В Дунав се надяват дългоочакваното ново попълнение Радослав Апостолов да получи права и да се включи в отбора на 10 януари. Юношата на Ботев е със спрени права от БФС тъй като напусна самоволно Марица при действащ договор и чрез фиктивен трансфер в азиатски отбор и последвалото го преотстъпване той се опита да подпише с русенския клуб.

Преди това Апостолов опита да разтрогне договорът си с “жълто-сините”, но той се оказа напълно изряден и от БФС му отказаха.

“СТК при БФС констатира предполагаем заобикалящ трансфер по смисъла на чл. 18/а/ от ПДТФ на футболиста Радослав Апостолов, за едностранното прекратяване без причина на договора му с ПФК Марица 1921 Пд, подписване на професионален договор с ФК Ел Араби-Кувейт и последващото му преотстъпване във ФК Дунав Русе.
Спира картотекирането му във ФК Дунав Русе предвид чл. 18/а/ от ПДТФ.
Сезира Дисциплинарната комисия на ФИФА. Сезира Дисциплинарната комисия при БФС и Комисията по договорна стабилност при БФС”, се казва в становището на СТК от август 2023.

Апостолов напусна Марица, въпреки че беше несменяем титуляр и бе сред лидерите на отбора. Заради скандалът около него той не е играл футбол от края на миналия сезон.

Дунав също подлежи на санкция според правилата на БФС, заради опита на клуба да привлече футболист с действащ договор към друг клуб.

Все още Дисциплинарната комисия при БФС и Комисията по договорна стабилност при БФС не са се произнесли по казуса, вероятно заради проверка на ФИФА.

От пловдивския клуб до сега не са коментирали казуса нито веднъж. В Русе също до сега няма коментар, но треньорския щаб на тима се надява футболистът да играе през пролетта.

2 КОМЕНТАРИ

Коментарите са затворени