От Ботев Пловдив оповестиха официално назначението на новия спортен директор на клуба. По информация на PlovdivDerby.com Артур Платек още вчера е бил в Пловдив и е наблюдавал на живо от трибуните фиаското с Арда Кърджали.

Припомняме ви, че жълто-черните не са успели да се договорят с българин за тази позиция. Радостин Кишишев е бил варианта пред канарчетата, но разговорите, които са се водили около 10 дни, са пропаднали.

Ето какво написаха от клуба:

“Уважаеми Ботевисти, имаме удоволствието да ви съобщим, че г-н Артур Платек е назначен за нов спортен директор на любимия ни клуб.

В качеството си на такъв, той ще отговаря както за цялата спортна политика на клуба, така и за тази, касаеща трансферите в първия и втория отбор на Ботев, както и във всички формации на детско-юношеската школа.

53-годишният специалист е роден в полския град Писковице, като зад гърба си има дългогодишен опит във футболната сфера.

През последните 10 години е работил за селектирането на млади таланти в немския Борусия Дортмунд. По същото време открива и менажира играчи като Дембеле, Исаак, Аканджи, Холанд, Белингам, Писчек и много други.

Доскоро Артур Платек е работил като спортен координатор в Гурник Забже и като спортен директор в Пяст Гливице – клубове, които са в челото на класирането в полската първа дивизия. Под неговото менажиране Пяст Гливице печели сребърен медал в шампионата, което е значимо постижение в историята на клуба.

Известен е и с това, че под негово ръководство отборите показват добра кондиция по отношение представянето си на терена. Прецизен е както при подбора на нови играчи, така и при тяхното трансфериране.

В кариерата си има придобит богат опит и като треньор на Ягелония Бялесток, Варта Познан, Краковия, Погон Шчечин и други.

Щастливи сме да приветстваме г-н Платек с добре дошъл в Ботев Пловдив. Вярваме в неговите лидерски качества и опит, като се надяваме, че знанията му ще помогнат за успеха и прогреса на отбора на всички нива.

Добре дошъл в Ботев Пловдив, Артур Платек!

Пожелаваме ти късмет и успехи с нашия клуб!”

3 КОМЕНТАРИ

  1. Индианците от етнически квартали са мургави беси,наполетоенани гейбанда.

  2. 4
    6

    хахахаха тия индианци не спират да ни забавляват. Андрей колко Артура, Ослановци, Тимуровци, Догаевци, какъв етози пътуващ цирк. Зингото ще ви разсипи, вие се радвате. Много сте зле. Отворете си очите.

    • 4
      1

      Стикс,ха,ха.Плешив грозен комплексар.Ботев ти дете душичката.

Коментарите са затворени