Върховният административен съд на Република България окончателно спря обществената поръчка за изграждането на централната трибуна на стадион “Локомотив” в Пловдив.

С решението си съдът отменя откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет “СМР за реализацията на работния инвестиционен проект по части “Благоустрояване и инфраструктура” и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион “Локомотив“ – град Пловдив.

Община Пловдив е осъдена да заплати общо 26 450 лева на трите фирми за разноски по делото.

Решението на ВАС:

ОТМЕНЯ решение № 951/28.09.2023 г. на Комисия за защита на конкуренцията по преписка № КЗК-728/760/771/2023 г., с което са оставени без уважение жалбите на “ЕЛ СИСТЕМС“ АД, [ЕИК], “ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], и “ЮНАЙТИД ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], срещу решение № F404575 от 01 август 2023 г. на гл. юрисконсулт в дирекция “Обществени поръчки”, длъжностно лице по чл. 7, ал. 1 от ЗОП в Община Пловдив, за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет “СМР за реализацията на работния инвестиционен проект по части “Благоустрояване и инфраструктура” и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион “Локомотив“ – град Пловдив“, уникален номер в ЦАИС ЕОП 00267-2023-0096.

ОТМЕНЯ решение № F404575/01.08.2023 г. на гл. юрисконсулт в дирекция “Обществени поръчки”, длъжностно лице по чл. 7, ал. 1 от ЗОП в Община Пловдив, за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет “СМР за реализацията на работния инвестиционен проект по части “Благоустрояване и инфраструктура” и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион “Локомотив“ – град Пловдив“, уникален номер в ЦАИС ЕОП 00267-2023-0096.

ОСЪЖДА Община Пловдив, [ЕИК], да заплати на “ЕЛ СИСТЕМС“ АД, [ЕИК], разноски по делото в размер 16800 (шестнадесет хиляди и осемстотин) лева.

ОСЪЖДА Община Пловдив, [ЕИК], да заплати на “ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], разноски по делото в размер 8250 (осем хиляди двеста и петдесет) лева.

ОСЪЖДА Община Пловдив, [ЕИК], да заплати на “ЮНАЙТИД ГРУП“ ЕООД, [ЕИК], разноски по делото в размер 14400 (четиринадесет хиляди и четиристотин) лева.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на “ЮНАЙТИД ГРУП“ ЕООД за плащане на разноски в размер на 150лв.

Решението е окончателно.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ ТАТЯНА ХИНОВА

ЧЛЕНОВЕ: /п/ МИРА РАЙЧЕВА, /п/ МАРИЯ РАДЕВА

Източник: Plovdiv24

38 КОМЕНТАРИ

  1. Станиславе (Стикс, мърк1926 и т.н.), ако Локото фалира за Коледа ще бъде заради теб основно, защото ти стовари тежка карма над отбора с хилядите си постове в мрежата. Ако трябва да бъда честен, се надявам да ви гледаме с юношките и със собтвеници такива като теб. Даже си мисля, че няма по-подходящ нов собственик за Локото от теб… айде да си жив и здрав и да ти се случи!

  2. “Аз, ако стане някога този стадион, ще се обеся на крана.”

    Заповядай в събота на “този стадион” в 11:00 часа, за да видиш жълто-черната Коледа за децата на Ботев. Аз лично ще те почерпя, каквото си поискаш, защото ти си тежък карък на собствени си отбор и на късмет на Ботев.

    • Каква работа мога да имам с психично болен??? От година-две не спираш да искаш да се беся, а сега ще ме черпиш от сърце, каквото си поискам.

      Капвам си една биричка, щом съм ви докарал до диагноза всичко е както си трябва :):):)

      • Забавен си. Това за психично болния ми оправи деня. Тук целия форум е наясно, който точно не е в час с главата. Иначе никой не те кара да се бесиш, аз просто цитирам твои думи, които многократно си написал.

        Колкото до биричката… ела в събота, ще ти купя колкото бирички искаш и обещавам да са хубави, а не Пиринско, което вероятно наливаш в безпаричния си търбух.

      • Стикс,педи,ами ти сам каза че ще се бесиш.Напомняме ти обещанието.Нали си държиш на думата…

      • Забравих нещо да ти споделя. Може да възникне ситуация, в която да те питат хората дали си мъж и дали си държиш на думите… ще гледам да не е преди биричката, че да не ставаш за смях без нищо насреща.

  3. ХА ХА Пловдив е на ЛОКОТО.. Зума и Крушарски ще уредят всичко .ДА СИ ЖИВ купоносителю.

    • Идвам на черен кон. Ще оправя всичко и тебе дори..

  4. Нормално. Няма как този грабеж да се случи. Не ми се обяснявайте сега, че не е грабеж. Видяхме, че дори кмета Зико не посмя да си сложи подписа под поръчката.

    Ще има нова ОП за 20-тина милиона и това е. Въпросът е да има отбор, който да играе на този стадион и то в ППЛ, защото за зоните може и на кошарата да се играе.

  5. 11

    Първо,защо.Второ до кога ще сте в тежест.Трето,вие сте кюстендилски миндили.За какво ви е тази трибуна,при положение че не можете да напълните две,дори на дербитата Стига сълзи и сополи.Ощетявате Общината,при положение че искахте пари само за скелето.И Хага няма да ви помогне мангали крадливи,завистливи,прости.

  6. 12
    1

    Защо бе на негу? Нали с Вълчо ще караме влака на негу

  7. 14
    2

    Зеленчукова градина защитена от градушки- идеално, тъкмо да крадат циганета та. Зеле, домати, праз…

  8. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
    12
    1

    КУГА ША ДОДЪТ БЛАГУДЕТИЛИТ УТ АНАДОЛА ЗЕКИИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА ДА ПУЧЕРПЪТ С БАХУРЧИТА И БАКЛЪВА??….ИЛИ МУАБЕТЯ ША Е Ф КОНДОФРЕЙ ПРИ НОВИА ФК ПАРОВОЗ?:)))))))))))) ПУФ ПАФ:)))))))))))

    • МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
      10
      1

      МИ ТО ТОА КАШОН МАЙ ША УСТАВА ЗА МАРИЦА И СПАРТАК???………..КЪТ НЪ ИЗРИТЪТ Ф КОНДОФРЕЙ И ШЕПАТА СТУЛЮПИНЦИ НЯМА ЗАШТО ДА ОДЪТ НА КАШОНЯ……..ПУФ ПАФ:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  9. 22
    2

    АЙДЕ БЕ ЧЕСТНИ МАНГАЛИ . НАЛИ ТОВА ИСКАХТЕ .СПРАВЕДЛИВОСТ

    • 21
      3

      И Равнопоставеност!!! Ама кои сте вие, че да искате да сте равни с Титана Ботев Пловдив? Та вие сте дори третия отбор на града ни!

      • 4
        13

        ,,Титана ботев” !? 7:3 , 0:1 , 6:0 !!! Изгревбойско-помашко сдружение от Столипиново!

        • Колко пъти сме ви правили шамари с петица.Сещаш ли се.Дори на Лайнута за купата.Но да си видял графити или напомняния всекидневни.Стикс или Ерол си пак.По плюсовете и минусите ще видите колко сте малко и жалки,дори с различни никове.Мангали прости, навсякъде сте нежелани гости.

        • Циганета,мрете в злоба и нищета Нулева толерантност към мангалите.С тукати и ритници в Кюстендил

  10. 20
    1

    Това което имаме е достатъчно, даже не можем да напълним трибуните. Половината седалки са излишни.

  11. 4
    21

    Е, няма по тъп от ботевистЪ!!!

    Какво ще плащаме??? Локомотив имаше три остарели трибуни, а сега имаме две модерни трибуни с козирки, третата модерна трибуна е предплатена и имаме една остаряла централна трибуна. Плюс Купа с ПЕТА.

    Централната трибуна също ще стане, но за реалната и цена без кражби.

    Та какво ще плащаме за Христоловата ера и бездомието от ДЕСЕТ години в Коматево???!!!….

    • 21
      2

      Ма точно тва и аз казвам, има три трибуни, последната даже и да не стане-много важно, то и без тва хора за там няма.
      Ако не стане ше се разглоби и с материала ше се запълнят празнините между другите трибуни че така много вятър деба.
      Всичко е точ-но.

      • 4
        11

        Поздрави от Христолов, Петата, Коматевото заточение, Поляните, новият стадион Локомотив!!! За кое от тези събития съдбата ни е върнала всичко с лихвите???

        • 10
          3

          Какви лихви бе приятелю? Ти съвсем се обърка на кого отговаряш-сигурно от радост за скорошното завършване на стадиона-красавец, който изобщо не прилича на полумесец.

          • 5
            7

            Красавец от Соц епохата, много бетон и стърчащи железа а за козиркичката просто ще замълча.

        • Специални поздрави и от жена му! Специално за теб, Стикс! Чака те на Оня свят!

    • С лихви без лихви ходи се шибай в столипеново СТИКЧО🤣,вземи и мургавата ти майка та да ви начешат като хората. А иначе кое ви е хубаво на разкопаната дупка,само ти си знаеш. Айде лайно ходи да сучиш

  12. 25
    1

    Всичко се връща на този свят . След всички мизерии , които правихте сега ще ви се върне с лихвите .

  13. 20
    1

    И за ерата Христолов се подиграваха, ама сега ще плащат!

    • 2
      15

      Е, няма по тъп от ботевистЪ!!!

      Какво ще плащаме??? Локомотив имаше три остарели трибуни, а сега имаме две модерни трибуни с козирки, третата модерна трибуна е предплатена и имаме една остаряла централна трибуна. Плюс Купа с ПЕТА.

      Централната трибуна също ще стане, но за реалната и цена без кражби.

      Та какво ще плащаме за Христоловата ера и бездомието от ДЕСЕТ години в Коматево???!!!….

      • 22
        1

        Прав си пигмей. 2 трибуни са ви напълно достатъчни даже имате за ресто.

      • 17

        Вярвам че ще стане и централната. С дарените пари от феновете, които надхвърлиха 75 лева и 25 стотинки!

  14. 15

    Е са тва кво значи? Че няма да има ещадио на негу?

  15. 19

    А,така. Злобеехте,злобеехте, сега нека ви е хак мингяни прости.

Коментарите са затворени