• Това наистина е последното интервю, което давам на тема футбол
 • Не искам никакви акции, президент на Ботев няма даставам
 • Довършвам стадиона и се оттеглям, няма да ходя повече на мачове
 • До Нова година Колежа ще има четири покрити трибуни и фасада
 • Зингаревич да върне акциите за 1 лев от който ги е взел
 • Исках обединение, а стана пълно разделяне на хората – няма да го допусна отново
 • Ботев нямаше дългове, сега са над 10 милиона
 • Финансират го чрез фирма от Монако

„Хиляда пъти им казах: „Не се делете. Обединявайте се. Това, което правите, е пагубно за Вас. Сега Сдружението излиза с позиция, че съм бил казал на Антон Зингаревич да ми даде акциите. Такова чудо в моята декларация няма. Призовавам Зингаревич да върне акциите за 1 лев. Да ги върне, на който му ги е дал – на Сдружението да ги върне. Освен това, в договора по прехвърлянето им има точка, според която Антон не може да ги предостави на трето лице, без решение на Общото събрание на Сдружението. Как да ги даде на мен?!? А те излязоха с позиция, че съм искал акции. Винаги съм казвал, че акции няма да пипна нито една. Аз президент на Ботев няма да стана. Заставам до феновете, събирам финанси, разпределяме ги, определяме бюджет, следваме го. Но нашите фенове не желаят, може би това са интересите на някой. Не зная, нямам представа. Но не пожелаха да се случи промяната в отбора.“

Така започна – емоционално и извън микрофона, последното интервю на Илиян Филипов на тема Ботев и футбол. Бизнесменът е спокоен, но веднага се усеща, че в душата му бушуват силни чувства. На моменти едва успява да запази хладнокръвие и в очите му напира буря: „Боли! Фенското вътре в мен, ботевисткото, онова, което толкова обичам – боли!„. Въпреки това е категоричен, че се оттегля изцяло. „Повече не ме интересува. Аз бизнес по такъв начин не искам и няма да правя.“ Решението му е окончателно и завинаги.

Ето какви интересни факти сподели ексклузивно пред ПловдивПрес Илиян Филипов.

– Г-н Филипов, след всичко, което се случва тези дни около Ботев, спите ли добре?

– Не, не спя добре. Снощи заспах някъде между 3.15 – 3.30. Всичко, което се случи през последните дни, ми коства страшно много усилия и много нерви. На срещата с феновете вчера (вторник, б.р.) получих тежко главоболие, вероятно вдигнах много високо кръвно, което отдавна не ми се е случвало. И до два и половина се борих с главоболието. Безсънието идва от огромната болка, че любимият ми отбор, покрай който съм израснал още от пет-шест годишен, баща ми ме водеше на мачове из цялата страна. И това ми е огромна болка. Никога нашият клуб не се е намирал в такова положение. И опитах по някакъв начин да помогна. Така, както аз разбирах и виждах нещата. Смятам, че все пак съм доказал, че мога да виждам напред, в бизнеса съм показал. Но хората явно не разбраха това послание. Надявам се, че от тази вечер ще спя добре.

– Скандалите станаха ежедневие в последните дни, а резултатите са пропорционални на това, което се случва в клуба. Като едно от действащите лица, кажете, защо се случва всичко това?

– Да уточня, бях действащо лице. От днес аз вече не съм никакво действащо лице в клуб Ботев Пловдив и единствената моя роля, която остава за Ботев, е довършването на Колежа, за което ще вложа цялото си време и средства. Ще го завърша, за да може това, което съм обещал на хората, да го има.

– Вие наистина ли казвате, че се оттегляте?

– Категорично се оттеглям не само от Ботев Пловдив. Изобщо темата футбол по никакъв начин повече аз нито ще засягам, нито искам да разговарям, дори няма да ходя на никакви мачове. Това съм си взел като решение.

– И в Крумовград ли?

– Какъв Крумовград? С Крумовград аз отдавна се разделих. Там е същото, като в Ботев. Може би във всички футболни среди е така. Но аз в такава помия и заблуда… Не искам и няма да правя бизнес. Може би хора, които са политици и им харесва това нещо, и го правят, и не им пречи на достойнството да го правят, но аз, по такъв начин не мога да правя бизнеси и няма да правя. А и не искам и да помагам на това нещо да се развива и да се случва.

– Тоест, от днес казваме, че Илиян Филипов се оттегля от…?

– Изобщо от футбола в България. Категорично и ясно го заявявам. Днес съм уведомил част от фенските организации, на които имам телефон. Абсолютно на всеки съм казал, че на когото мога да помогна, ще помогна. Но не на тема футбол и Ботев. Добре дошли са. Който дойде при мен и ми говори за футбол и Ботев, ще бъде блокиран. Предупредил съм ги. Никога повече. Уведомил съм и г-н Зингаревич за това. Разменихме си съобщения, че аз се оттеглям завинаги от Ботев.

– Какво му написахте?

-„Здравей, Антон. Аз се оттеглям от Ботев завинаги. Моят съвет към теб е да си контролираш по-добре бизнеса и да не лъжете хората. Дано успееш да радваш жълто-черната общност на Пловдив, въпреки всичко ти пожелавам успех и добро здраве“.

Той ми отговори:

– „Здравей, Илиян. Имам едно единствено желание, да направя така, че Ботев да радва Пловдив. Друго никога не е било. Мисля, че твоите действия не бяха правилни, дори да идват от добри намерения. Аз се радвам, че ситуацията е изчерпана и мога да се концентрирам върху резултатите и развитието на клуба“.

Дано да се случи. Но аз не вярвам.

Писах и на Александър Ослан. Но не изчаках да ми отговори, просто го блокирах, защото не желая да говоря с този човек.

Написах му:

– „Здравей, Саша. Аз се оттеглям завинаги от Ботев. Довършвам Колежа и никой от вас повече няма да ме види. Моят съвет към теб е да не работиш с „разделяй и владей“, а работи с обединяване и отдаденост от себе си за другите. Това е учил и Христо Ботев. Желая ви да успеете да върнете радостта на хората. Те изстрадаха много и го заслужават“.

Това написах на другия руски възпитаник и го блокирах, защото започна да ми пише, но не желая по никакъв начин да имам повече контакт с този човек.

Как се стигна дотук, Вие бяхте рамо до рамо с ръководството, давахте общи пресконференции?

– Дъщеря ми има социални межи, аз нямам. Тя дойде много стресирана, че има много хора, които са агресивни, притеснена беше, тя е 20-годишна. Със сина ми онзи ден се скарахме на тема Ботев, той ме убеждава, че няма смисъл да правя всичко това, аз му затворих телефона. В един момент снощи се усещам, че ме боли главата и се опитвам да направя нещо добро, но получих хиляди обвинения. Бил съм фирма на ДПС, на кой ли не, както и да е, глупости, но видях, че искаш да направиш нещо добро без никакви користни цели… Никога през живота си, аз имам три деца и двама внука, мога да се закълна, никога не съм си и помислял да ставам президент на Ботев или да взимам акции. Аз не съм глупак. Има ли неоплют футболен президент в България? Клуб с фенове може да се управлява от разумни хора, от фенски маси, които ги насочват хора от бизнеса. За мен това е правилната формула на управление. За да може тези хора, които са от масата, да си уведомяват надолу групите и да се знае какво се случва в клуба. Затова всички искат български треньори. За да знаят хората какво става вътре в клуба.

Какви задължения има Ботев в момента, излезе сумата от 10 милиона?

– О, не, над 10 милиона са. Над десет. Фирма от Монако превежда на Ботев заем, за да може да си плати Ботев заплатите и разходите. Когато Зингаревич дойде, клубът имаше нула лева дългове. Г-н Зингаревич взе Ботев с нула лева задължения. Поне уговорката, тук, в този офис беше, че ще вземе клуба с нула лева и го връща с нула лева задължения. За един лев го взимаш, за 1 лев го връщаш. Само тогава се наемам да ти помагам. И аз му събрах: 912 000 лева от ПИМК съм платил и 1 800 000 от мои приятелски фирми, мои доставчици. Тези пари му ги събра бизнеса, но не искам да говоря.

Аз видях, че разделят хората в Ботев.

А аз не искам да разделям, месец и половина повтарях на всички момчета, които познавам от феновете и фенските организации: „Момчета, обединявайте се. Не позволявайте да ви разделят. От това разделяне сме на този хал. Аз видях разделяне. Исках да обединя, но се получи обратното.

С моите изяви аз видях, че разделям момчетата. Не мога да го позволя това. Няма да го позволя. Затова е по-добре да се оттегля. Пожелавам им да се обединят наистина, да са живи и здрави. Дано да намерят по-стойностен човек, който наистина да милее за Ботев и да тръгне клубът нагоре.

– Какъв е месечният бюджет на Ботев?

– Това, което зная е, че само 1 милион на месец са заплатите. Клубът има и други разходи. Например храна. Това, което съм виждал, че около 40 000 лева на месец имаме продукти, защото на столовата на базата се хранят повече от 260 човека. И още има. Бюджетът на месец е около милион и двеста и милион и триста месечно. Това са около 15 милиона на година. Това е в момента Ботев Пловдив. Но със сигурност 1 милион са заплати и осигуровки.

Сериозен бюджет, но срещу какви резултати?

– Да, всички виждаме резултатите. Аз мисля да се оттегля нормално, не искам да говоря, да обиждам, не искам да казвам истини, защото пак ще бъдат преекспонирани, пак ще се направи допълнително разделение сред хората. Моето желание е да се обединят всички. Никога не съм искал да разделям, напротив, ние сме силни, когато сме обединени. Казвам ние, защото се чувствам от Ботев.

Казахте, че ще довършите стадиона. Декларирате ли тук, че това ще стане?

– Категорично ще довърша стадион „Христо Ботев“. Заявявам, в края на август започва монтаж на ферми на северната трибуна. Ферми на покрива. На 15 септември влиза друга фирма за фермите на Южната трибуна, на покрива. Където има положени ферми, веднага започва монтаж на ламарина. Фасадата също започва от септември – ще се монтират металните профили.

До Нова година нашият стадион ще бъде покрит с четири трибуни и фасада. Единственото, което ни остава до края на март са извивките на Сектор А, тъй като получихме документи от конструкторите миналия месец и материала го поръчахме по-късно. Материалът ще дойде към края на ноември и началото на декември. Понеже за тези извивки се пращат тръбите на огъване и е доста сложен процес, едва след това започват заварките, единствено Сектор А отстрани от фасадата наляво и надясно, където са извивките, които имаме, това ще остане до края на март да бъде монтирано. Но до края на декември ние ще имаме четири покрити трибуни и фасада.

Проблемът е друг. На първия мач бяхме 22 хиляди души, сега, на последния, бяхме 2 500. Върнахме се на цифрите на Коматево. Имаме стадион – празен. Това ме заболя най-много онзи ден. Всички знаем какви усилия и феновете, и хората, които бяха надъхани против мен, защото знаем, че бяха надъхани. Минаха вече три години откакто г-н Зингаревич е тук. Защо никой не се сети за тези три години да поиска договора за дарението на акциите. Не е ли странно?

Но днес ми е последният ден, в който говоря за футбол и за Ботев. Да знаете, че не искам по никакъв начин да разделям. Сдружението трябва да работи. Как ще работи не зная. Но то трябва да обедини феновете. Това е ролята на сдружението. То трябва да е легитимния представител на клуба. А не различни фракции. Това е начинът. Но вече нито ще се меся, нито ме интересува.

Нормално ли е непрекъснато отборът да губи? И да се сменят треньори и директори?

– Всички знаем, че не е нормално и това е най-голямата болка.

Не сте обнадежден?

– Не, не съм. Защото се правят промени, които връщат старото. Сега взимаме един нападател, който идва от Кипър. Испанец, който играе там. Взимаме го под наем. За краткото време, в което се занивах с футбол, научих доста неща. И успях, защото аз направих цялата селекция на Крумовград. Всеки един футболист е минал през този офис с мениджъра си. Успехите са защото направих добър отбор, добър екип, вкарах много добър дубъл в съблекалнята и виждате Крумовград какво прави в момента. Шест мача, три победи – Лудогорец, ЦСКА 19… и Ботев. Порязаха ни на мача с Черно море. На мача с ЦСКА вкараха виртуозно попадение, с късмет, в Стара Загора и двата гола срещу нас бяха измислени. Но показахме, че с един бюджет от 200 000 на месец направихме добър отбор, доста по-добър от Ботев. Това е истината.

Това е вашата рецепта за добър отбор. Искате ли да я чуят силните хора в Ботев?

– Те я видяха. Не можете да си представите на мача с Крумовград как съм се чувствал. От едната страна фенското в мен, ботевисткото, това, което обичам боли, от другата страна изпитвам едно удовлетворение, че показах на г-н Зингаревич как се прави с малко пари успешен клуб. И другото важно нещо. Той нали не иска да работи с бразилци. Е, двамата бразилци му вкараха по един гол онзи ден. Историята в България показва, че най-лесно и бързо адаптиращи се футболисти, които се реализират после на пазара, са бразилците. И то не само в България е така. В Европа също. Те се раждат с топката. Това е. Но Зингаревич не иска да работи с бразилци. Неговият бизнес го знаем. Собствена школа, той залага на африканската школа. Но аз не виждам тя да показва резултати в световен мащаб като футболисти. Ако имаме един реализиран африканец, имаме десет реализирани бразилци.

Къде е обаче школата на Ботев?

– О, нямам представа. Това, което съм чувал, защото не съм имал допир до школата, но знам от Трифон Пачев, че в школата е трагедия. Не съм влизал в детайли. Нито ми е работа, но знам, че старите треньори се оплакват страшно много в момента. Не знам причините.

– За режима на футболистите и дисциплината в Коматево се говорят страховити неща. Чули ли сте?

– Чувал съм, но нещо, което не съм видял, няма смисъл да го говоря.

Какво искате да кажете за последно на жълто-черната общност?

– Пожелавам на всички наистина г-н Зингаревич да си изпълни обещанията. Много ще му е трудно. Например с играча, който идва от Кипър. Там първенството е под нивото на нашето. Ние взимаме този футболист под наем. Футболист под наем означава, че той не върши работа в другия отбор. А ние ще го взимаме тук за нападател, за да спасява Ботев. Това е 20-я чужденец в отбора. Нямаме право на повече чужди футболисти за картотекиране. Каква селекция ще правим нататък?!? Имаме четирима българи. Това е.

Помните ли на откриването на стадиона, попитаха едно момиченце кой му е любимият футболист. И то отговори, че не знае.

– Да, не им знаят имената. Така е. Наистина е страшно. Но запомняш един футболист с изявите му. Кой впечатлява с изяви в момента в Ботев. Няма как да ги запомнят. Те ще минат и ще си заминат. Но не искам повече да коментирам политиката и действията на г-н Зингаревич. Не искам да давам поводи за делене между феновете. Аз се оттеглям, видях, че разделям феновете, няма да продължа с това. Отдръпвам се, не искам да разделям. В транспорта събрах 1000 фирми в Съюза на международните превозвачи. А тук какво направихме. Пълно разделение, всеки се пази от всеки. Страх го е да се види с мен, защото щели да го обвинят, че е мой човек. В такава помия не искам и не мога. Отдръпвам се, пожелавам успех на всички. Дано Антон да успее да вдигне Ботев. Дано, моля се от все сърце, защото Ботев го обичам. Но аз повече никога няма да се занимавам с футбол.

58 КОМЕНТАРИ

 1. 4
  1

  Момчета, аз бях дотук, каквото взех от Общината си е мое, победите на новия стадион са общи, пари не търсете , много съм разочарован , Цинга каза, че никой сериозен инвеститор не би инвестирал в този коптор , сега как да дам , като ще излезе , че ако гледам сериозно на Вас , съм несериозен инвеститор. Аз доказах, че съм сериозен човек и немалко прибрах, ако почна да давам, ще ми се опетни името като несериозен.

 2. 3
  2

  Иляне сваляй свещенното ЖЪЛТО- Черно райе и са мащай.

  • 1
   1

   И нужди, що не ходиш да дробиш зеле, ами си тръгнал акъл да даваш?

 3. 7
  2

  От какво точно се оттегляш, господине? Къде си бил и кой си бил във футбола, че се оттегляш. Въртиш огромен бизнес, няма да ти правим ревизия, нито ти искаме отчет, то не е и наша работа. Само питаме: Кой си в Ботев, че се оттегляш? Крумовград е друг отбор.

  • Ама , той им Крумовград, май е никой!?!? Бръщолеви си , че правил селекция и сам, едва ли не постигнал някакви успехи , но от Крумовград многозначително мълчат за неговите “ футболни подвизи”

 4. 9
  2

  Бо̀ли го, така е, ама кур@! Свършва с козирките и няма кранче вече. Деева и селянина проЗ! Баси селската клюкарка, всичко от кухнята по медиите вади. Да те е страх какво говориш с него или си пишеш по телефона.
  Мъжка корва!

  • 7
   1

   Евала, братле! Може да си Локо фен, но анализът ти е право в десетката!

 5. До СТИКС: наври си главата между краката на *ИЛИАН* и ближи,ближи,ближи!

 6. 4
  6

  Ти ли няма да се върнеш бееее? Само да тръгне отбора и пак ще си смениш мнението…Или ако Ходжата не ти нареди дотогава.
  Зингаревич бил взел отбора без дългове. А онези десетки милиони, откраднати от мустакатия и КТБ? Тях да не ги броим, изроди мръсни, а?

 7. 7
  2

  Илиянчо дойде , даде 100 хиляди, прибра като благодетел 40 милиона от Общината за Колежа и си отиде “отвратен” .

  • 5
   5

   Добре де, защо общината не намери някой, който да строи без пари и да няма такива разходи? Всичко без пари ли искаме да е? Хората дават за средно добър футболист около 50 млн. евро, а ние вдигаме патърдия за 35 млн. срещу стадион. С пръдня боя не става!

   • 2
    1

    40 милиона прибра над стойността на построеното. Нали се сещаш , купуваш материал на 14стотинки стотинки в Турция чрез турска фирма на ПИМК , после ПИМК го внася от уж”турците” на уж 45ст, после на Колежа надува още цената на строителството, накрая стадиона излиза двойно по-скъп, а Илиян се оказва с пари за още един стадион.

  • 4
   3

   Прибрал 40 млн. и избягал. А този стадион с пръдни ли се построи?

   • С пръднята излезе 80милиона. 40 милиона пръдня на Илиян , 40 милиона стадион.Залръглено, пръднята трудно се мери точно, само той си знае колко точно.

 8. 2
  4

  НЕЕЕЕ ЗАЩОООО НА КОМУ НЪ ОСТАВЯШ БАЙ ФИЛИПЕ КОЙ ЖЪ НЪ РАНИ С КИФТАЦИ КОЙ ЖЪ ИГРАЙ КЮЧЕК ВЪФ СЪБЛИКАЛНЯТА ТОС РУСНАК 1 СТИНКА НЯМА ДА ДАДЕ ЗА ХУРИГРАФЕЯ КО ЖЪ ПРАЙМ НИЙ СИГА ПУМИСЛИ ЗА НАЗ АЙЙЙЙ КЪНАРЕЙЙЙЙ

 9. КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ, ЛЕВСКИ С ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ, ОТБОР НАПРАВИ! БОТЕВ БЕЗ ДЪЛГОВЕ, С БОГАТ СОБСТВЕНИК УЖ, ГОЛЯМ БЮДЖЕТ, МНОГОМИЛИОННИ ТРАНСФЕРИ УЖ, НИ ОТБОР ИМА, НИ ФУТБОЛИСТИ ИМА, НИ ШКОЛА ИМА И НАТРУПАЛ ДЪЛГОВЕ! СМЕНИ НА ТРЕНЬОРИ ДА ИСКАШ, ДИРЕКТОРИ БОЛ, МЕТОДИСТИ И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ. СЕГА ВЕЧЕ И КАВГИ КОЛКОТО ИСКАШ, ВСЕКИ ПЛЮЕ ВСЕКИ, ДОБРИТЕ ТРЕНЬОРИ НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА БОТЕВ И ЗАЩО Е ТАКА? ЗАЩОТО ЗИНГАРЕВИЧ НЕ ГО СЛУША ГЛАВАТА, А ИЗРУДА Е ИЗТЪКАН ОТ ЗЛОБА И ОМРАЗА! СЕГА ЩЕЛИ ДА ОПРАВЯТ НЕЩАТА! ТЯ, КАРУЦАТА ОБЪРНАТА В КАЛТА, ТЕ ТЪРСЯТ КОНЯ ДА Я ИЗТЕГЛИ! ТЕЗИ ДВАМАТА, АКО МОЖЕХА НЕЩО, ДОСЕГА -2Г. И ПОЛОВИНА ДА ГО БЯХА НАПРАВИЛИ! АМА С ТЕЗИ КУХИ КИТАРИ И ПОШЛИ НАМЕРЕНИЯ, НЕ МОГАТ ДА СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА. В КРАЯ НА ПОЛУСЕЗОНА ЩЕ СИ ГОВОРИМ ПАК! САМО ДА НЕ ПОЛЕТЯТ КАМЪНИ И ДЪРВЕТА! ЩОТО НАРОДЪТ ТРАЕ, ТРАЕ, ПЪК ВИЖ ВЗЕЛ СОПАТА!

  • 2
   1

   Приятелю, всичко е ясно, просто досега Зингаревич продаваше ВСИЧКИ мачове. Сега почваме да побеждаваме и всичко е наред. Е, пак ще има някой продаден мач, но в рамките на разумното, което правят всички отбори в цяла Европа… Абе с тия БЕТ-ове футболът се превърна в пародия.

   • МИСЛИШ ЛИ? АЗ ДРУГО ВИЖДАМ. ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ СИ ПРАВ. ТАКЪВ БОТЕВ ЛИ ИСКАМЕ? АЗ, ТВЪРДО НЕ!

    • 1
     0

     Ако продължава както досега, Зингаревич твърдо вън!!! Но аз вярвам, че руснакът не е толкова прост за да изгуби отбора и преди да сме се класирали за Европа няма да продава.

 10. 5
  5

  Абе иляне,ми кво ше стане с жълтите парцали дет се гиздосваше с тях?

 11. 3
  2

  Предлагам да се изработят фанелки с надпис “сдружение”Защото то било най важно…то държало правото на участие ама не….
  До стиска договорчето и го крие защото знае че извади ли го руснака изчезва но изчезват и те

 12. 5
  1

  Тука ми пишете за Пачев школата ….аман от болни амбиции на родители на лигави слаби футболисти които се оплакват само от руснаците….видяхме ги срещу Виста….
  По важното е смешниците от сдружението къде скриха договорчето…..и толкова ли са тъпи да си мислят че руснака ще им плати задълженията….
  И готови ли са да затрият Ботев в името на властта и Гиздака(престъпника виновен за 6:0)да не забравяме

 13. 7
  5

  Човекът прибра милионите за стадиона и каза “Чао”. Намазаха и тарторите , които му помогнаха , “загрижени за Колежа” с протести да изнудват Общината за нереално високите суми за строежа. За феновете един среден и признанието на Зинга, че при такива отрепки няма да дойде никой сериозен инвеститор

 14. 12
  3

  Управителния съвет от 7 човека трябва да е с топ фенове начело с Божо ( шеф на клуб 500 ) , Христо Илиев ( шеф на магазинчето ) , Момчил ( шеф на Бултрас , който взима пари за охрана ) , Мамата ( доказан свиркаджия ) , Шенчев пожарникарчето ( доказан свиркаджия и спринтьор ) и другите двама, които си изберат 😂

  • 5
   2

   То с тези обичат парата повече от отбора си и бързо ще фалират

  • 2
   1

   Не забравяй сдружението….то било най важно 😂😂😂държали правото на участие(ама не съвсем)ако не били те край😂
   Ако не е Гиздака няма кой …..Гиздака влизащия в съблекални!никога няма да забравим срама който ни доведе това сдружение …..никога

  • 2
   3

   Аааа и Стоян канара си пропуснал, колко пари открадна само мръсната уроспия долна стрямска.

 15. 9
  2

  Откога взе да разбираш от футбол,анцунг!
  Кажи да разберем каква е тая приятелска линия с Крумовград,от къв зор отиде там да помагаш?Тото май ви е в главите на пловдивските тарикати-бизнесменчета и партньори,но май сте си селски тарикати!

 16. 16
  12

  Като чета какви разбирачи имаме, жал ме хваща. Тези хора са все дюлгери, хамали, и какви ли не, дето никога 5 лв не са управлявали, но нищят Филипов! Филипов не можете на пръста да му стъпите. За това ще гледате негри и пенсионери. Този социализъм ви проми мозъка. Мислите,че всички са еднакви, а вие сте като Филипов. Даже не можете да схванете къде е той, къде сте вие. Той ако поиска, може да вземе Ботев, без вас, но вие можете да вземете на босия цървулите. И понеже вижда, че на жена и народ угода няма, за това се отказва да прави каквото и да е. Той е наясно, че дори да направи Ботев шампион, паметник на благодарността няма да му издигните!

  • 9
   4

   Ей, подлизурко, Филипов ако имаше топки и средства щеше да поиска да стане собственик на отбора, а не Филиповата Снежанка да чака седемте джуджета!!!

   • 4
    4

    Гледай негри! Гледай спасението на давещия се! Първа серия, втора серия и т.н. Нека аз съм подлизурко, ама на кой? Само ми каже къде ми е изгодата? Да отида да си я взема, де! Вандере, вандере, залиташ от простотия! Хем си прост, хем ти личи!

    • 4
     2

     Анонимнико, Ботевистът над мен ти го е казал повече от хубаво. Защитаваш някакъв галош с пари, навярно и ти си такъв. Но Галоша не иска да влага много средства в Ботев и реално не е конкуренция на руснака. ДАНО ПОНЕ ГЛУПАКЪТ ФИЛИПОВ СИ ОПРАВИ КОЗИРКИТЕ, ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА МЕ ВАЛИ ПРЕЗ КОЗИРКАТА!!!

  • 6
   2

   Филипов освен интриги, нищо друго не направи. Сложи Генчев да се кара с ръководството и да си мечтае разни работи. Накрая кво? 2 точки за идиота Генчев. Щото е тъп. Скара се с нападателите и никой не искаше да играе за него. Моливчето го подостриха и те не останаха подводни камъни. Един Пачев там ама ще видим. Може и неговата водата да са мътили.
   Та ако Илианчо милееше за Ботев, руската курва нямаше да е тука. Веднъж не каза искам Ботев. Сега преврати ще ми прави. Аре сиктир!

   • Братле, “руската курва” досега продаваше мачове. Нека го видим отсега нататък. Мисля, че Зингаревич не е толкова тъп и като вече опря ножа до кокала, ще се вземе в ръце и Ботев ще е поне в тройката.

    • 2
     1

     Дано да грешиш. Ако е продавал, пак сменяме 4 треньора.

 17. 8
  9

  Като фен на Локомотив(гранда на Пловдив),ви заявявам:Вземете се спрете,че вече направихме коремни преси от смях с вас,жълтури!То бива,бива посмешище,ама цяла България ви гледа и ви сочи с пръст!Циркова трупа-всеки ден ново представление,с нов коронен номер 😃😃😃

  • 11
   4

   Като “жълто-черен” ги моля, от оня ден да се спрат, че станахме за резил, но тях “Ботев” не ги интересува. Много е лошо, когато “врагът” е прав, а ти нямаш аргументи за отговор.

 18. 14
  1

  С сигурност е прав за Бразилците – Вандер Виера, Виaна, Жоао Паоло, лош бразилец в Ботев досега не съм виждал. На Африканците даже имената не знам защото не са оставили никаква следа в отбора. Левски с трима бразилеца станаха най добрият отбор а бяха в дъното на А група.

 19. 13
  6

  Не знаехме, че Филипов е футболен ръководител. Тоест, кога е започвал, че да приключва ?! Но е нормално, де. Август беше доста горещ, понапекло го е. А явно е и доста нестабилен емоционално човек….

  • 6
   6

   Мишо ли си, мишка ли си, плъх ли си, но хумора ти хич не е смешен! Заради такива като теб, Зингито се гаври с нас!

 20. 9
  7

  Тоя човек от сутрин до обед може да си смени мнението 6 пъти.

 21. 11
  9

  Филипов: “искам управлението на клуба да бъде от Управителен съвет – седем човека, които да бъдат избрани от феновете. Аз ще присъствам в Контролен съвет и ще направя цялата организация”.
  Ти да не си Снежанка, седем джуджета ще дават пари, а ти ще управляваш. Такъв модел на управление за първи път чувам. Щом никой в Пловдив няма парите да управлява самостоятелно, по-добре мишки като Филипов да се скрият в девета глуха!

  • 7
   2

   Вандер,не си разбрал! Той вкарва парите,но управителния съвет,който ще е от 7 души ще знаят къде се харчат и за какво.Обаче няма как да му повярвам,че решенията ще се взимат от всички 7+Плейна,който ще дава парите.

  • И Вандер само да добавя,че пък от друга страна тези 10+ млн.дългове към евреина са реални,но така нарушава точка в договора по придобиване на акциите! Смути ме декларацийката на сдружението,което си трайка по тоя въпрос.Защо ли?

   • 6
    5

    Приятелю, дългове са страшни само към държавата. Справка: цялата издръжка на Челси е оформена като 3 милиарда английски лири дълг към фирми на Абрамович.
    А пък анцуга Филипов и да иска няма как да спонсорира Ботев, защото съсобственикът на ПИМК е от София (говорим за комуняги от ДС).
    Така че споко, ако руснакът спре с продажбата на мачове без проблем сме 4-ти!

    • Вандер,съгласен съм с теб,но да нарушаваш клаузи,които си приел,а не ги спазваш е престъпление.А тези,които са изискали такава клауза в момента го подкрепят.
     Плейна от друга страна си мислише,че почвата е подготвена за обсебване,но удари на камък!
     Феновете разединени-двама се карат,но кой ли печели?

 22. 13
  1

  Много повторения на думите: ” повече никога няма да се занимавам с “Ботев ” и с футбол въобще, това е краят” !
  Съмнявам се , че ще е така …
  Много казани неща , много цифри , много думи! Някои са съмнителни !
  260 души се хранят в Коматево ?!?
  260 ?!?
  Кои са тези хрантутници ?
  Мъжкият отбор и щаба , децата от пансиона , служителите на базата , треньори.
  Невъзможно е 260 да са както и да се брои.
  Освен някои от тях да ядат по няколко пъти на ден! Вероятно е това!
  Да някои са там само за това “да ядат за сметка на “Ботев ” !
  Бил питал Пачев и той му казал , че школата е пълна трагедия ?!??!
  Бай Трифоне ти какъв го играеш в школата?
  След като е трагедия ти защо продължаваш да си там ?
  Само тези думи са достатъчни : Директора на школата казва : Тук е пълна трагедия !
  Господ да пази “Ботев ” от ” големите ботевисти ” …

  • 6
   2

   Не знам поради каква причина си много ядосан на Панчев, но честно казано и не ме интересува. Ти си знаеш. Но съм длъжен да поясня, че от близо 2 години-тренировъчни програми, селекция на треньори и състезатели се ръководи от Даниел Коен. Така че е време да насочиш и твоите въпроси за състоянието на школата и към този човек.

   • Щом си длъжен да поясниш пояснявай.
    Аз не съм длъжен, но ще ти поясня и аз :
    Нямам нищо против човека Пачев ( защото не ме интересува въобще) а против директора Пачев ! Ако директора се казваше Младенов, Георгиев или който и да е и пак така не вършеше нищо позитивно пак щеше да ми е неприятно , че такъв човек е директор на школата !
    Пачев е от години там и по негово време избягаха всички качествени треньори (и много талантливи юноши също) .
    Сегашните треньори ( болшинството от които са на нивото на Пачев ) са доведени от него а не от Коен.
    Да Коен се разпорежда , но това са футболистите който школата е оформяла много време преди да дойде израелеца.
    Има много талантливи деца, но когато ги ръководи един човек без енергия и визия за бъдещето развитие на школата , човек който се е обградил с послушни и неможещи треньори и “слепи” селекционери как тези деца ще се развиват така, че да “захранват” първия отбор?
    Публична тайна е , че се дава “гръб” и се “налагат” определени деца .
    Едва ли техните родители са социално слаби!
    Вижда се как : от години школата не “вади” футболисти !
    Е кой носи отговорност за това?
    Директора или чистачката ?
    А относно Коен : вероятно разбира по-малко и от Пачев. Но той е пришълец и рано или късно ще изчезне а Пачев се афишира като голям Ботевист , но явно се е “разболял” от болестта на Борислав Михайлов – знам , че не мога , но няма да се махна докато съм жив (или поне до пенсия) …

    • 1
     3

     Човек, ти разбираш ли че в момента Пачев няма думата за нищо в школата. Всичко се ръководи от Коен и най-лошото е че упадъка продължава със страшна сила. Само погледни временното класиране в елитните групи10, 11 и 7място,само преди 4години всички отбори бяха в тройката или се бориха за призовите 3 места.

     • Последно пояснение : ако четеш внимателно написах , че Коен вероятно разбира по-малко и от Пачев.
      Технологията на школата не е днес да намерят футболисти и утре вече да са готови.
      Иска се дългогодишна работа в правилната посока. Щом преди четири години отборите са били добре значи преди това се е работило добре с тях. Щом сега са зле значи от години не се работи правилно.
      Ето ти въпроси за размисъл:
      Кой според теб е по- добре да ръководи школата: пияният Младенов или корумпираният Пачев?
      И още един: харесва ли ти през последните години какви футболисти произвежда и как работи школата ?

     • Подкрепям написаното ,ако беше Директор, но истински такъв щеше да не се позволява тази пародия от измислени треньори да бъде изобщо в клуб като Ботев!
      Не е тайна на никой заинтересован от школата кой е точно шеф-Коен ,а Пачев параван само и само да е уж Директор.
      Кой погуби втория отбор ? Нямат победа при този евреин начело .
      Къде са елитни групи в класирането последните години?
      “Близостта “на треньорите с определени родители и деца ,е те ли са най-добрите?…резултатите от мачовете показват друго
      Треньори никому неизвестни и с нищо футболно доказани в момента са част от Ботев!Повечето нямат и лицензи за тази работа!
      Смяната на треньори всяка година на различни набори и как точно става това разпределение ,ако един набор върви ,веднага му е сложен треньор които е пълен ташак.
      Колко качествени деца си тръгнаха точно по тази причина?
      За никому не е тайна една уж мъжка ,ама не точно банда в този клуб, близостта на някой треньори с женската част от родителите, близостта на някой треньори с финансово по-заможните родителите и още и още .
      Футболно училище само за таксите да лапат ,колко деца от училището са вкарани в школата за тази година,нали такива, бяха приказките миналата година като го откриха?
      Този Коен е доказан фалшив герой и футбол е гледал само по телевизията,за там не дават лиценз ,Пачев му е останало само името от едно време и до там.
      Е чакайте резултати, чакайте!!!
      Докато такива са фактори в Ботев, такъв е и Първият отбор, такъв е и вторият отбор ,такава е школата, такова е и Футболното училище на Ботев Пловдив!!!

 23. 10
  5

  Пак нагласени сълзливи ПР акции от Спас Кузов, не ти ли писна бе продажна гнидо, тия пари за лекарства да ги даваш. Вие разделяте Ботевистите и създавате групички, ай сиктир

Коментарите са затворени