Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 завъртяха изключително скучно равенство 0:0 на Колежа. Единственият момент в мача, в който атмосферата се наелектризира, бе влизането на Бирсент Карагерен на терена, което отприщи емоции, както в публиката така и в него. Това събуди и двата отбора и те заредиха по-опасни атаки към двете врати, които вдигнаха адреналина на публиката, но 15 минути футбол, трудно биха компенсирали 75 минути постна продукция.

За съжаление на канарчетата, в този мач, който се очакваше да е оспорвана битка за влизате в Топ 6, те загубиха нападателя си Георги Николов заради контузия. Временният лидер в голмайсторската листа на Първа лига е със съмнения за скъсани кръсни връзки на коляното.

В 10-ата минута Педриньо проби отляво, след което сви топката за Талис, който шутира, но над вратата. В 24-ата минута канарчетата понесоха голяма загуба. Георги Николов напусна терена принудително, а неговото място беше заето от Мохамед Брахими. Две минути по-късно Хидайет Ханкич закова топката в ръцете си след удар на Педриньо от фаул. Ботев отговори с изстрел на Ники Минков, насочен точно под горната греда. Стражът Петър Маринов подложи ръката си и изби в корнер. В 39-ата минута Симеон Василев подцени една наглед лесна за отиграване топка. Това позволи на Акере да отнеме, но крилото на Ботев взе грешното решение да стреля, вместо да навлезе към наказателното поле. В края на полувремето Ботев създаде чудесна възможност за гол. Николай Минков подаде по земя, а Атанас Чернев с едно докосване върна топката към свободния на границата на наказателното поле Акере. Той пробва удар към далечния ъгъл, който беше крайно неточен.

Скуката завладя всички, защото на терена трудно двата отбора достигаха до добри възможности за гол. В 57-ата минута вратарят Петър Маринов боксира топката след удар на Константинос Балоянис от фаул. В 71-рвата минута Кристиан Нвачукву, появил се на терена малко преди това, стреля от пенталтерията, но твърде слабо и не затрудни вратаря на гостите. В 72-рата минута минута Ботев беше близо до гола, но късметът не беше с Мохамед Брахими. Той показа добри индивидуални качества и потърси горния далечен ъгъл на вратата. Ударът му беше хубав, но се отби в горната греда, а след това защитата на ЦСКА 1948 изчисти. В 76-ата минута Талис шутира неточно за гостите.
Последваха няколко опасни и остри атаки на Ботев Пд, но канарчетата така и не стигнаха до гол, с който да възнаградят публиката си.

В добавеното време първо удар на Брахими с глава попадна в ръцете на вратаря, а след това Ханкич изби коварен шут на Педриньо. Отново бразилецът потърси гола в 93-ата минута, но топката премина покрай гредата. Последният удар в мача бе дело на Ивелин Попов, който не успя да се разпише от дъгата на наказателното поле. В последните секунди на срещата Фаустас Степонавичус се отскубна зад гърба на защитата и сякаш беше задържан от Росен Божинов, останал последен в отбрана, но сигнал за нарушение не последва.

31 КОМЕНТАРИ

  1. Приобрел дверь из металла в прошлом месяце – отличное качество и повышенная безопасность для моего дома. Установка заняла совсем немного времени, а уровень шумоизоляции оказался гораздо выше, чем я предполагал. Внешний вид двери гармонично вписался в фасад здания. Советую к покупке!.

  2. 0
    11

    Мишки, мишоци, хамстери, лалугери,накратко бултраси, да не забравите, че днес в 19:30 съм на трибуна Бесика. Очаквам ви. Елате да се снимате на стадиона и да изпълните заканите си към мен!

    И без това ботевЪ е мъртъв отбор, с мъртва школа,с умряла агитка, време е да се присъедините към общото. ботевЪ е мъртвец, ако сте му фенове, значи няма за какво да живеете. Стига сте цапали Пловдив и нацията с вредния си генетичен материал- днес в 19:30 на Бесика за чист Пловдив от мишки, мишоци, хамстери и лалугери…

    • 3
      1

      еййййй,циганска гнидо,искам като те чукаме цялата агитка да мъркаш като кирливо коте!

  3. 4
    5

    Стоян канара го вълнува само едно, кога Пинко пак жа го бъхте ва да гоейба.

  4. 7
    5

    Ма как са сипахме 7 8 милиона …. майкооп господарите на Пловдив една шепа паразити в неделен ден ?!

  5. 8
    13

    Що така ве индианци нещастни? Що ви е страх да дойдете в първата шестица,при грандовете в първенството? Само да вметна,че ебан човек нещастен няма! Елате да ви се изпразним в човките!

    • 3
      6

      Щото като се класирате на шесто място в шестицата ше спечелите един голям КУР в лилавите цигански зурли ахаха.

      • 2
        3

        Със сигурност предпочитаме да гледаме дербита и да пътуваме за Варна София и Разград … а ти впрягай коня и юруш към Пазарджик да си играйкате с отбори които ви прилягат.. ненужен отбор със ебани страхливи фенчета

    • 6
      7

      Няма да им е за сефте на жълтурските мангали!

  6. 10
    5

    Отбора ни е едно голямо нищо! И все пак, когато наказваш за “Кур за БФС” с 3000 лева, какво трябва да е наказанието за изстреляни ракети с ранени жени и деца? Кажи бе Гонзо?

  7. 11
    3

    Битка за влизане в топ 6? С този формат на първенството никой не иска да е на 5-6то място. Сметкаджийски мач да не се попадне случайно в топ 6. Всеки гледа към безценното 7мо място и баража за Европа. Ти ебам и първенството, ти ебам и БФС-то

    • 7
      1

      Именно де. Битка за влизане в топ 6. Който загуби-влиза.

  8. 14
    4

    Уважаеми футболни фенове,предполагам сте наясно,че 90% от “коментарите” са на едно и също миризливо циганско лайно под всякакви “самоличности”.

  9. 10
    10

    Стадиона става все по-празен. Ама с тази игра толкова. Супер талантите Уме и Акере продължават да доказват че за нищо не стават. И на тях ще им вземем някви пари лятото. Ще се радваме че сме ги продали и чакаме новите супер таланти да пристигнат. Ако може да са на 16-17 че на 20 спират да играят.

    • Ами не може всеки път да водят трудовите колективи на мач.
      А и кезплатни кебабчета няма

  10. 5
    9

    Приятелски мач между два селски клуба … нищо интересно!

        • 2
          3

          Само да не се молиш като последния нежен папагал,че накрая той беше готов да ми лапа кура само и само да няма кютек

  11. 4
    7

    АЙЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯЯЯЯ ЖАНПЙОНИ СНИ ВААААА НИКУЙ НИ МОЖ НА СПРЯЯЯЯ УАААА

  12. 11
    2

    Приличен мач,закономерно равенство,в последните минути защитата на “Ботев”на няколко пъти опасно се пропука.Едно кьосаво турне от Долни Воден си показа циганията.

    • Ами възпитайте си глупавата публика първо. Да не би да е излезнал Карагерен и да е почнал първи да ви бъзика? Вие го почвате, после той ви показва кои сте в Пловдив (винаги втори) и така

  13. 8
    4

    Пак ми вадят знамето а и искат да ми мушкат на Живко микрофона в гъза .. НАПУСКАМ СДРУЖЕНИЕТО!

Коментарите са затворени