Юношеският тим на Локомотив до 19 години допусна загуба от Нефтохимик (Бургас) с 0:1 в подновяването на шампионата на Елитната група. Двубоят се игра днес от 14:30 на изкуствения терен на Лаута. Единственото попадение в мача реализира Димитър Вълев през второто полувреме, а двата отбора завършиха срещата в намален състав.

Двубоят започна отлично за “черно-белите”. Още в 20-та секунда Димитър Законов можеше да изведе Локомотив напред в резултата, но далечния му шут срещна напречната греда на вратата на “шейховете”. Нефтохимик отговори с няколко изсипани топки в наказателното поле на “черно-белите”, но до по-сериозно положение не се стигна. В 40-та минута силен изстрел на играч на “зелените” мина над вратата на Локомотив.

Второто полувреме започна със силен шут на Мариян Тонев, който бе отразен от стажът на “шейховете”. В 50-та минута Нефтохимик откри за 0:1. Димитър Вълев стреля директно от пряк свободен удар в горния ляв ъгъл и изведе гостите напред в резултата. В следващата атака Мариян Тонев с глава можеше да възстанови равенството, но ударът му мина на сантиметри от целта. Положението за “черно-белите” се усложни в 55-та минута, когато Грънчаров от Локомотив бе изгонен с втори жълт картон, заради реплика. В 65-та минута и Нефтохимик остана с 10 човека, след като Вълев бе изгонен. В 75-та минута силен изстрел на Петър Главчев от Локомотив бе блокиран от защитник в зелено. Пет минути по-късно Димитър Законов се озова на добра позиция и стреля, но право във вратаря на Нефтохимик.

След тази среща момчетата на треньора Димитър Палазов се намират на 9-то място с актив от 23 точки. В следващия кръг Локомотив гостува на Сливен.