Юношите на Ботев се класираха за финала на Балканика къп за набор 2003. В полуфинален мач “канарчетата” разпиляха с 6:0 Академия Пандев, а двубоят се игра на стадиона в село Струмяни.

Момчетата на Георги Онов изиграха изключително силен двубой, в който не оставиха никакъв шанс на съперника си. Пловдивчани контролираха изцяло случващото се, а в атака демонстрираха разнообразие и създадоха множество положения пред вратата на македонците.

Още в 6-ата минута Теодор Димитров се възползва от груба грешка на вратаря на “зелените” и пусна топката покрай плонжа му за 1:0. В 14-ата минута Никола Илиев пробва удар от границата на наказателното поле, а кълбото премина покрай гредата.

В 18-ата минута “жълто-черните” поведоха с 2:0 след великолепна многоходова акция, в края на която Милен Николов проби по левия фланг и извади към точката на дузпата, където Никола Илиев с премерен удар удвои аванса.

Секунди по-късно “канарчетата” отново демонстрираха отлична бързина в атака, но завършващият удар на нападател бе слаб и не затрудни вратаря. В заключителните секунди на първата част главният съдия отсъди дузпа за Академия Пандев, но след консултация със страничния рефер 11-метровият удар бе правилно отменен.

След почивката доминацията на “жълто-черните” бе още по-осезаема, а македонците не отправиха нито един удар към вратата на Ботев. В 33-ата минута Никола Илиев пусна пас наляво към Милен Николов, който навлезе към наказателното поле и стреля, но диагоналният му шут бе слаб и попадна в ръцете на вратаря.

В 44-ата минута Велислав Боев стреля директно от свободен удар от около 20 метра, но топката се озова в обятията на стража. 3 минути по-късно преднината на “канарчетата” стана класическа, след като Никола Филипов вкара красиво попадение с летящ плонж на няколко метра от вратата.

В 49-ата минута роденият през 2004 година Никола Илиев залъга защитник и от ъгъла на наказателното поле пробва изненадващо удар, а топката кацна на напречната греда.

В 52-ата минута роденият в Русе играч се реабилитира за пропуска си и изпълни по перфектен начин свободен удар от около 20 метра. Малко по-късно Иван Арамазов покачи на 5:0, а в заключителните секунди Благовест Величков фиксира крайното 6:0.

Утре е финалът, в който “канарчетата” ще се изправят срещу Раднички (Ниш).

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени