Ръководството на Ботев Враца е предложило нови договори на трима от титулярите си. Става въпрос за Мартин Христов, Спас Георгиев и Браян Мендоса. И тримата са в ариергарда на врачани, като Георгиев е използван и напред.

Желанието на старши треньора е тримата да останат в тима за по-дълъг период. Контрактите им са до лятото, а ръководството вярва, че Янев ще успее да спаси тима от изпадане и те ще са нужни и за следващия сезон.

Нападателят Браян Переа пък вече се е прибрал в родината си Колумбия. Той бе наказан за последните два мача и си е тръгнал по-рано от останалите. Той има договор до 2025 година и се очаква да се върне за старта на зимната подготовка, въпреки че към него има сериозен интерес от България и чужбина.

Очаква се за старта на зимната подготовка да са на линия и трайно контузените Мирослав Маринов и Чавдар Ивайлов.

С Ботев Враца пък вече се счита за приключил Момчил Цветанов. Той е бил изгонен лично от старши треньора Христо Янев. Това се е случило след мача със Септември София за Купата на България. Двамата са имали сериозни разминавания.

От ръководството опитаха да замажат скандала, като заявиха, че Цветанов се е прибрал у дома, за да се лекува, защото е болен. Това обаче не е така. Левият халф-бек почти сигурно ще продължи кариерата си в друг отбор от елита – Крумовград.

Очаква се и други футболисти да бъдат освободени от Христо Янев, който е получил пълна свобода на действие по отношение на спортно-техническите въпроси, пише “Тема Спорт”.