Ботев (Пловдив) може да осъществи силен изходящ трансфер в един от традиционните участници в германската Бундеслига – Вердер (Бремен). “Бременските музиканти” са много близо до привличането на вратаря от школата на “канарите” Стефан Смъркалев.

17-годишният пловдивчанин е считан за един от големите футболни таланти под тепетата. Ако се стигне до сделка, той ще получи шанс за изява първоначално в дублиращия тим на Вердер.

Спортният директор на Ботев Артур Платек потвърди за интереса на клуба от “Везерщадион” към Стефан Смъркалев. Полякът дори е ходил до Германия през миналата седмица за разговори относно преминаването на тийнейджъра.

51 КОМЕНТАРИ

  1. Всички тъпунгери в жълто ли сте смъркачалии,логично е фен клуба ИЗГРЕВ БОЙС е в центъра на Столипиново,меката на ниско качествената друга!

  2. Ако е вярно тва че Ханко остава, тва е най-хубавата новина тоя трансферен прозорец, баси.

      • Ще се появи друг кандидат за Ханкич и ако условията които му предлагат са близки до това което го устройва, ще премине там. За добрия Футболист кандидати ще има винаги. За Мичи Новотела се избиха да дават оферти, та за Ханкич ли няма да има?

  3. Не че нещо,ама вратарчето от поредния подарен финал от турците от Разград на жълтите помаци отива да играе в………. Б група Несебър! Случайност -може би!

    • Завиждаш ли? Защо ли питам, като е повече от ясно. Не бе, не за Купата, за това че това “вратарче” не дойде при вас, а избра Несебър. За Купата е ясно че газ пикаеш.

    • Кой треньор излиза на ФИНАЛ с вратар за гонене…

      Чичо Гошо се ОПОЗОРИ на дърти години. Нещастник продажен!!

      • Имаме още две Купи! Ако намериш в кои години сме ги печелили и срещу кого, ще ти купя сезонна карта за мачовете на Ботев. Явно си ни фен🤣

      • …и още нещо. Кой сайбия си замразява най-добрите футболисти в момент в който се бори за медали? Да ти помогна ли, или сам можеш да се сетиш? Кой сайбия освобождава треньора си който му носи 4-то място, за да го смени с такъв от изпадащ отбор?

    • Тъпак бесите са помаци.По долно същество от циганина няма.Турци,помаци,цигани,арменци.

    • Ами нормално! Гласуват му доверие, но той не се справи! Ти какво очакваш?

  4. 2
    7

    Като тръгна Илиев за Италия,бях написал , че най-много да стане добър пицар! За оня дето отиде в Холандия, казах,че най много да седне в някоя витрина! Сега тоя го виждам да сервира бира на Октоберфест!

    • 7
      1

      Кольо,мишката плъх не става бе майна! Ся,че си циганин и се прайш на турчин….

    • Тебе доктора не те ли очисти бе Плъх? Явно е трябвало и да нахрани котката с тебе!

  5. Младите БГ футболисти имат един чудовищен проблем и той е – Бившите млади БГ футболисти! Това са онези, които също бяха обявени за много талантливи, почти всички бяха по чужбина, а след 30-тата се оказаха отново в БГ. С няколко изключения (на първо място Лудогорец) са окупирали отборите и те колят, и те бесят. Своите младежи, с тежки уговорки с пишман собствениците на клубовете, в които играят, а чуждите млади играчи в отвратителен съюз с БГ реферите, с които на практика са на едни години и като че ли един хуй ги е правил.

  6. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!

    Трудно ще попадне в представителният отбор,но школата на Вердер е сред водещите не само в Германия.

  7. 17
    1

    Не че нещо искам да ви се мешам на коментарите, но на фона на това че за български футболист който и да е той най престижния трансфер е втора лига в Турция, това момче на 17 години заминава за отбор от БУНДЕСЛИГАТ. Това че изобщо е попаднал в полезрението на тези отбори е чест и ласкателство, а какво ще стане е божа работа, момчето има шанс да се сблъска с професионализъм и бази за които можем само да мечтаем. Късмет и успех мойто момче върви нагоре пътят и твой и зависи от теб.

    • 6
      2

      Има два пътя – пътят на Бербатов и пътят на Коко Илиев. Зависи от качества, труд, упоритост и късмет.

      • 9
        1

        Какво за Коко Илиев? Коко е на 19 години. Има време за доказване. Виж ако беше казал Божинов. Коко има талант, който може да развие или да съсипе.

        • Коко Илиев е на 20 години. Мисля, че е роден на 6-ти юни 2004-та.

          Мусиала и Вирц са на 21 години, Белингам е на 20 години, Ламин Ямал е на 16 години. Тези момчета са суперзвезди и национали на страните си. Ние тук на 20 смятаме, че футболистът е твърде млад и до 24 го броим за юношка бледна.

          За Божинов си прав иначе. На 16 беше суперталант и го нареждаха до Кристияно. След това се запозна с Алисия и приключи. Коко Илиев сега трябваше да играе в Серия А, ако имаше качествата на Божинов, но той явно ги няма, след като Интер се отърваха от него.

          • Искаш да кажеш че Коко е свършил??? Хайде по сериозно. Знам че има супер звезди на 18-19 че и по млади, но щом успя да ги изредиш на пръстите на едната ръка….

          • 2
            2

            Не можа да хване ръка в 1948. Това е реалността. Ще го видим при нас. Коко играе на позицията на Уме, който между другото също е 2004 набор.

          • Ще го видим! Ти го отписа вече. На 20 години го отписа! Знаеш ли колко футболисти вървят по пътя на Коко? 95% от младежите изминават този път. Посочи ми един наш млад талант който се изстреля в орбита. Говоря за последните 10 години. От Коко може да не стане Неделев….с много уговорки, но ще е близо. Ние намерихме амплоа на Минков, когото до вчера критикувахме и гонехме. Така ли беше? На Коко единствено не мога да простя едни приказки, и той трябва да се извини с играта и себераздаването си за отбора! Не с думи!

  8. 5
    1

    Смъркалев трябва да избира между втора лига в България и четвърта лига в Германия. Не е трудно да избереш в този случай… да тренира сериозно и дано има късмет да го забележат и да се изкачи нагоре в немското първенство.

    • Вчера, в този сайт ви написах нещо за втора лига. По повод публикуваната програма. При тази “картинка”, не четвърта група, а и десета група на Германия, значи БЪДЕЩЕ, за разлика от това което е тук.

  9. Специално за много компетентния колега по-долу. Отваряш класирането на трета лига на Германия и виждаш – Дортмунд II на 11-то място и Фрайбург II на последното 20-то място. Ако ви се рови по-надолу в регионалните и оберлигите, може да намерите и останалите втори отбори.

    19-годишните си имат отделно първенство за тази възраст.

      • Oberliga Bremen, първо място в редовния сезон с 90 точки и след това 2 победи в плейофа за изкачване. От новия сезон 2024/2025 ще играят в Regionalliga North.

        • Оценявам усилията ти колега , успех на момчето

  10. 5
    8

    При толкоз силни трансфери които направихме през изминалия шампионат и след неговия край, жАлтите да ми се хвалят с този ма Смъркалев….ами сори. Целувам ти ръка господин Крушарски!

    • Идиотче не виждаш ли грозничко отношението към Клоуна.

  11. 10

    Абе , дано има късмет момчето , не сме му душмани

  12. 6
    10

    Много тикано дете , ще го върнат до 2-3 месеца!

  13. За да няма опити за шеги от лаутарите. Смъркалев прави трансфер във Вердер, защото в него се вижда голям потенциал. Той още не е готов за Бундеслигата и затова ще играе във втория отбор на Вердер. Реално Стефан преминава от Ботев II във Вердер II.

    На негово място взимаме вратар от школата на ЦСКА, който ще пази евентуално или за втория или за третия отбор.

    В първия отбор на Ботев предстои трансфер на Ханкич, като се очаква да взмем вратар и Керкез ще трябва да избира между новия, Кайзер и Игонен.

    • 12

      В Германия няма втори отбори , жълти приятелю

        • 10

          Глупак си , жълти приятелю , имат само отбори до 19

          • Какво не ти е ясно? Дали са втори, трети или пети…отива във Вердер Бремен, а те къде ще го ползват си е тяхна работа.

          • Има и втори отбори. Не бъди глупав и млъкни. Даже има такива, които играят в трета лига. Останалите са в регионалните.

    • Новият може да го назначите и да помага в кухнята ,предвид текучествота там

      • Имаме хора – ще им намерим място. Работа бол – Ботев, Ботев II, Ботев III, кухня, Ботев TV… който за където е заслужил.

        Гледайте си вашите юношки, които не стигат и за един отбор.

    • Взимаме вратар от школата на ЦСКА, защото треньора му в ЦСКА е изхвърлен от клуба и се кани да се връща в Ботев. Позната схема за бай Илия, който като го изгониха от Ботев взе със себе си и един вратар от школата.

Коментарите са затворени