Отборът на Крумовград разпространи яростна декларация, с която заявява намерението си да се премести на стадиона в Кърджали.

Това обаче е стопирано от “персона с неясен статут в “Арда” Кърджали – Рамадан Яшар”. Новаците от Първа лига, които влетяха в първата шестица на родния футбол, обявиха и нов стадион, който ще имат в Крумовград.

Ето и пълното изявление:

Скъпи крумовградчани,

у нас и по света,

С вълнение и гордост искаме да споделим с вас, радостта си от успехите на отбора ни. Преди три години не смеехме и да си помислим, че малкото ни градче ще има някога отбор в елитната лига на България. А днес, ФК Крумовград е на шесто място в Ефбет Лига и е редом с грандовете на България.

Бихме искали да споделим, също така, и удовлетворението си от пълната подкрепа, която ни оказва ръководството на Община Крумовград. Идеята за нов стадион в Крумовград вече се материализира в конкретни планове и срокове. Вярваме,че догодина, 2025, ще имаме стадион отговарящ на най-високите изисквания на ФИФА и УЕФА, и ще подкрепяме, съпреживяваме и наслаждаваме на любимия си отбор.

В тази връзка, за пореден път направихме опит ФК Крумовград да играе домакинските си мачове в гр. Кърджали. Все пак сме в една област и само 40 км един от друг. Много крумовградчани живеят в Кърджали, а и много кърджалийци идваха да ни подкрепят на мачовете ни във втора и трета лига в Крумовград.

За втора поредна година получаваме категоричния отказ на една персона с неясен статут в “Арда” Кърджали – Рамадан Яшар. И докато миналата година преглътнахме и отидохме в Пловдив, без да информираме обществеността в родния ни край, тази година ще споделим “аргументите” на Рамадан Яшар. А те са, че ако ФК Крумовград играе два мача месечно на “Арена Арда”, то терена ще се повреди безвъзвратно. Беше ни заявено безцеремонно да си търсим друго място.

Рамадан Яшар може да си вярва на “аргументите”, но искаме да му напомним, че именно ние, хората от Крумовград, ангажирани с отбора на ФК Крумовград издържахме отбора на “Арда” Кърджали в трета и втора лига. Покривахме 95% от бюджета на “Арда” Кърджали, водени от разбирането, че красивият ни роден край заслужава отбор в професионалния футбол. Благодарение на нашата над седемцифрена инвестиция в “Арда” град Кърджали има отбор в Ефбет Лига. Има документи затова и в “Арда” и при нас.

Мислихме и тази година да замълчим, но е обидно отношението и неблагодарността.

Искаме да уверим нашите съграждани, че ще вървим неотклонно към поставената цел. А именно, чрез отбора да се чува името на града и този който е свързан или някога предците му са били свързани с Крумовград, ако може, да направи нещо за бъдещето на града.

Нямахме идея да впечатляваме с футболни успехи, но се получиха и те!

С уважение,

Ръководството на ФК Крумовград