Строителят на стадион “Христо Ботев” Илиян Филипов с призив към феновете на Ботев:

Уважаеми Ботевисти,
През последните няколко дни виждам атаки срещу нашия любим клуб.
Излязоха медийни публикации във връзка с точка 5 от сесията на ОБС Пловдив утре. Тази точка дава възможност и право на клуба да инвестира средства за собствена сметка по проекта на стадион “Христо Ботев” за СМР и дейности, които не са включени в КСС.
В КСС на проекта НЕ фигурират някои от дейностите, за които стадион “Христо Ботев” трябва да получи категория 4 на УЕФА.
Ако клубът вложи средства за тези дейности без решение на Общинския съвет, той няма да може да възстанови ДДС.
В тези медийни публикации аз виждам как искат да се представят неща по доста различен начин, въпреки че клубът иска да инвестира сериозни средства в общинско съоръжение.
Призовавам всички Ботевисти да дойдат утре в 9:00 в Общинския съвет, за да видим именно кои съветници са против любимия ни отбор.
С Уважение,
Илиян Филипов

Малко по-късно и от страницата на Бултрас също излезе подобен призив:

Ботевисти,

днес за пореден път сме свидетели на опити за възпрепятстване на цялостното завършване на нашия дом – стадион “Христо Ботев”.

Утре, 26.07 (сряда) ще се проведе заседание на ОбС, а точка 5 от дневния ред на сесията е свързана с важна за Ботев тема.

Ако се приеме, точката би дала на клуба правото да инвестира собствени средства по проекта за дейности, които не са предвидени в общинския бюджет.

Призоваваме общинските съветници да не се поддават на внушения и да вземат правилното решение, което по никакъв начин не ощетява гражданите на Пловдив.

Всички допълнителни средства ще бъдат вложени в общинско съоръжение, което е на всички пловдивчани и за сметка на футболния клуб.

Дами и господа общински съветници, бъдете сигурни, че утре ще дойдем на сесията, за да видим как всеки един от вас ще гласува по точка 5.