Тъжна вест за кончината на Георги Попов – Тумби покоси футболната общественост. Новината вече се разпространява в социалните мрежи. Погребението на легендата на българския футбол ще е утре /неделя/ на гробищата на Рогошко шосе от 15:00 часа.

Георги Попов-Тумби  играе в „Ботев“ в продължение на 14 сезона – от 1961 до 1975 година. С жълто-черния екип има 308 мача и 83 гола в елита. Има 60 официални и приятелски международни срещи (10 гола), над 105 контролни срещи (35 гола) и 50 срещи за КСА (15 гола). С отбора на „Ботев“ Георги Попов завоюва шампионската титла за 1967 година, Купата на Съветската армия за 1962 година, сребърен медал от шампионата за „А“ РФГ за 1963 година и Балканската клубна купа за 1972 година.

Взима участие и в национални гарнитури – 5 срещи с 1 отбелязан гол в „А“ юношеския национален отбор (до 18 години), 4 срещи с един отбелязан гол в младежкия национален отбор (до 23 години), 2 срещи с един отбелязан гол „Б“ националния отбор и 22 срещи в „А“ националния отбор. В състава на „А“ националния отбор участва на финалите на IХ световно първенство в Мексико през 1970 година.

Екпипът на PlovdivDerby.com изразява искренните си съболезнования към близките на г-н Попов.

41 КОМЕНТАРИ

  1. 17
    1

    А,да отговоря и на този със статистиката за мачовете и головете.Първо Тумби беше дясно крило и за крило,което е било малтретирано и ритано постоянно и което е играло и правило голмайстори като Чико, Гунди,Добри Ненов,Иван Притъргов/Бог да ги прости всичките/ това са прекалено много голове.А и незабравяй,че той се отказа от футбола на 31 години,за да не проваля таланта Коце Костадинов и заради многото контузии,които му нанасяха!А и заради онзи бургаски дърводелец и касапин Ваньо Костов,който му спука и счупи доста ребра точно когато изживяваше втора младост.А и винаги е бил добряк и отборен играч и предпочиташе да елиминира и надбягва противниковите играчи по крилото и да подава за головете на съотборниците си!Така,че Тумби е велик и много ме е яд че няма изображение и на него като Чико и Заека на стадион,,Христо Ботев”.

  2. 10
    1

    Много ми са интерестни такива злобари като този плъх ли е или мърша!По онова време децата ги разпределяха по квартали да тренират и като станат на 15,16 години се ориентираха и отиваха в любимите си отбори!И да Тумби е от Каршияка,но винаги е бил ботевист и е играл само за Ботев!А и да кажеш,че на 16 години някой е откраднат и е бил завършен футболист е нереално.А за легенда на Ботев ,,Да такъв е”!Не само юношите от детска възраст по отборите са такива.А и тези,които са играли дълго в даден отбор и са допринесли прекалено много за отборите си.По твоята логика Гонзо на кой е легенда,Жеков на кой е легенда,Якимов на кой е легенда,Стойчо Младенов на кой е легенда,Бербатов,Стилиян,Мартин,Стоичков на кой са легенди,юношата на Ботев Камбуров на кой е легенда и т.н ?Да не изброявам всички по целия свят,че трябва да пиша с години.Жалък,малък и мизерен човек си Плъх.Чудя се как още не си се пръснал от злоба и ненавист към Ботев и ботевистите.Или предпочиташ да ти напиша едно ,,Пу да ти е,ба май,ката цига,нска!”И ако не се сещаш питай вашата легенда Зума защо Ви го каза!

    • Лъжеш чичо,лъжеш!Само си си губил времето да пишеш. Не на нас тия! Жълт нещастник!

  3. 1
    12

    Признавам,че имаш известно право,но не ми харесва инфото за футболната му биография поднесено в стил надувай жълтия балон.

    • Добре бе, човек, ще те питам само едно: Защо на Попето прякора му е Тумби?

  4. 2
    7

    Моята забележка беше , че до преминаването му в Ботев,липсва всякаква информация, все едно е паднал от въздуха и хоп – легенда. За мачовете в Марица-нищо,за гимнастиката в Спартак- нищо,за леката атлетика-нищо! Авторчето, давай по-коректна информация!

    • 10

      Кольо, тази злоба твоята най-много някой рак да ти докара. Смири се поне пред смъртта. Човекът е починал. Меренето на патки е крайно неуместно точно в такава новина

  5. 2
    11

    Ми така е! Като не можеш да си произведеш качествен футболист,хоп -крадеш от друг клуб,и ето ти готова легенда! Авторчето,като си написал “играл тук-играл там” да беше написал къде е играл преди да го открадне щаба на Втора Армия! Фалшив отбор,фалшива история,фалшиви фенове и фалшиви легенди!!!Не знам някога Тумби да е играл с домат на гърците и отбор “Ъ” !

    • 9
      1

      Плъх ли си, педал ли си не знам, но си глупак. Да отидеш като ученик в друг отбор и там да играеш 15 години, вкл. в нац. отбор за да твърди един нещастен глупак, че с бил “готов” на 16 години е наистина диагноза.

      • 2
        9

        Не момче, за годините за които говориш на 16-18 ако не си готов за мъжки футбол,значи никога няма да станеш! Пилешкото ти мозъче няма толкова обем ,за да знае и разбира тия неща. Съжалявам за теб,но ти и затова си жалък жълтур!

        • 9
          1

          За годините за които говорим Кършияка бе като плажовете в Бразилия. Талант до талант, но качествен футбол се играеше само в Ботев и Спартак. В другите отбори си беше загуба на време.

          • 10

            Не се хващайте на провокацията.Тя е от ланутскив педал Стикс. Педалска му работа..

          • 1
            6

            Аз само да питам От коя година ботев играят на стадион КЪНЧОВА ПОЛЯНА

  6. 9
    1

    Бог да прости!Той беше един велик човек!Той беше един велик футболист!Неистово удоволствие съм изпитвал от футболните му магьосничествоа!Тумби,почивай в мир!

  7. 11

    Голям Човек и футболист! Почивай в мир! Нарочно прескачам всички останали мнения, ясно е защо!

  8. 14

    Всички истински ботевисти скърбим.Отиде си и втората най-голяма легенда на Ботев заедно с Чико!Човекът,който е бил най-трудния съперник на футболист номер1 в Европа от онова време Джани Ривера и който италианеца не пропускаше да поздрави при всяко свое интервю за българските медии.Почивай в мир Легендо!

    • 11

      Не Джани Ривера а Джачинто Факети ! Бог да прости,голямата легенда на “канарчетата”и Българския футбол- Георги Попов-Тумби!!!

  9. 11

    Ето това е истинска легенда на Ботев!Бог да ти прости за земните грешки Тумби и дано бъдеш в най-хубавото място на другия свят заедно с Чико,Бенкса,Добри Ненов,Видин Апостолов,Карушката,Райко Стойнов и всички истинси легенди на отбора на Пловдив!Никой истиннски фен,който те е гледал няма да забрави магията и лекотата с която играеше!Почивай в мир легендо!

    • 1
      4

      От тия изброените няма нито един произведен в школата на ботев.

  10. 11
    1

    Скандално! Самото присъствие на гнусния педал Стикс е гавра с паметта на покойния Тумби

    • 3
      5

      Гавра е Мърков да е по – голяма тема от легендите на Ботев? Стига с тази омраза, мразите, а не обичате. Поне в тази тема спазвайте добрия тон.

  11. 12

    Всяко време си има своите герои! Днешните трудно ще разберат какво е 15 години в един клуб. И то на едно ниво. Сбогом, Попе! След Чико, бати Добри, днес и ти затворихте завинаги: ” Чико, Тумби, Ненов – Гол!”. Бог да те прости! Задушница е! Бог да прости всички, оставили спомен на тази земя!

  12. 15

    Според мен “Тумби” винаги е бил една от най-големите звезди на Ботев Пловдив. Мисля,че точно сега не е уместно да го сравняваме с когото и да било. Той е излъчвал винаги своята собствена светлина! Никога не е отразявал някоя чужда. Вероятно всички ще го запомнят с добро! И ще го помнят!!!
    СВЕТЛИ НЕБЕСА!!!

  13. 8
    1

    Голям играч! ВЕЧНА МУ ПАМЕТ! А такива като Мърков няма място тук…

    • 1
      10

      Вчера съм ви дал точен час и място, за да си кажете претенциите!Чаках(пях) 90 минути и си тръгнах, никой не ме потърси, за да ми каже нещо лошо, напротив, прегръщахме се с Локомотивци…

      • 8
        1

        Тъпак.. Кой го е еня за тебе и мизерния ти живот?

        • 1
          8

          Когато говориш в анонимен форум на фамилия към човека се показват много комплекси, вие ставате и заспивате с Мърков…

          • 10
            1

            Тази отрепка става и ляга с темата за клуба Ботев. Социопат …..

  14. 12

    Велик,нека пътят нататък му е светъл Бог да го прости!!!

      • 6
        8

        И за какво ти е да цапаш темата? Човекът е ваша легенда, тези неща можеш да ги кажеш в друга тема. Така или иначе всеки ден ме кълнете и заплашвате, спазвайте добрия тон поне пред смъртта на една легенда!

        • 10

          Тъпак. Ти си отрепка Бягай на крана,, Никой не иска да има допир с тебе. Даже и локомотивци.

          • Локомотивец се пише с главна буква! Защо цапате темата, толкова ли ме мразите?

      • Мърков!! Ти си посмещише и отрепка! Нямаш място тук при тъжната вест за Тумби! А локомотивец се пише с малка буква! Ама ти нали си неграмотен..

Коментарите са затворени