Kметът на град Пловдив Костадин Димитров ще подпише днес споразумението с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за довършването на стадионите “Локомотив” и “Христо Ботев”.

Сумата за съоръжението в “Лаута” е 41 млн. лева и ще бъде използвана за изграждане на Централната трибуна и вертикална планировка. Това ще стане чрез обществена поръчка, която се очаква да стартира в най-скоро време. Надеждите на локомотивската общност са стадионът да бъде изцяло завършен до 2026 година, когато клубът ще празнува своята 100-годишнина.

За стадион “Христо Ботев” са предвидени още 33,5 млн. лева за довършването на Етап 2. Той включва изграждане на нови съблекални под Сектор А, клубен музей, фенмагазин и цялостно довършване на подтрибунното пространство.

20 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  1

  Ако не се лъжа Цветан Василев беше каза, че ще са нужни около 39 милиона за разрушението на старият стадион на Ботев и изграждането на новият. Сега са нужни 33 милиона само за съблекални, музей и довършителни работи. ГЕРБ-аджииските сметките явно са по – точни. А относно стадиона на Локомотив мисля, че обществената поръчка е излишна в предвид факта, че победителят е ясен.

  Кражбата голяма а феновете се карат през коя година какво било станало и колко хора има по стадионите.

  Да живее България!

  #бъдетездрави

  • Беше казал преди 10 години… Когато стойността на един продукт беше х, сега цената е два пъти по х…
   Бъди ми глупав, палячо , забавлявай ни!

 2. 4
  2

  Да си направят и двата клуба стадионите , защото скоро ще посрещат двата нови съперника Марица и Спартак….. !!!!

 3. 11
  7

  Мангалите и без това са с посещаемост от ДВА, повтарям ДВА панелни блока, дори и на дербитата. Абсолютно излишен разход за довършване на всички трибуни.
  ТРИ КЪМ ЕДНО. ПЛОВДИВ Е БОТЕВ!

 4. 10
  5

  Дано до 2026 година да се намери някой, който да обясни:
  1. Периода 1926 – 1936 – име, играчи, призове, легенди?
  2. Периода 1936 – 1951 – име, играчи, призове, легенди?
  3. Периода 1951 – 2003 – име, играчи, призове, легенди, Столипиново, закриване?
  4. Периода 2003 – 2024 – откриване, измислици, премислици, нагаждане, светло бъдеще?

  • 5
   9

   Цска плачкат, че историята на Локомотив Пловдив е запазена в Европа.В нея няма закриване, то е само в главата на Коматево. Докато цска има история в Европа след 2018.

   Ясно е, че няма по тъп от бултрасите, но Европа и историята и са с предимство пред дебилизма в жълто….

   • 6
    4

    Бах, мааму, тоя “Държавен вестник” за чеп ли го имате в България? “Локото” закрито, Пловдив си има “Велбъдж” така пише там!? На официалния вестник ни да вярваме или на циганите от Столипиново?

    • 5
     5

     Държавният вестник само показва според Европа, че Локомотив не е напускал съществуването си. Да вярваме на Европа или на хора бутащи си стадиона за да са заточени в Коматево и проститутки лягали на кръвния враг във финала на финалите????

  • Погледни годината в документите на УЕФА.Смяна на седалищни органи без един от Пловдив.Цяла година чувахме ,,пети подай на седми,четвърти връщай се.Циганска работа.

 5. 5
  4

  Историята помни.Крюшо щеше да прави строителна фирма и с парите отделени само за подмяна на скелето щеше да оправи целият стадион.Подмяна на централната трибуна в Свлачището,защо.Тя е само на 30 години.Дори сега без източната посещаемостта на дербитата си е родителска среща и събранияя на малцинствата.

 6. 5
  3

  Не е време за караници, а за молитва. Да не объркат нещо министрите. Нека вземем парите пък после ще говорим за кочини и кашони. Реално като дойдат от Европа при завършен Колеж и стадион Локомотив ще се разбере кой стадион е по-хубав. Може да се окаже, че са с една и съща категория. Дай Боже парите да дойдат в Пловдив , сега това е важното.

  • 3
   2

   “Реално като дойдат от Европа при завършен Колеж и стадион Локомотив ще се разбере кой стадион е по-хубав. Може да се окаже, че са с една и съща категория”
   Една и съща категория ще са когато 3х2=? и 2х3=?
   Иначе казано: едно е:Да мина да те взема , а съвсем друго е: Да взема да те мина!

   • 1
    1

    Аха, Европа е без значение тогава. Щом го казва пирона думата му е повече от всичко реално на този свят.

 7. 6
  3

  Ебахти и кашона. Типичен цигански стадион. И една трибуна от 41 милиона. Златна. Няма по крадливи от циганите. Ще стане за 100 годишнинатата- 2036.

  • 10
   3

   За “кочина” 100 милки,а за кашон 80 🤣🤣🤣🤣🤣🤣.Вие кашонаджиите нямате мира! Ще си умрете прости,вмирисани цигани живеещи в казаните,дишащи лепило!

   • 4
    4

    15+41 прояви 56, селяко недоклатен, точно половината на тази кочина

    • Пак пропускаш цифри.Я помисли пак дали сумата е 15+41?

Коментарите са затворени