Броени дни преди старта на новия сезон Йордан Пейчинов взе решение да напусне “Марица”. Той избра да се състезава в Трета лига, след предварително проведени от него разговори със “Спартак” (Пловдив). Защитникът обяви изненадващото си решение на треньорския щаб преди тренировката в сряда, въпреки желанието им той да остане. Йордан проведе цялата си подготовка с “жълто-сините”, взе участие в летния лагер и контролите на тима и със сигурност щеше да се разчита на него.
Пейчинов има 28 мача през последния сезон във Втора лига и бе сред основните футболисти в състава, като само трима играчи на “жълто-сините” имат повече мачове. Той е юноша на клуба и бе част от него през последните 8 години, записвайки близо 200 мача за маричани. През този период той е получавал и награди за своята перспективност. Бе налаган от треньорите, които водеха представителния тим през тези години и се утвърди в отбора. Преживя и период с тежка контузия и бавно възстановяване, в който ръководството на клуба, треньорите и привържениците го подкрепиха безрезервно.
Желаем здраве и успехи на Йордан Пейчинов в “Спартак”! В клуба има голям брой бивши футболисти на “Марица”, а част от ръководството на “гладиаторите” също е от бивши маричани. Желаем успех на съгражданите от “Спартак” в тежкия път към професионалния футбол, написаха от клуба.