Отдаването на стадион “Пловдив” за тренировъчна база на новия член на футболната Първа лига ПФК “Крумовград” е напът да остави без условия за нормални тренировки атлетиката в града под тепетата. За това алармираха осемте клуба, които тренират на съоръжението, пише marica.bg.

Ръководствата на Тракия 96, Локомотив, Ботев, Енерджи, Галакси, Пълдин, Актив 2012 и Клявков са изненадани, че е трябвало да научат за това намерение от публикации в пресата.

Преди месец от Крумовград обявиха, че тимът им ще играе мачовете си от Първа лига на базата на “Ботев” в Коматево и ще води тренировъчен процес на стадион “Пловдив”.

В изявлението пише дословно: “Благодарим на ръководството на ПФК Ботев за това, че ще можем да играем официалните си мачове на Футболен комплекс Ботев 1912 и на Община Пловдив за възможността да се подготвяме на стадион “Пловдив”.

Хората милеещи за атлетиката, са разтревожени, че заради влизането на Крумовград на съоръжението ще трябва да канселират по-голяма част от тренировките си. Най-уязвими от това ще са най-малките деца, трениращи атлетика. “В месеците до зимата футболистите ще водят занимания надвечер към 18-18.30 часа, когато е и времето за тренировки на децата. Сами разбирате, че няма как футболисти да водят занимания и около тях да щъкат нашите малчугани”, коментират треньори по лека атлетика.

И осемте клуба с дейност на стадион “Пловдив” са категорични, че никой не ги е информирал за очакваните промени на графика им. Въпросът на движещите хора в атлетиката на Пловдив е кой и как организира отдаването на стадиона на клуб, който няма нищо общо с изконните спортни ценности на Пловдив?

Липсата на комуникация между Община Пловдив и клубовете на стадиона е наистина стряскаща. Този казус засяга не само 400-те картотекирани състезатели и още толкова некартотекирани, а и родителите им.

Не е нормално да се правят неща, съсипващи един от малкото спортове, които носят славата на Пловдив като спортен град не само в България, но и по света.

За сведение, само на завършилата наскоро Европейско отборна купа в Полша осем състезатели на пловдивските клубове защитаваха честта на България. На проведените миналия месец Държавни първенства до 18 и 20 години пловдивските лекоатлети спечелиха общо 15 златни, 5 сребърни и 7 бронзови медала.

Надяваме се в най-скоро време от Община Пловдив да влязат в контакт с нас, за да успеем да създадем взаимноизгоден график за тренировки на стадион “Пловдив”, завършват изложението си шефовете на осемте лекоатлетически клуба.

9 КОМЕНТАРИ

  1. То интересно защо Крумовград имат отбор и играят в Пловдив.Защо не си тренират в града,а си играят в Пловдив!Дори факта е смешен.

    • Винаги е била такава

      Затова никой вече не пише тук

  2. 4
    1

    Между другото напълно е възможно да си тренират децата на пистата докато Крумовград ползват игрището. Аз лично не виждам никакъв проблем. Така или иначе сградите там не може да се ползват, защото се самосрутват.

  3. 4
    2

    Лично мнение.Крумовград да тренират и играят на базата.Не могат да докарат повече от 2000 фена,а базата ще печели от наема.

    • 9
      2

      Ботев тренира на базата и няма как и Крумовград да са там. Може само мачове да играят, защото тогава няма тренировки.

      Написаното по-горе е абсолютно излишно. Крумовград ще тренират 1 часа на стадион Пловдив. През останалото време няма проблем да си тренира, който друг иска… просто трябва да се разберат клубовете за нов график за ползване и толкоз.

      • 3
        2

        Прав си! Абсолютно излишен материал! Прилича ми на хленча на ония, които имат покрив над главата си на “Източен” 10, благодарение на някогашното АФД и тъй като сградата е част от комплекса, се опитваха даже адреса да си променят, за да нямат нищо общо със стадиона. А, ако погледнеш и проучиш, просто ще разбереш, че когато си свикнал на аванта, дори за една “мизерия”, изпадаш в ужас, че правилата може да са други.

      • 1
        1

        А ти кой си? Молива или Любомир Минчев?

        • 3
          1

          Нито единия, нито другия. В България има свобода на словото и плурализъм на мненията. Като не ти харесва написното от мен – жив и здрав.

Коментарите са затворени