Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски, който на практика управлява футболния клуб, даде едно от редките си интервюта в последните месеци. Той направи това пред Томислав Русев в предаването по Дарик Гонг. PlovdivDerby.com внимателно изслуша думите на шефът на канарчетата и ви представя по-интересното и съшествено от тях:

Ситуацията в Ботев Пд

Нищо страшно не е станало. Предвид на слабите резултати напоследък направихме Борд на директорите на който спортно-техническото ръководството да ни дадат отчет. След това излезнахме със своите решения в три точки, които оповестихме през официалния сайт. Очакваме план от спортно-техническия щаб за това, как ще се развива клуба. След този доклад ще решим какви крайни мерки ще вземем и как ще продължим напред.

Защо точно тези футболисти са освободени

За да няма спекулации, тези футболисти не попаднаха в списъка на треньора за следващия мач. Ако треньорският щаб с оценките си потвърди това, тогава можем да кажем по-подробно какво става по-нататък.

За Жоао Пауло и Неделев

Към този момент няма никакви оферти за него. За Неделев нямаме преговори. Той е футболист на Ботев до лятото.

За Николай Киров – Белия

Треньорите показаха, че могат да се справят, но още като поеха отбора Киров изказа опасенията си пред мен, че ще се стигне до тук, заради къса скамейка и евентуални контузии.

За първата шестица

На нас би ни липсвало, ако отбора не играе в първата шестица. Там мачовете са по-добри, с по-голям заряд. Има още 8 мача, ние на този етап не сме се отказали да гоним класиране в топ 6.

За отношенията с феновете

На феновете им се насъбра много. Най-голямата болка е липсата на стадион. Заради тази липса се загуби малко ботевисткия труд. Чест им прави, че в тази тежка ситуация, те решиха да подкрепят отбора.

Финансите

Тежко е, много е тежко положението. На този етап успяваме. Сега има разплащания от БФС, от телевизионните права, от малки рекламодатели… Борбата продължава. Тежко се намират пари за футбол. Тези, които дават за футбол не ползват никакви облекчения от държавата, както е в много европейски държави. Трябва нещо да се направи, за да се привлекат спонсори и собственици. Основното, което трябва да се промени е, да има закон за облекчение на данъците за хората, които си дават парите за футбола.

За празните стадиони

Хегемонията, която Лудогорец наложи уби интригата в българския футбол. Повече публика се събират само на регионалните дербита. Трябва да се вземат мерки на високи нива, за да се развива този спорт.

За миналото

Аз съм от 1970-а година на стадиона – тогавашният вариант имаше повече успехи във футбола. Основното е да има данъчни облекчения, да имат основания богатите хора да идват. Но когато няма подкрепа, те нямат интерес. Имаме достатъчно органи, за да наблюдават да не се перат пари през спорта, има закони. Повече отбори трябва да стигнем дъното, за да се обединим.

41 КОМЕНТАРИ

  1. ango belia I ko4a kato ispadnem li 6a gi mahnem mnogo talanti imame v b grupa ot tezi dvamata specialist mnogo rabotiat no v glavite 0 na o

  2. 15
    3

    Не не не мога, пускам сълза за Ачо Сълзата.

  3. 24
    3

    КАНАРИ,имам въпроси към тези които защитават Ангел Палийски- как въпросния бивш сервитьор може да е “спасител”за “Ботев”Пловдив след като е подставено лице на един от тези които сринаха банката на г-нЦветан Василев и съответно проекта “Ботев”Пловдив???Давате ли си сметка за това?Защо г-н Цветан Василев изхвърли като мръсни котета въпросните настоящи”ръководители”Палийски и Йотков от любимия ни “Ботев”?

  4. 17

    Ачка, ти кво ми се правиш на света вода ненапита. Та ти имаш най-голямата вина за това състояние. Как веднъж не излезна да кажеш на чикиджийте от КПБП да спрат да правят глоби и да върнат парите от фалшивата Клауза.
    Колко време държа Рендето и защо държиш още Молива за заплата?
    Нали има камери, защо ония педал дето метна запалката не си плати глобата?

  5. 4
    3

    Ега си злобата,ега си простотията надолу, ега си капацитетите!!Не е за вярване.

  6. 21
    5

    Тежко ми е на душата, затуй жално милно плача…

  7. 31
    7

    Браво на Палийски ,намери работа на предатилите на работа в Ботев и на платените фенове.Те четат всички коментари и бързо слагат минуси на тези които не хвалят Ангел.Предлагам да дава премия на най-добрия лакей.

  8. 16
    25

    Пък черно белите ман..ли пишат ли пишат, представяйки се за Ботевисти.Не се подвеждайте защото изгонването на Палийски ще срине тотално клуба.Това е и целта на злобните буферски коментари.И от мене за тях поздрава който получиха от легендата за майките им.

  9. 24
    23

    Ангел поне е ботевист, за разлика от много други, витаещи по футболните клубове. Искам едно нещо да призова – не слушай разните фенски формации! Това е пагубно за отбора! Аз съм на стадиона от 40 години и не съм имал нужда някой да ме “организира” за това. Истинските фенове са изгонени от псевдофеновете, винаги имащи претенции за нещо!
    И още един съвет – нека да се следва една поне тригодишна стратегия, колкото и малко да са парите в клуба! Няма да ги има сътресенията на всеки шест месеца, с гонене на футболисти. Ето, това лято например се взеха 3-ма бразилци, наблюдавани дълго време от нас и това се оказа печеливша стратегия.
    ПС: Най-много за отбора ги боли феновете, които си тръгват тъжни от стадиона, а не тези, хвърлящи запалки, бутилки и псуващи всички служители в клуба.

    • 7
      11

      Палячо,толкова си елементарен ,че повече няма накъде!

  10. 45
    13

    Президентта , налюбимия ни клуб БОТЕВ , за20 месеца е,обещал много неща и нищо не е изпълнил. Изгони можещи футболисти и взе анонимници на които се дадоха по-големи заплати.Бюджета който той обяви беше 5 ти по финансови параметри .,а отбора е 10,ти в класирането..Големите неизпълнени обещания и лошото класиране, доказват че ,няма място да ръководи БОТЕВ..На работа са служители злоупотребили с финансите на клуба.Застава зад треньорите вчера ,защото им дължи заплати.Скоро на мачовехе ще са само Крум, Божо и Пчелата с дъщеря му.

  11. 25
    9

    АНГЕЛЕ ЧАКАМ ТЕ ДА СИ ПОРКАМЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТБОРА КУЧЕТА ГО ЯЛИ ТИ НАЛИ СИ НАПРЕД СЪС МАТЕРИАЛА ИДВАЙ ДА СИ ПОРКАМЕ И ХИЧ ДА НЕ ТИ ДРЕМЕ

  12. 19
    17

    След габровския мангал и една дебела свиня ще ги жули , като им се насвиня , обратно в киреча ги ФЪРЛЯМ !

  13. 20
    12

    Само буферски коментари под статията.Дейба ваща мама циганска,гледайте си лайняния катун и вън от темите за Ботев Пловдив

    • 3
      5

      Да ти сера Фостата,помак гнусен,продължавайте да ни веселите,циркаджийте на България! Чакаме новото представление,хайде да излиза трупата на Гомнежа искаме “Хляб и зрелища”…хахаха

  14. 9
    8

    anga tezi imat samo zagubi pak ostavat mai nevise tragva ot tazi 6kola stanavi kato li4ni ofis4eta na topli4ko samo nekoi pari da dava samo4e kolko vreme 6a tarpat fenovete

    • баси неграмотния селяк .
      какво очаквате от такива хора ?
      много зле

    • баси неграмотния селяк.
      какво очаквате от такива хора?
      много зле

  15. 18
    10

    Ей утрепки ако имате някьв проблем елате на базата не само да пишите тук страхливци … Аз и червенобуско ви чакаме ..

  16. 18
    13

    Андрей,направи анкета с въпрос- “Има ли според вас Ангел Палийски нужните качества да управлява отбор като “Ботев”Пловдив?”.Според мен момента е подходящ.

    • 1
      2

      Да направи и анкета кой да бъде новият президент на отбора,вероятно ще изберат теб,знаещ, можещ и с качества!

      • “Рачо”,аз съм запалянко обичащ любимия си”Ботев”Пловдив.Претенции да ръководя нямам,жалкото е ,че тези които”ръководят”,нямат нито финансов,нито организационен,нито какъвто и да е потенциал да са начело на тим като “Ботев”!

  17. 16
    14

    Палийски изгони вратаря много слаб бе братче от къде го изкопахте тоя некадърник сляпи ли сте не виждате ли

  18. 26
    24

    Ангелеее. Изгони Жоро и Чандъров за да си въртиш схемичките. Ама сега пари от къде ? А Пеевски дали ще го приемем ? От лайнута да ни викат турци. А ?

  19. 29
    19

    Не ти вярвам, Палийски! Виж, ако ревнеш с все глас, със сълзи сополи, да, ама така… как да ти вярваме?

  20. 25
    20

    лъжи лъжи има ли нещо което палийски е казал и да го е изпълнено…

  21. 33
    31

    Аман бе папагали, всеки ден плач и драми четем! Нямате ли поне малко достойнство или като в “селският цирк” и накрая друг ви е виновен!

  22. 27
    32

    Ей глупаци никой, няма да ме измедти от топлото ми столче на базата. В момета ви пиша коледната реч

  23. 32
    36

    Ангеле,събирай куфарите и дим да те няма.Доказа че си некадърник неколкократно!

Коментарите са затворени