Kметът на град Пловдив Костадин Димитров ще подпише днес споразумението с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за довършването на стадионите “Локомотив” и “Христо Ботев”.

Сумата за съоръжението в “Лаута” е 41 млн. лева и ще бъде използвана за изграждане на Централната трибуна и вертикална планировка. Това ще стане чрез обществена поръчка, която се очаква да стартира в най-скоро време. Надеждите на локомотивската общност са стадионът да бъде изцяло завършен до 2026 година, когато клубът ще празнува своята 100-годишнина.

За стадион “Христо Ботев” са предвидени още 33,5 млн. лева за довършването на Етап 2. Той включва изграждане на нови съблекални под Сектор А, клубен музей, фенмагазин и цялостно довършване на подтрибунното пространство.

20 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Ако не се лъжа Цветан Василев беше каза, че ще са нужни около 39 милиона за разрушението на старият стадион на Ботев и изграждането на новият. Сега са нужни 33 милиона само за съблекални, музей и довършителни работи. ГЕРБ-аджииските сметките явно са по – точни. А относно стадиона на Локомотив мисля, че обществената поръчка е излишна в предвид факта, че победителят е ясен.

    Кражбата голяма а феновете се карат през коя година какво било станало и колко хора има по стадионите.

    Да живее България!

    #бъдетездрави

    • Беше казал преди 10 години… Когато стойността на един продукт беше х, сега цената е два пъти по х…
      Бъди ми глупав, палячо , забавлявай ни!

  2. 4
    2

    Да си направят и двата клуба стадионите , защото скоро ще посрещат двата нови съперника Марица и Спартак….. !!!!

  3. 11
    7

    Мангалите и без това са с посещаемост от ДВА, повтарям ДВА панелни блока, дори и на дербитата. Абсолютно излишен разход за довършване на всички трибуни.
    ТРИ КЪМ ЕДНО. ПЛОВДИВ Е БОТЕВ!

  4. 10
    5

    Дано до 2026 година да се намери някой, който да обясни:
    1. Периода 1926 – 1936 – име, играчи, призове, легенди?
    2. Периода 1936 – 1951 – име, играчи, призове, легенди?
    3. Периода 1951 – 2003 – име, играчи, призове, легенди, Столипиново, закриване?
    4. Периода 2003 – 2024 – откриване, измислици, премислици, нагаждане, светло бъдеще?

    • 5
      9

      Цска плачкат, че историята на Локомотив Пловдив е запазена в Европа.В нея няма закриване, то е само в главата на Коматево. Докато цска има история в Европа след 2018.

      Ясно е, че няма по тъп от бултрасите, но Европа и историята и са с предимство пред дебилизма в жълто….

      • 6
        4

        Бах, мааму, тоя “Държавен вестник” за чеп ли го имате в България? “Локото” закрито, Пловдив си има “Велбъдж” така пише там!? На официалния вестник ни да вярваме или на циганите от Столипиново?

        • 5
          5

          Държавният вестник само показва според Европа, че Локомотив не е напускал съществуването си. Да вярваме на Европа или на хора бутащи си стадиона за да са заточени в Коматево и проститутки лягали на кръвния враг във финала на финалите????

    • Погледни годината в документите на УЕФА.Смяна на седалищни органи без един от Пловдив.Цяла година чувахме ,,пети подай на седми,четвърти връщай се.Циганска работа.

  5. 5
    4

    Историята помни.Крюшо щеше да прави строителна фирма и с парите отделени само за подмяна на скелето щеше да оправи целият стадион.Подмяна на централната трибуна в Свлачището,защо.Тя е само на 30 години.Дори сега без източната посещаемостта на дербитата си е родителска среща и събранияя на малцинствата.

  6. 5
    3

    Не е време за караници, а за молитва. Да не объркат нещо министрите. Нека вземем парите пък после ще говорим за кочини и кашони. Реално като дойдат от Европа при завършен Колеж и стадион Локомотив ще се разбере кой стадион е по-хубав. Може да се окаже, че са с една и съща категория. Дай Боже парите да дойдат в Пловдив , сега това е важното.

    • 3
      2

      “Реално като дойдат от Европа при завършен Колеж и стадион Локомотив ще се разбере кой стадион е по-хубав. Може да се окаже, че са с една и съща категория”
      Една и съща категория ще са когато 3х2=? и 2х3=?
      Иначе казано: едно е:Да мина да те взема , а съвсем друго е: Да взема да те мина!

      • 1
        1

        Аха, Европа е без значение тогава. Щом го казва пирона думата му е повече от всичко реално на този свят.

  7. 6
    3

    Ебахти и кашона. Типичен цигански стадион. И една трибуна от 41 милиона. Златна. Няма по крадливи от циганите. Ще стане за 100 годишнинатата- 2036.

    • 10
      3

      За “кочина” 100 милки,а за кашон 80 🤣🤣🤣🤣🤣🤣.Вие кашонаджиите нямате мира! Ще си умрете прости,вмирисани цигани живеещи в казаните,дишащи лепило!

      • 4
        4

        15+41 прояви 56, селяко недоклатен, точно половината на тази кочина

        • Пак пропускаш цифри.Я помисли пак дали сумата е 15+41?

Коментарите са затворени