Днес в 15:15 часа на стадион “Георги Аспарухов” Левски приема Локомотив (Пловдив) в среща от 15-ия кръг на Първа професионална лига. “Сините” излизат в този мач за задължителна победа, с която да продължат гонитбата с Лудогорец за първото място. За домакините ще бъде допълнителен бонус, ако спечелят без за допуснат гол във вратата си. Така отборът ще продължи добрата си серия от “сухи” мрежи на “Герена”, която ще стане вече 7 мача, а играчите на Елин Топузаков ще имат шанс да атакуват постижението от сезон 2006/07, когато Левски прави 14 поредни мача без допуснат гол като домакин.

В същото време Локомотив (Пловдив) в никакъв случай не идва като обречен в София. “Смърфовете” са вдъхновени от успеха в градското дерби с Ботев (Пловдив) и ще опитат да се възползват от набраната инерция, за да вземат нещо от днешното си гостуване.

Статистиката обаче не е особено обнадеждаваща за “железничарите”. Досега отборът от Пловдив има едва 5 победи като гост на Левски, като в същото време е допуснал цели 50 загуба, а 5 срещи за завършили наравно. Треньорът Едуард Ераносян също още няма победа над Левски на “Герена”, като и двата предишни мача под негово ръководсто завършват 1:1. Накрая можем да добавим, че в досегашните 8 мача между тези два отбора през месец октомври, “сините” са записали 8 победи. Така че всичко сочи към сравнително лесна победа на домакините днес, но ще видим дали традицията няма рязко да бъде променена.

Елин Топузаков няма кой знае колко проблеми около състава си, като единствено контузените Симон Сандберг и Георги Костадинов не попадат в сметките му за мача. Така на вратата отново ще стартира Йоргачевич, е пред него карето в отбрана ще е съставено от Сашо Александров, Александър Александров, Пиргов и Минев. Де Ноойер ще е единственият опорен халф, а Прохазка и Краев ще имат задача да градят играта в средата на терена. Нар и Аниете ще действат на двете крила, а атаката ще води Адениджи.

За Локо пък се очаква да стартират Ел Харуби под рамката и Горанов, Виданов, котев и Крумов в отбрана. Траянов и Райнов ще са двойката дефанзивни халфове, а Бакалов и Марчев ще действат на двете крила. Атаката ще води Камбуров, а зад гърба му ще стартира Кики.

Първа професионална лига, 15 кръг:

ЛЕВСКИ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, С. Александров, А. Александров, Пиргов, Минев, Де Ноойер, Прохазка, Краев, Нар, Аниете, Адениджи

ЛОКО: Ел Харуби, Горанов, Виданов, Котев, Крумов, Райнов, Траянов, Бакалов, Кики, Марчев, Камбуров

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Георги Димитров
Начало: 15:15 часа