Сдружение ПФК Ботев публикува изявление на официалния си сайт във връзка със стадион “Христо Ботев”:

Уважаеми ботевисти,

Уважаеми съграждани,

В последните месеци членове на Гражданския съвет работеха активно по събиране на нужната информация за изпълнението на 2-те основни цели, които екипът си е поставил, а именно:

1. Контрол и прозрачност при разходването на средствата за цялостното и качествено довършване и оборудване на стадион “Христо Ботев“ с материална база, каквато няма никъде другаде в България;

2. Установяване и отстраняване на дефекти по строителството на стадион “Христо Ботев“ в гаранционния срок.

Бяха проведени няколко срещи с участниците в процеса по изграждане на стадиона, както и с екипа на Община Пловдив, включително с кмета г-н Костадин Димитров и зам. кмета Тошо Пашов. На тези срещи, от наша страна, бе представена информация, която да бъде в помощ на общината за завършване на съоръжението до степен, позволяваща получаването на категория 4 на УЕФА.

В резултат на ползотворния диалог получихме уверения за следното:

1. Представител на Гражданския съвет – инж. Петър Костов, ще бъде назначен за инвеститорски контрол на обект “стадион “Христо Ботев“ въз основа на граждански договор с Община Пловдив.

2. Ще бъдат възобновени оперативките на участниците в процеса по изграждане на стадиона, като същите ще се провеждат на всеки две седмици и на тях ще присъства представител на ГС.

3. Строителството на етап 1 ще приключи по график до 31.05.2024 г.

4. Изпълнението на етап 2 ще започне, след като се уточни какви СМР и допълнително оборудване са нужни за цялостното завършване на обекта и бъдат изготвени и одобрени всички необходими за целта проекти.

5. Работи се активно за отстраняване на проблема с влагата на ниво -3,80 на сектор А.

6. Все още не е възложено необходимото изследване и не е намерено решение на проблема с покривната конструкция на сектори B, C и D.

7. Община Пловдив все още няма становище дали за етап 2 от довършването на стадион “Христо Ботев“ ще бъде възложена нова обществена поръчка, или досегашният договор с ДЗЗД Колежа ще бъде удължен с анекс. Ако бъде предпочетен вторият вариант, то с новия анекс ще се поправят клаузите на договора за обществена поръчка, които поставят изпълнителя в привилегировано отношение спрямо възложителя;

8. Все още няма подписано споразумение между община Пловдив и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за отпуснатите допълнително 33 млн. лева;

Гражданският съвет продължава дейността си, като настоява всички процедури да се извършват при стриктно спазване на законовия ред.

Ще продължим да информираме своевременно обществеността за постигнатото.

С уважение:

ГС за довършване на стадион “Христо Ботев“

21 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    А какъв е проблема с покривната конструкция на секторите B,C и D?

  2. 8
    5

    ДААА,ЩЕ СЕ СЛОЖИ КЛАУЗА:
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РЕСТО ОТ 20% ЗА ГИЗДАКА,
    20 % ЗА ВЕЛИЗАРЧО
    20% ЗА МОМЧИЛЧО(ДОНОСНИКА)
    20% ЗА ЖИВКО МИКРОФОНА
    А И ЗАБРАВИХ РАШКО ДАНЪЧНИЯ С 20%.
    И ДРУГИТЕ ДА ГО ДУХАТ!!!

  3. 6
    1

    Стадиони в Пловдив има ,Фенове има , отбори няма !!!

    • 13
      2

      Бутам го на лилавата ти Скобелева майка ден и нощ. лаутаро!

  4. 13

    Стига сте се дръвчели!Стадиона на Ботев е хубав(не мога само на този етап да разбера защо на фасадата се слагала тази железария,която закрива красотата му)!?На Локомотив е все още е в строителен вариант и като се довърши ,ще е същият като на Лудогорец който също е красив!Та така в БГ ще има три качествени стадиона,два от които ще са в нашия град!

    • 10
      2

      Защото тая железария е носещата конструкция върху която ще се монтират стъклените пана, ама е по-лесно да плюеш тука вместо да се поинтересуваш малко.
      Изчакай да се завърши изцяло и ела пак да кажеш как ти харесва.

      • 3
        2

        Можеш ли да четеш!?Стадиона е хубав,но за железарията написаното от мен е вид търсене на информация ,защо се слага и какъв ефект се търси с нея!

    • 5
      6

      Джамията ли ше стане хубав стадион бе?Хахахах тая миризлива кочина…

  5. 3
    27

    Не се накрадоха на държавна пара и накрая това грозилище на Източен 10 наричащо се стадион. По ще му отива за затвор.

    • 26
      2

      Така е. За разлика от прелестната джамия в Лаута която е идеална за пасище на коне.

      • 3
        5

        Селянина си е селянин,мисли пак за коне ,пасища мотиви и т.н.!В Англия има доста стадиони като тези на Лудогорец и Локо.По всяка вероятност четирите ъгъла на стадиона на Локо ще бъдат затворени.

        • 8
          1

          Да защото не спряхте да мрънкате че искате да е като на жълтите…много искате да сте като жълтите а всъщност сте едно малко отборче подкрепяно от малобройна злобна но шумна пасмина нещастници
          Ювентина!

        • Ъглите щели за бъдат затворени с врати тип хармоника.Вярно ли е.

    • Е, “щайгата” поне ще е скрит зад ВСИ и гората, та няма да се вижда!

Коментарите са затворени