Старши треньорът на Ботев (Пловдив) – Душан Керкез, даде интервю пред sportsport.ba. В него наставникът засяга много теми, свързани с “канарчетата”.

 – В момента вашият Ботев Пловдив е в средата на таблицата. Шестото място, водещо към плейофите, обаче не е далече?

– Относно това, да. Ботев започна много лошо в началото. Взеха две точки от шест мача и след това аз поех отбора. През първия месец беше трудно, защото имахме тежка програма и отне известно време всички неща да си дойдат на мястото. След това последва второ прекъсване за националния отбор и всичко започна много по-добре. Имаме седем мача без загуба и много неща се подобриха. Доволен съм, можеше да има още няколко точки, но не е лесно, когато стигнеш до средата, където подготовката не е приключила. Все още имаме мач за купата и един мач за лигата и след това е почивката.

 – Споменахте почивка. Тогава ще имате възможност да направите подготовка, евентуално да привлечете футболисти, за да се подсилите, както и да освободите някои играчи?

– За мен беше важно да отида в клуба, да видя какво е, защото дойдох по средата на сезона. Ръководих два клуба, където водих подготовка и направих отбор. Исках да опитам и това. Видях какво е, все едно имам опит. Имаме добър президент, добър спортен директор. Ще има подсилване на отбора и разбира се някои играчи ще напуснат. Няма да има големи промени.”

 – Какъв е статутът на Хидайет Ханкич? Като се има предвид, че напоследък се говори за преминаването му в Лудогорец?

– Що се отнася до този клуб, не знам. Той пази добре, много съм доволен от него и мисля, че ще ни е трудно да го задържим през януари. Вярвам, че ще излезе извън България. Ако има трансфер, ще бъде в чужбина. Той е страхотен професионалист и ще ни е трудно да го задържим. Честно казано бих искал да остане, но бих искал и  да направи тази стъпка, защото е време.

5 КОМЕНТАРИ

  1. ВАЖНОТО Е ДА НАПУСНАТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ, А НЕ НАЙ ДОБРИТЕ! ПОПЪЛНЕНИЯТА ДА БЪДАТ 1,2, НО КАЧЕСТВЕНИ, А НЕ БАБЕРЕЦИ. И НАЙ ВАЖНОТО: ДА СЕ ВЗЕМАТ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ПОДГОТОВКАТА!

  2. Кви простотии си написал за Платен,не е истина….кой искаш да докара,като е подписал договора си малко преди затварянето на трансферния пазар?Естествено,че се иска време за да се види резултат от неговата работа …дали ще бъде положителна или не,остава да видим…и кой е продал всъщност,че не се сещам?

  3. Ми то преди всяка подготовка все ни обещават подсилване на отбора ама след като свърши подготовката обикновено следва влошаване и регрес.!
    Според мен подсилване означава да запазиш гръбнака на отбора! В него да останат само тия които са били твърди титуляри и са се представяли добре! Да се запазят само ония на които се е разчитало и са показали постоянство. От отбора да се освободят тия които са били непостоянни и не са успели да оправдаят доверието на ръководството,а на тяхно място да се привлекат нови по-силни попълнения в слабите звена, там където е необходимо.
    Или ако напуснат 2-3 от титулярите на тяхно място да бъдат привлечени качествени нови попълнения които обаче задължително да проведат подготовка с отбора за новият полусезон.
    За Платек: Разбрахме,че го бива в продажбите, но за новите попълнения май е като оня дето беше спортен директор преди него. Нищо свястно не сме го видели да докара! Всъщност рано е да правим заключения. Предстои да видим какво ще се случи. Нещата видимо взеха да се подобряват и кой знае??!!!
    Нова година-нов късмет! Дано се случат нещата

Коментарите са затворени