Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез не потвърди, но и не отрече за интерес от страна на ЦСКА към него. Подобни слухове се появиха в медийното пространство. В същото време той сподели, че води преговори с клуба за нов контракт, но все още няма нищо финализирано.

“Аз съм тук, аз съм в Ботев и докато съм тук, ще давам най-доброто от себе си. Хората, медиите могат да казват каквото искат, това е тяхно право. Тук съм, ще видим какво ще донесе бъдещето. Искам да остана тук“, категоричен беше наставникът на “канарчетата“ в предаването “Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

Запитан за преговорите с ръководството за евентуален нов договор с Ботев, специалситът сподели:

“Във футбола има най-различни информации. Преговаряме с клуба за нов договор, но докато не стане, не ми се иска да казвам нищо. Във футбола има и лошите резултати, тогава трябва да си направиш оценка. Чувствам се добре тук, щастлив съм, но все още има някои детайли за изчистване, разбира се, и клубът трябва да е щастлив с мен. Изпитвам уважение към всички в клуба.“

“Ботев е в процес. Тимът се развива като отбор, като клуб, и като всяко нещо в процес на работа, просто имаме нужда от време. Подобряваме се, но трябва да продължим да работим. Имаме прекрасен стадион и фенове и просто се нуждаем от време, за да постигнем нещо значимо”, допълни треньорът.

Душан Керкез е категоричен, че амбициите му са да класира тима за евротурнирите.

Той сподели мнението си и за Георги Николов: “Знаете, че във футбола промените се случват. Необходимо е време за новия играч да се адаптира, а и отборът да го приеме, с упоритост нещата ще се случат. Той е младо момче и трябва да се справя с напрежението. Мартин Секулич също в добър нападател, така че те са добра конкуренция. В същото време имаме четирима прекрасни вратари. Ханкич не успя да осъществи трансфер, но ние имаме конкуренция на този пост.“

Душан Керкез смята да продължи да залага на млади играчи в Ботев Пд.

“Трябва да поздравя треньорите в академията на Ботев, които са работили много добре с младите ни играчи. Те трябва да продължат да работят, младите имат нужда от подкрепа, ще имат спадове и възходи, но е важно да продължат да работят“, сподели още треньорът.

Йонас Там и Уме Емануел се очаква да се възстановят скоро и да бъдат на разположение.

“Във футбола има най-различни информации. Преговаряме с клуба за нов договор, но докато не стане, не ми се иска да казвам нищо. Във футбола има и лошите резултати, тогава трябва да си направиш оценка. Чувствам се добре тук, щастлив съм, но все още има някои детайли за изчистване, разбира се, и клубът трябва да е щастлив с мен. Изпитвам уважение към всички в клуба“, добави Керкез.

“Искаме да върнем Ботев там, където му е мястото, в челното място на класирането. Имаме страхотен стадион и нашите фенове го заслужават. Всички трябва да гледаме в една посока и да сме обединени – фенове, треньори, всички. Аз не мисля за нещата, които се случват отвъд клуба, но когато всичко бъде изчистено, Ботев отново ще бъде водещ отбор в страната“, уточни Керкез.

“Аз не съм нито първият, нито последният в страната, който вижда, че клубовете имат нужда от инфраструктура. Генерално изостаналата инфраструктура на Балканите не позволява на клубовете да се развиват”, завърши специалистът.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 3
  2

  Отлично интервю , каза се и кой е причината за напрежението в клуба .Строителя да завършва стадиона и да не се занимава с Ботев.

  • А ти отивай да правиш свирки на Гиздаков!
   Може и да се понагъзиш малко на руските курви,после.

 2. 8
  3

  Човека разбира не само от футбола на терена, но вижда и полето за изява! За чий да ходи в отбор с мегаломански амбиции без покритие и без стадион? Избора ще е Ботев Пловдив!!!

 3. 2
  7

  Карпузе ти може да искаш ама аз Стоян канара и моите стрямски юрдаци се разграничаваме от ва да тейба.

 4. 7
  3

  С две думи човекът казва, че докато великия строител не изчезне от клуба заедно с платените му фенчета, няма да сме голям отбор. Браво пимко, голям…си. ПФуу.

  • Защото в момента сме зо шампионска лига ли?
   Пимко ли изтърва Неделев,Шопов,Серкан,Кристиян Димитров,Ники Илиев???
   За да гледаме черните маймуни.
   Пимко ли ти е виновен,че три години гледаме едни и същи лайна?
   Пимко ли да плаща на руските измамници малоумните трансфери???
   Пимко ли да плаща на Джаспър(некадърника)-15 000 е заплата???
   А ти Гиздаково протеже,може да идеш и да посмучеш дъртия хуй на Председателя(Гиздаков)

Коментарите са затворени