„Пари за спорт в Пазарджик няма да се жалят”. Това обяви на пресконференция днес кметът на Общината Тодор Попов.

По отношение на темата спорт днешният брифинг на градоначалника „роди” една приятна за феновете на футбола новина. До края на настоящия сезон пари за вход на домакинските мачове на Хебър няма да се събират.

„Футболът ни е спортно-социален проект. Той се нуждае от максимално голяма масовост затова, както е и при волейбола на мачовете на Хебър ще се влиза без пари”, съобщи Тодор Попов.

„С 1000 лева приход от един мач няма да си решим проблемите на издръжката, но пък ще дадем възможност на максимално голям кръг желаещи да гледат на живо срещите на ФК Хебър”, коментира кметът.

„Сега ни предстои съвместно с БФС да стартираме изграждане на още едно игрище с изкуствен терен, което ще стане част от патримониума на спортна база „Георги Бенковски”. В едно с това ще започне и реконструкцията на градския стадион, така че през лятото той да отговаря на всички критерии на БФС за провеждане на мачове от професионалния футбол”, разкри Попов.

Освен на базата кметът обърна внимание и на друг нюанс от цялостната организация на спортно-състезателния процес в град Пазаржик.

„Идващите тук нови състезатели трябва да знаят, че ние сме коректни хора. При нас няма забавяне на заплати и премии. Всички поети ангажименти се изпълняват срочно и отговорно”, каза още Тодор Попов.