Избягалият от Марица преди началото на сезона футболист Радослав Апостолов може да има 3 договора по едно и също време, оповести БФС. По тази причина от СТК отказаха картотека на играча в Дунав и пратиха случая отново към Дисциплинарната комисия.

Припомняме ви, че в Дунав се надяват отдавна Радослав Апостолов да получи права и да се включи в отбора. Юношата на Ботев е със спрени права от БФС тъй като напусна самоволно Марица при действащ договор и чрез фиктивен трансфер в азиатски отбор и последвалото го преотстъпване той бе нает от русенския клуб. Преди това Апостолов опита да разтрогне договорът си с “жълто-сините”, но той се оказа изряден и от БФС му отказаха. Цялата сага стана известна доста след напускането на Апостолов след като БФС взе отношение по случая.

Ето решението на СТК комисия от 14.02.2024 г.:

След като разгледа новите обстоятелства по Заявление от 28.01.2024 г на Радослав Апостолов, СТК констатира, че в Пловдивски районен съд  има висящо съдебно производство по искова молба от Радослав Апостолов, касаещо прекратяване на трудовите му взаимоотношения с ПФК „Марица 1921“ Пловдив и по-точно прекратяване на Трудов договор за наемане на професионален футболист № 575 от 01.07.2022 г.

По искането в заявлението на Радослав Апостолов до СТК, Комисията не може да приеме решение по същество  преди окончателното произнасяне по трудово-правния спор от компетентния съд.

СТК при БФС констатира, че състезателят има висящо съдебно производство за прекратяване на Трудов договор за наемане на професионален футболист № 575 от 01.07.2022 г., действащ договор с ФК „ Ел Араби“ Кувейт сключен на 12.08.2023 година и Трудов договор за наемане на професионален футболист с ФК „Дунав“ Русе сключен на 26.08.2023 година. В случая има възможност състезателят да е с три действащи договора по едно и също време, което е в нарушение на чл.7, ал. 1 от ПДТФ в системата на БФС.

Предвид горното СТК при БФС, сезира Дисциплинарната комисия при БФС да вземе отношение по компетентност.

Останалите решения на СТК засягат домакинските мачове на ЦСКА, както и на втородивизионния Добруджа:

  • Съобразно Решение на Лицензионната комисия при БФС, ПФК „ЦСКА-София“-София ще играе домакинските си срещи през пролетния полусезон 2023/2024 на Националния стадион „Васил Левски“.
  • Съобразно Решение на Лицензионната комисия при БФС, ПФК „Добруджа“ Дч ще играе домакинските си срещи през пролетния полусезон 2023/2024 на стадион Курортен комплекс „Албена“.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Може ли отборът шанс да ти дава за игра,въпреки ниските футболни качества и такива цигании… Ай сега щайги на пазара да мъкне…

  2. Щайгата е изключително просто момче,въпреки, че му беше казано,че не може да разтрогне действащия договор с Марица започна да прави глупости и стигна до там да не може да играе футбол да са се занимава с дела. Тъпак !

Коментарите са затворени