Нападателят Ивайло Димитров е най-новото попълнение на Етър. Днес двете страни подписаха договор и Димитров започна подготовка с “виолетовите”. За Ивайло това ще е трети престой при болярите. Той игра за Етър първо през 2011 г., а след това през 2019 г. като преотстъпен от Арда (Кърджали).

С виолетовия екип досега има 20 мача и 1 гол. Ивайло е син на една от легендите на Етър Емил Димитров. Роден е на 26 март 1989 г. и е юноша на ЦСКА, а после кариерата му преминава през Спортист (Своге), Академик, Етър, Добруджа, Славия, Арарат (Ереван), Жетису (Казахстан), отново Славия, Миньор (Перник) и Локомотив (Пловдив).

34-годишният Ивайло Димитров, който има два мача за представителния тим на България, до момента беше футболист на Локомотив (Пловдив). През миналия сезон взе участие в общо 19 мача на “смърфовете”.

“Изтече ми договорът с Локомотив и получих обаждане от Етър. Не съм се замислял изобщо, аз вече два пъти съм бил тук. Надявам се да покажа едно добро ниво и да помогна на отбора да постигне целите си. Обстановката ми е позната, вече има доста млади момчета, а с по-опитните се познаваме, играли сме или заедно, или един срещу друг. Няма да се нуждая от кой знае каква адаптация, но за футбола винаги е нужно време. Очаквам за себе си най-вече да съм здрав, да покажа добра игра и с качествата и опита, които имам зад гърба си, да бъда полезен първо на треньора Емо Луканов, после на младите момчета, и най-важното – да радваме феновете на Етър”, заяви след подписването на договора си Косъма.

Той е седмият нов при болярите това лято след Владислав Найденов, защитника Илкер Будинов и вратаря Дамян Христов, френския халф Шано Буколда, Денислав Ангелов и Мартин Николов от Септември.