Ботев Пловдив приема Берое в 93-ото издание на Битката за Тракия на ниво елит в днешния мач от 23-ия кръг в Първа лига, който започва в 17,30 часа на стадиона в комплекс “Ботев 1912”.

Двубоят е последен шанс и за двата отбора да запазят шансове за класиране в топ 6, а евентуално равенство ще бъде самоубийствено и за двата тима. Треньорът на Ботев Николай Киров – Белия няма проблеми със състава, като единственият наказан е халфът Яя Меледже. Под въпрос е Омар Косоко, който имаше проблем със зъб и не е тренирал на 100%.

Треньорът на Берое Ферарио Спасов пък трябва да намери достоен заместник на наказания капитан Иво Иванов. Ако е възстановен, Георги Динков ще си партнира с Асен Георгиев. В противен случай в игра ще се появи Пламен Тенев или Венцислав Василев, а отдясно ще се включи Атанас Зехиров. Изтърпелият наказанието си японец Кохей Като ще заеме мястото си в средата на терена до Мартин Райнов. Пред тях ще е ганаецът Жуниор Мапуку. Десен външен халф ще е Борислав Цонев, а ляв Антон Карачанаков.

Ботев няма победа над Берое в последните си три домакински мача, като записа едно реми и две загуби и днес ще се опита да си оправи баланса. Дали ще успее предстои да разберем след 17,30 часа, когато реферът Ивайло Стоянов ще свири началния сигнал на Битката за Тракия.

17 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    2

    Момчета, не се надъхвайте излишно.
    Как ще завърши мача е записано във фишовете на Ачо Палийката.

    Едно “изненадващо” 1-0 / 1-2 ще бъде напълно в реда на нормалното и очакваното.

  2. 4
    1

    Какво означава: “битката за “Тракия”?????????
    Битката е за шампионската титла и призовите места даващи право за участие в евротурнирите.. …Останалото е словосъчетание изпразнено от всякакво съдържание и предназначено за малоумници от които се очаква да напълнят трибуните за да легитимират мероприятието!
    Битката за Тракия…днес след като завчера беше битката за България между ЦСКА и Левски ми звучи направо налудно???!!! Винаги когато прочета това започвам да се чудя обиждат ли ме,или ми се подиграват

  3. 2
    2

    АВА КАТ ВА ГЛЕДАМ КВИ ГЛОПОСТИ СТЕ НАДРАСКАЛИ НЕ МОИ СА ТРАЯ.НИИ В ЛОКУ СМЕ ГОРДИ ОТ НАШТА АГИТКА Е САМУ СЕЛСКА ПОСТА ВА СТРЯМА МАНОЛЕ ЖИТНИЦА МАРКОВО ГОРНО ДОЛНО ВОДЕН КАЛОЯНОВО И Т.Н ВСЕ СМЕ АГИТКИ ОТ ЛОКУ ВА АХМАЦИ ЕИ ЗА ТУИ ВЪРВИ ЛОКУТУ НАПРЕДИ ВА КАПУТНИЦИ СМОТАНИ.
    ЛАУТА АРМИ Е ИЗРАДЕНА ИЗЦЯЛО ОТ НАЗИ ВА КАПУТИ ИМА МЕ СИ ОТДЕЛНО ФЕНУВЕ ОТ ИЗГРЕВ СТУЛЮПИНОВА ШЕКЕРАА ЗА ТВА СМЕ ЕКЗОТИЧНА ПУБЛИКА ВА.
    ТА БОТЕВЪ КАТ СА САМУ ПЛОВДИВЧАНИ КО ГОЛЯМА РАБОТА.ОТБОРЪТ НА ПЛОВДИВ АМА НЯМАТ КАТ НАЗИ ЕКЗОТИКА НАЛИ.
    ТА ЗАТУИ МАЙ Е БИТКАТА НА ТРАКИЯ ОТ ТИЯ ЖЪЛТУРЯТА СА САМУ ПЛОВДИВЧАНИ ВА.
    НИ ЕМ НЕ СМЕ КЪПАНИ ЕМ И МАЛКУ ОРА СА ОТ ПЛОВДИВ АМА СИ ЕБВАМЕ ЧАТ ПАТ ААААААААА КО ЖА КАИТЕ ВА .И ДА ВИ НАПРАЯ МАЛКА ЗАБИЛЕЖКА ОТ ОНИЯ ДЕН МАЛКО КУНСУМИРАТЕ ОТ МОИТИ КИБАПИ И КИФТЕТА ВА.НОВА СКАРА НОВИ ЦИНИ И НЕ КУНСУМИРАТЕ ВА .ДРУГИЯ ПЪТ ЖА СЛОЖА СКАРАТА НА СКЕЛЕТО ДЖЕСИКА БЕЛКЕМ СА ОТВОРИТЕ И ПОЧНЕТЕ ДА ЛАПАТЕ.
    АЙ СЕГА САМУ ЛОКУ И СТРЯМА ВА ДА ВАЕБА.

    • Ахмед, насра ли се от напъни вече?
      Бегай на селското игрище, че билетите свъшват….очакват се стотици хиляди последователи на исляма хахахааххаа

  4. 4
    8

    Каква битка за Тракия, какви 5 лева???? Играят два изпадащи отбора единият от Коматево, другия от Кольо Ганчево. Битка на селяците по им отива.

    • Коректоре, в Кольо Ганчево играе отборът на Верея ( свърват го с Кольо Ганчево защото там е клубният им стадион “Трейс арена” )Вземи се коригирай и друг път не се изказвай неподготвен.Берое е автентичният отбор на Ст. Загора а Верея е нещо като background!

  5. 1
    6

    Добре де.. Ботев и Берое ще играят “битката за Тракия?!” Ами когато играят мач Локото и Берое тогава битката за какво ще се води??? (отговор):За железничарската купа защото и в Ст. Загора има жп гара..Според мен ако изобщо има такова понятие “битка за Тракия” то тя тази год. трябва да е между Локомотив Пд. и Верея защото поне досега те играят по-добре от Ботев и Берое и показват по-смислен футбол.
    А ща се отнася до мача днес от 17.30.ч. между Ботев и Берое – на двата отбора пожелавам успех , а на отбора на Ботев – победа!

  6. 4
    5

    Ботевъ трупа богат опит в такива регионални дербита. Преди 5-6 години играха със Стамболийски дерби за територията на запад от Пловдив и със Съединение за земите на север от автомагистралата. Могат да кръстят мача си с Пирин дербито за Южна България, а с Монтана – за Западна България.

  7. 11
    17

    Още две ”битки” ще имате във втората осмица.

  8. 9
    17

    Успех на Бироиту срещу селските пръчки.

  9. 7
    19

    Мотикабойс срещу чобаните от Родопската яка! Баси якото!

  10. 24
    6

    Друго си е битката между семейство мангали – льоко и уефски, кой е отзад и кой е отпред ми е любопитно?

    • е, мангалите винаги са нагъзени, но и често се обръщат да духат на наркоговедата. Съдба на еднолови любовници!

Коментарите са затворени