КАДЪРНИ ХОРА ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ФУТБОЛ..

  3. 10
    1

    Честита купа на всички Ботевисти.Аз съм Локомотивец и стискам палци на нашите да бием в Неделя и дай боже два Пловдивски отбора в Лига европа. Нека да покажем и докажем,че сме по силни от шопите.Крайно време е да спрем с тази омраза и да идем пред общината ако трябва всеки ден на натискаме кмета да си вземем стадионите.Срамно е Пловдив втори като големина град да няма един свястен стадион и Локото,и Ботев да обикалят като някакви чергари и бездомници.Стига вече сме пълнили гушата на другите.Кмета да почва да действа или да си отива

  4. 20

    На времето ходехме на мачовете и на другия отбор, подкрепяли сме и Спартак и Марица!
    Не мога да разбера логиката ви, да се пребивате един друг? Имам много приятели “Локомотивци” и в крайна сметка трябва ли да се избием заради клубна пристрастност?

  5. 22
    1

    Браво на феновете на двата отбора в последните коментари, не съм го очаквал! по-старите фенове на Локо и Ботев знаят какво е да бъдеш силен и подкрепян дори и от вечния враг! ще ви разкажа една кратка случка. Бях младеж още, домакинствахме на Ювентус! отивам на паметния за нас мсч, подкрепям си отбора и до мен сядат двама мъже на средна възраст, единият с жълта тениск, другият със шалче на жълто – черни ленти. единият го питам: “добре, ти си фен на Ботев, гледаш мача, но защо не си седиш, а скачаш и с нас се радваш?” последва отговор: ” аз съм ботевист, но съм българин и обичам безкрайно родният си град Пловдив, а вашият отбор е част от нашият град!” още от тогава разбрах какво означава да обичаш а не да се правиш на хулиган! бях в София на мача и особено при вторият гол нямаше как да не се изправя на крака и да ръкопляскам. често с мой приятел, ботевист ходим заедно в домакинските мачове на Лаута и в Коматево. не трябва да има чак такава омраза между двата отбора, от тази омраза единствено печелят измислените софийски грандове. Не трябва да има омраза. трябва да имаме обединена кауза. КАУЗА ПЛОВДИВ!!!

  6. 23

    Клуб който е на по малко от 3 години не може да играе в Европа.Както и клуб който е на по малко 2 години не може да играе в А група.Как може за едните да важи това, а за другите не – цитирам Локо СФ и Латекс-ЦСКА !Локото да си стягат играчите и да мачкат русенци крайно време е два пловдивски отбора да играят в Евро-турнирите .Дано да се стегне и стадион Пловдив поне това да направи кмета за пловдивските отбори вместо да се опрощават дългове оправете стадиона да може да домакнстваме тук в Пловдив , а не Бургас или Шопия.АЙЙ КАНАРИ !

  7. 20

    Поздвявам Истинските Пловдивчани!!! истинските Локомотивци- аз от сърце и с радост честитих победатя на Ботев на финала и съм радостен че отново купа идва в Пловдив, защото е доказано че Пловдив е най-футболния град в България, а последната купа дошла в Пловдив е от вече не толкова скоро титлата и суперкупата на България.. купа да идва в Пловдив през 13 години…срам, срам и срам..
    поздравявам и истинските Ботевисти, които биха се радвали и и Локо Пловдив да е в Европа…какво по-хубаво за Пловдив от това?!?!?! дано все така да ни радват и двата пловдивски гранда!! и дано Тотев и компания най-после обърнат внимание ..или да се стягат или да се махат!!! Представете си само резила.. Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив си търсят стадион за Лига Европа…София, Бургас, Ловеч……… Локомотив Пловдив заслужава място в Европа ! Ботев Пловдив си заслужи мястото в Европа и от все сърце желая на съгражданите късмет в Европа , отстраняване на голям европейски отбор и дано да имат късмет да стигнат в групите на втория европейски турнир ! Само Локо

    • 19
      2

      Благодаря братле, дано и вие влезете в Лига Европа и 2-та отбора да представим по най-достойния начин града си в Европа.

  8. 29
    4

    Много ще е добре ако Пловдив има два отбора в Лига Европа!
    Стискам палци на Локото! Дано и те успеят!

  9. 15
    21

    ЧЕРНО-БЕЛИ – КУПА НЕ ВИДЕЛИ! ЩО Е ТО ?

    БУХАХАХАААААА!!!!!!

  10. 14
    14

    Ава пак ша ни преебат. Нас циганите се ни преебават.

  11. 23
    4

    трябва да сме единни два отбора в европа за ПЛОВДИВ така трябва да бъде

  12. 20
    17

    ДУНАВ ЩЕ ВИ СКЪСАТ ОТ БОЙ ЖАЛКИ МАНГАЛИ

  13. 10
    16

    Жълтите ще подкупят БФС и Локото няма да играе в Европа

  14. 40
    4

    Добре де на какво основание ще играят ,,ЦСКА,, като е ясно , че нямат това право , а ПЕРУКЯН мълчи като … Локото да издънат Дунав и са в Европа , а това означава само едно , че сме единствения град в БГ , който ще има два отбора в ЕКТ . И сега ако Тотев не намери пари за стадион Пловдив да си хваща пътя … ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ .

  15. 43
    4

    Дано Пловдив има 2 отбора в ЕКТ ! Пу да ви еба майката ловешки помии. Създадохте си ГМО на 1 година и излъгахте БФС , но УЕФА няма да излъжете. Проститутки оранжеви

Коментарите са затворени