Спортният вестник Тема спорт отделя цяла страница на представянето на Ботев Пловдив в Благоевград в днешния си брой. Медията детайлно е отразила срещата, както и острото изказване след нея пред телевизионните камери на Станислав Генчев.

На страницата е намерил място и голям анализ на Желю Станков, който е един от корифеите в столичната спортна журналистка. Коментарът е озаглавен: “Канарчетата са все още много объркани”.

Вижте гледната точка на автора, който насочва критиките си основно към Станислав Генчев и начина, по който жълто-черните играят под негово ръководство:

Канарчетата са все още много объркани

Желю Станков

Ботев Пловдив явно още дълго ще търси лицето си, първо като клуб, а след това и като отбор. Отгоре надолу не е ясно наистина, кой взема сериозните финансови и спортно-технически решения, а нещата явно са свързани. Наскоро строителят на стадиона вметна благодарности към собственика, че се е вслушал в идеята да назначи Станислав Генчев на треньорския пост. Няма лошо в тази работа и тук идеята не е да питаме, дали фирмата строител осигурява и някакви средства за клуба, а за влиянието в клуба.

Интересно обаче, дали преди избора на Генчев са разглеждани и други кандидатури и изобщо, дали е търсен профил на треньор спрямо нивото на клуба – финансово и спортно. И съобразно целите, разбира се. В Лудогорец Генчев разполагаше с топ играчи и можеше да прави нещата, както си иска. Начело на Локо Сф той би фаворитите на своя стадион, но от позицията на дебнещия зад храста. Когато вече трябваше да се прави футбол, базиран на изграждане, на постепенни атаки, нещата не му се получаваха. Което между другото е проблем при много от младите ни футболни треньори, които от рано се учат как се руши играта на съперника, след това да провеждат контраатаки и едва някъде след това идват лекциите за изнасяне на топката, задържане в средата на терена, после пренасяне в предни позиции и накрая упражняване на преса, след като бъде изгубен контрола върху топката.

В Ботев Пловдив при сегашното финансово състояние на клуба, което предполага наличието на прилични футболисти, а от там и на високи цели, пътят трябва да е по-скоро към високото ниво на Лудогорец, а не към Локо София. Разбираме, че лесно няма, всяко начало е трудно, но и в Благоевград, където нивото в момента е още по ниско, Ботев не изглеждаше като отбор, който може да преодолее стената. Подредбата на канарчетата на моменти беше някаква каша, обръщаха се флангове, сменяха се позиции. И в последната секунда Пирин бе много близо до трите точки, като преди това атаките на Ботев Пловдив бяха по-скоро в стил “юруш на малините”, редувайки прилични атаки, но без сол и пипер в последната фаза, и добутване на топката до наказателното поле на Пирин, където станаха няколко мелета.

Не му достигнало на Генчев това, че не вкарали гол. То не е голямо откритие това. Много лесно е така. Знаем го и ние това, че тази игра е на голове, но при канарчетата проблемите в този аспект не са от сега. Треньорът иска още селекция, която да съдържа поне двама, които умеят да вкарват голове. Сигурни сме, че примерно и Евъртън, както и Лацио искат и търсят такива вкарващи нападатели. Доста пари трябват за голаджия, навсякъде ги търсят, но се съмняваме, че Ботев Пловдив отнякъде ще извади изкусни реализатори, които да осмислят присъствието на Генчев в отбора.

И съдията пак е виновен. Доста троснато Генчев обясни някои основни претенции и не можем да отречем, че той има право. Ел Хатиб беше объркан. Отмени гол на Ботев, но на полувремето явно видя, че не е трябвало и после спести жълт картон на Янис Карабельов от така наречените нарисувани. Нека да е прав Генчев. Обаче га яде съдийските кифтета в Разград, нямаше такива словесни атаки. Там имаше комфорт. Или пък като ревне ощетеният друг отбор, което не е рядкост – не коментирам съдийството.

Три кръга без победа това не подхожда на претенциозен треньор на традиционен клуб. Няма как все съдиите да са виновни, въпреки че и миналия кръг реферът подари измислена дузпа на Левски на Колежа.

Пирин явно ще я кара така този сезон, на домакински мускули. Гладна мечка – на ентусиазъм я кара. Хубаво е да има такива детайли в клубния ни футбол, едни млади момчета да играят заради спорта, заради самата игра, заради публиката. Но не е хубаво това да е в среда, при която богатите в един момент взимат своето. Пирин обаче наистина заслужаваше това в края да е гол. Сигурно Станислав Генчев щеше да иска още защитници и вратар.

23 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    Този дори да ходи му е трудно тръгнал за футбол да говори.Свиня!Първо да отслабне, че сигурно ако му се наложи да го каже това ще е на почивки.

  2. Kakvo ochakvate ot igrata. Tova sa sashtite bezdarnizi koito gi sablichahte predi 20 dena. Sega padat oshte poveche I im se radvat. Mnogo stranno I smeshno.

  3. 1
    2

    От откриването на стадиона са събрали повиче от 2.5 милиона,защо да не купят класни футболисти. Каде са парите???

  4. 2
    1

    Статията представя мнението на Желю Станков относно Ботев Пловдив и треньора Станислав Генчев. Съдържанието обаче е слабо, защото липсват конкретни факти и източници, които да подкрепят твърденията на автора. Статията е субективна, използва емотивен език и преувеличения, без да представя контекст и разнообразие в анализа. Това може да намали обективността и доверието в представената информация.

  5. 3
    3

    Говедо,ти за какъв се мислиш Не посягай на треньора ни,нещастник,поръчково говедо Ти да не си Лари Кинг нещастен драскач.

  6. 5
    3

    А, бе, говедо мръсно, що не коментираш снощната игра на Кр. Димитров при втория гол. Къде е Вар, защо няма киреч, ей така за парлама. Сини идиоти, живеещи на гърба на държавата.

  7. 5
    4

    Този търбух е по-добре да коментира сумо.Говедо в свинска кожа.

  8. А за играта ни някой нещо да каже, три кръга

  9. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
    5
    4

    Поредният компенсиран комедиант с пристрастия към сините сливи,донори на черно и по малко белите твари.Генчев,помощник в Лудогорец Може ли да вземе решения.Треньор на Локо София.Резултатите се виждат Оплюване чрез медии когато е наставник на потенциален враг.Враг с огромна маса фенове,враг от времето на синьо-червенста върхушка официален проблем.Е това е сериозен проблем Сини крави,не използвайте медийното пространство.Вие вече милиционери сте никои Жалко говедо,разбираш ли го писачи на заплата в краварника в Сухата река.А

  10. 9
    3

    поредния драскач иска да си прави пиар на гърба на отбора ни.няма да го позволим.затова неговия вестик е най слабо тиражирания и никой не го купува,цървула трандафор не става!

  11. 7
    4

    В България отдавна и във всяка една област важи девиза: Колкото по- насран, толкова по-голям! А, за сините, това е начин на живот!

  12. 8
    1

    Ел Хатиб беше объркан. Отмени гол на Ботев, но на полувремето явно видя, че не е трябвало

    въпреки че и миналия кръг реферът подари измислена дузпа на Левски на Колежа.

    I rest my case както се казва!

  13. 12
    1

    Колко трябва да мразиш, за да напишеш този материал. Само че, кюфтета не ги ял Генчев, а Лудогорец, респ. Локо сф. И Станков пише статията, не за да помогне на Ботев, а за да си начеше крастата левскарска.

  14. 10
    1

    Колегата отгоре е поредният идиот!!!!Купувал евтино и продавал скъпо и това било грешка!?!?!!Ми дебил щом някой ги купува скъпо значи че е видял че са добри футболисти а защо нашите треньори не са ги използвали правилно не е по вина на Зимата!!!!

    • 3
      2

      Колега сигурно не си разбрал че надграждане и продаване в дълбока перспектива за успех са различни неща.Попитай някой собственик на магазин,примерно.Треньора е от скоро и това което не му се дава е нежелателно.Ако ти харесва това,поне не обиждай.Или си локоинтригант сееш раздори с насока новият треньор който има подкрепа от болшинството.Какво мислиш

      • Веднага си личи че си от бавните,трудно ще осъзнаеш че истината не е обида!!!!Къде съм казал нещо срещу Генчев?!?!?!!!Но глупавият ,когато не разбира нещо елементарно,започва да си съчинява и интригантства!!!!!

  15. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
    3
    3

    Има резон в някои твърдения.Истината е че селекцията куца и то благодарение на собственика Купува евтино продава скъпо и то най доброто.И та е няколко години.Това не е начин за печелене.ЕКТ е пазар,но има начини за да се докопаш.А това е селекцията,мотивацията,успехите и класирането.Бронзовият медалист вместо да надгражда продава.Какво е това Временна печалба,а не дългосрочна инвестиция.Г-н Цингаревич,ясно ли ви е че топката на критики към вас и тези ваши послушници в ръководството нараства като лавина.Все някой ще се намери да ви замести.Прекрасни,стадион,база,фенове,обществена подкрепа.Адекватна селекция и доверие към треньора,за да си развие потенциала.Или това или до кютек.Молим.За сега.Ботев е вечен като любовта към него.Помислете.

    • 7
      2

      Искаш класни футболисти,но като чуеш 15лв билет и ревеш, като евроамбриаж за чеп!?!?!

Коментарите са затворени