Че футболът в днешно време се изнежи е факт. И за това говорят ретро кадрите. Вижте един мач от преди 24 години между Ботев Пд и ЦСКА, който се играе в 1 педя сняг. Изчистени единствено са двете наказателни полета, а вратарят на ЦСКА е откаран от линейката с разбита глава след сблъсък с играч на канарчетата.

Двубоят е приятелски и се играе през зимната пауза през 1995-а година. Завършва с победа на Ботев Пд с 1 гол разлика. Срещата е съпътствана от много разправии, нерви, картони и както се вижда от снимките и здрави сблъсъци.

Благодарим за снимките на Тодор Даскалов!

Ако имате повече информация за двубоя – споделете я в коментарите, а ние ще я допълним в статията.

38 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    АПАПИ, НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ! 1995, ВЕЧЕ НЯМАХМЕ ФУТБОЛ!!! КАРАХМЕ НА ПОСЛЕДНИ СИЛИ И ИГРАЧИ РАСНАЛИ И УЧИЛИ СЕ ПРИ СОЦИАЛИЗМА!!!! ВСИЧКО СЛЕД 1989 Г. Е ИЗМИСЛЕНО, КУХО И ФАЛШИВО!!!……..всичко е пари!!!!!!:((((((

  2. Спомням си мача . Беше си готино , въпреки шибаните условия имаше доста по-добър футбол от сега и къде къде по-техничари като тези на снимките 🙂 да живее България

  3. 13

    Андрей , публикувай от време на време такива ретро снимки , за да се върнем в годините на истинския футбол , пък и да си спомним когато бяхме ученици. Това време бавно отлита назад и се забравя , и като разправяш на някой млад фен сега кво е било ,си мисли че го лъжеш . Аз съм израстнал в махала където повечето ми връстници бяха ботевисти в Кършиака , но и до ден днешен , кой женен ,кой с по две деца , си имаме приказка , коментираме отборите, закачаме се и дотам. Повечето бяхме възпитани че футбола е една игра ,и колкото и да се мразим като противници , сме преди всичко хора а след това фенове.

    • 2
      2

      Точно така! Но ако си ходил на ‘Лайката’, още тогава привържениците на един отбор се държаха неадекватно, за разлика от ботевисти, спартаклии и маричани!!!?

  4. 6
    6

    Беше супер отбор!
    И ако не бяха сменили Чико с тоя кретен Панов,щяхме да сме 3 пъти шампиони!

    • Не съм съгласен.
      Беше отбор съставен от вратар, трима защитници и останалото-чисти нападатели.
      Изгонихме си прекрасната халфова линия-Братя Добревски и Цецо Дерменджиев в Спартак и се напълнихме с нападатели, ей така, щото имаме пари да купим всеки.

      Тва не беше отбор, беще сбирщина футболисти-да много класни, но тва не е отбор.

      Панов че е тъпанар-тва ясно, но аз лично пък на Чико още не мога да му простя за състава в ревашна с Фенербахче, когато остави Тримата Къдрави на пейката, и аз нали, лапе невръстно се разревах от яд, щото ми стана ясно че няма да бием и милион дни да се играе тоя мач.

  5. 7
    5

    “Вратарят на Цска е откаран от линейката с разбита глава от играч на канарчетата”!

  6. Линейката кърти мрака:) Не бях виждал Волга комби от десетилетия.

    • …имаше и едни Латвия ,по-модерни бяха. Ами полицейска УАЗка , ладата беше лукс хахаха

  7. 9
    23

    Голямата и малката чорба пред камерна публика. Нищо интересно, освен, че след мача, много ботевисти си късаха членските карти, заради поредното порно.

  8. 12
    2

    Този мач беше истинско дерби въпреки че е приятелски, мисля че турнира се казваше СТАД и участваха и Берое или Хасково . Този беше много интересен въпреки снега двата отбора показаха невероятни неща. Имам спомен че головете вкараха Боре Хвойнев и Кр.Димитров от дузпа но не съм много сигурен дали завърши 2-1 или 3-2.

  9. 9
    2

    Мача е 1993г. има и рекламно пано на панаира

  10. 30
    1

    Не е така , това беше времето в което играеха личности , играеха хора които бяха на “Ти” с футбола ,хора които останаха в сърцата на хората. Тези години може да ги коментираме дълго , но повечето пишещи тук или са се раждали тогава ,или не са били родени още. Пък и те не влизат за да коментират , а да се обиждат ,псуват и избиват комплекси . Това е времето в което все още ботевисти и локомотивци ходеха заедно на мачове, и идиотията не беше завладяла пловдивския запалянко.

    • 13
      2

      Неее….не че не си прав де, но това е малко след Златния век за пловдивския футбол.
      Истинската красота беше края на 80те.

      За мен този отбор е вече опорочен от брокерите, които сътвориха най-чутовната глупост през 93та купувайки кажи речи всички добри футболисти в България и наблъсквайки в един отбор Чоната Драганов, Дончо Донев, Владо Стоянов, Жоро Донков и т.н.
      Не знам дали си спомняте обаче в първия си мач с всички тея играхме с 5 или 6 ЧИСТИ НАПАДАТЕЛИ.

      Тва беше някакъв идиотски миш-маш от добри играчи, който естествено не постигна нищо особено.

      За мен тва не беше отбор, честно, истинския ни отбор беше от 88-89, там някъде.

      • 10
        2

        …..Сираков, Михайлов, Герганчев , Садъков, и още, и още ,и почти целия титулярен състав отиде в Спартак, тука цяла нощ няма да ни стигне да пишем за този период…..

      • 8
        3

        И треньор Панов, ИДИЛИЯ и накрая за купата Локо Сф на убиха и завършихме 3, и следващата година втори и твае, а и Спартак взеха едно 3-то място …..

        • 14
          5

          Именно!!!

          Пълна тъпотия беше тва.

          Сираков дойде малко по-късно, имаше там едно запомнящо се 3-5 на Джамията за Купата, Сирака просто се гавреше със защитата на столипинци 🙂

          • 19
            5

            А защо пропускаш за първенството Стефчо Лулчев БОГ да го прости как ви го заби на цялата брокерска сбирщина. Тогава ни взехте цял отбор – Васко Василев, Чоната, Садъка, Видолов, Румен Димитров, Беделев БОГ да го прости, Калканов, Корадов…. Защо го обръщаш на заяждане. Човекът ти го казва-тогава имаше личности и нямаше такава омраза, а мачовете бяха празник за града.

          • 9
            4

            1926: Калканов и Корадов? Не си спомням, сериозно.
            Помня че тогава от Локото дойдоха Коцето, Садъка и Чоната, за Василев предполагам също си прав че тогава някъде е дошъл, обаче за тея двамата нямам спомен, сериозно.

            Иначе мнението си за т.нар. отбор от онова време вече го казах-смешна работа…

      • 7
        2

        Забравих Красимир Димитров, Дончо Донев, и Ясен Петров голмайстор накрая мисля с 10 или 11 гола, втори Хвойнев, Чоната чак взехме от Локото……

      • 5
        1

        По надолу сигурно имаш предвид 1-3 на Лаута тогава Сирака сам ги победи и после ни го върнаха на Христо Ботев 1-2 , Лулчев с голямата коса

        • 5
          2

          Не братле, имам предвид осминафиналите за Купата на България 1994/95.

          Локомотив (Пд) – Ботев (Пд) 3:5 и 1:2

          • 7
            1

            ДААААААААААААА сетих се …..3-5 то тогава Краси Димитров май вкара на Лаута , помна смътно представянето на Сираков хората пляскат и скандират а Иван Бомбата не знам да ли го знаеш беше написал на един чаршав Наско отивай си …..всъщност много фенове не го желаеха …… никой не казваше и дума за тези от Локото но говеда неееее

          • 12
            4

            Аз тогава седях на Спортклуб в най-лявата част-към Джесика сега дето е, мача беше пълна лудница :):):)

            Сметни човек, сега не можеш с полиция да ме закараш на Джамията, кви времена бяха….

  11. 5
    21

    Хората усещат как се опитвате да ги отклоните от наистина важните теми. Какво ще ни връщате 100год. назад във време което вече едва ли представлява интерес за някого. Минало и свършило във време когато футболните реалности са били съвсем други. Работата е там,че с такива безсмислени теми изтласквате в периферията важните – там където се води истинска полемика и се коментира. Както виждате под това което сте ни поднесли пребогато гарнирано със снимков материал интереса е нулев и коментари почти няма.

    • 8
      8

      Каква полемика бе пич, ти изобщо наясно ли си със смисъла на тоя термин?

      Ние си коментираме нашия отбор, лилавите венци от Столипиново серат, кълчат се в скверни кичеци, уригат се, пърдят и мърсят света със самия факт че са живи.

      Полемика…топки….

      • Теб винаги съм те защитавал когато са ти скачали….Полемика е когато се спори за нещо важно в спора всеки открива своята истина въпреки,че тя винаги е…една.. Тази тема според мен не е важна защото праща съвсем в периферията друга “Левски с офанзива за Кристиян Димитров” под която има смислени коментари.

        • 8
          5

          Ама добре бе, ама виж кво се получава на практика: аз си коментирам отбора, играта, юношите, а чернобелите парапитеци, нямат ЕДНО СМИСЛЕНО МНЕНИЕ.

          По НИКОЙ въпрос!

          Просто чети внимателно и ела ми кажи че не съм прав.

          • 2
            3

            Аз не те критикувам. Винаги ми е допадало това което пишеш – мотивирано , обосновано, и убедително.
            Ти обаче не ме разбра. Аз съм наясно с това,че не може всеки да е съгласен с това което се пише тук. Особено пък от един най-обикновен….читател – какъвто съм аз.

          • 6
            6

            Теб до така степен те тресе параноя та от черно-бели те, че не можеш да мислиш! До тук има един коментар от Локомотивец, а на теб ти се видяха,, седем”! Може темата да е за Ботев, но аз съм свободен човек и имам правото да коментирам! Личи си отпечатъка от връзката ви с тоталитарната БКП, когато бяхте на държавната ясла, смъкната от гърба на обикновения пловдивчанин! Затова жълта мъстиьо, там на село до окончателния ви разпад!

        • 10
          1

          Има смислени коментари ,защото коментираме хора които се интересуват за отборите си и нашите деца, аз също макар че съм локомотивец съм взел отношение , че не редно клубовете да се оствят на софийските грандове да мътят главите на наши футболисти .Кристиян го знам още от Локо , после отиде при вас ,разви таланта си, и е много добър футболист .Грешка ще е вместо да се развива в чужбина да върви в Подуене, но последната дума има ръководството , не ние тук.

        • 9
          12

          Мияча не е трябвало като семе да го събира майка му от кенефа , няма такъв олигофрен

          • 6
            5

            Хайде лека нощ,моя интимен приятел Езе ме вика в спалнята.

    • 20
      4

      Читателю, без история – няма бъдеще! Като не са ви интересни този род материали, пропускайте ги. Има хора, които харесват такива неща!

  12. 11
    2

    Жоро Донков, Мери Бакалов, Коце Видолов, Бо Хвойнев….легенди дейба.

    И Дончо Донев, братя Димитрови…

    И все пак тоя отбор не беше толкова добър колкото отбора ни от 7 години преди това.

  13. 6
    2

    Бях на мача, който беше приятелски – личи си и по трибуните! Яко надървен беше Ботев победи с 1 гол разлика, имаше разпри, червен картон, мисля и дузпа…

    • 8
      1

      Краси Димитров се засилва да бие дузпа, така че няма как да е нямало :):):)

Коментарите са затворени