Поредният екшън се състоя в Перник в мача от предпоследния кръг на Югозападна трета лига между Миньор и Хебър. Срещата започна с гол в 57-мата секунда в полза на домакините, а две от последвалите атаки към вратата на гостите са завършиха с удари в гредите. Въпреки хъса на миньорци, в 39-та минута равенството бе възстановено при ситуация, в която сам между трима защитници Даниел Пехливанов шутира топката, а тя закачи крак на футболист от Миньор и прехвърли вратаря им за 1:1. Победното попадение за гостите бе дело на Георги Недялков в 70-та минута, а в самия край на срещата удар отблизо на нападател на домакините беше отбит от Димитър Пангев. Екшънът приключи с това, че един от хвърлените камъни от трибуните удари повали треньора на Миньор, но травмата не се е оказа със сериозни последици.
След тази поредна победа на Хебър и загубата на Оборище на стадиона в Сандански разликата между първите два състава кръг преди края на първенството стана цели 15 точки, а успехът на Вихрен го бетонира на 3-тата позиция.
Единственото неизвестно от тазгодишния шампионат остава кой ще е вторият отпадащ след Велбъжд. Това ще се реши в последния кръг от срещите на предпоследния Ботев в Ихтиман със Спортист и гостуването на 16-тия Германея срещу Хебър. При победа на ботевци и загуба или равен на футболистите от Сапарева баня в мача им с Хебър, те остават в Югозападна трета лига. Ако обаче загубят двубоя си в къщи или го завършат наравно, Германея оцелява, а ихтиманци тръгват към областната група.