Берое явно не се страхува да се изправи срещу Ботев още в първия плейоф. Това стана ясно, след като старозагорци решиха да бият гостуващият им Нефтохимик и по този начин да излязат на първо място в класирането на Група Б, което ще ги прати да спорят с Ботев в два мача. По-рано през деня Пирин в опит да избегне сблъсък с канарчетата загуби от Локо ГО със странния резултат 4:3.

И така, ето какво предстои на Ботев Пловдив. На 15 май от 20:00 ч. на “Футболен комплекс Ботев 1912” канарчетата ще посрещнат Берое. Ответният мач е четири дни по-късно – на 20 май, в същия час – 20:00. На 24 май Ботев Пловдив играе финал с Лудогорец на Националния стадион от 18:30 часа. Ако жълто-черните отстранят Берое, то те ще играят с победителя от сблъсъка между Пирин и Верея. В два мача на разменено гостуване победителите от двойките Ботев-Беоре и Пирин-Верея ще определят, кой ще изиграе една среща като гост на последният взел квота за Европа от първата шестица.

14 КОМЕНТАРИ

    • 8
      1

      За жалост, а нормалните хора просто си шибат блондинки….

  1. 8
    30

    В Сопот се родихте, в Коматево ще умрете!!!

    • 28
      6

      В Кюстендил ви купиха, и не спряха да ви продават!

      • 20
        7

        Не ги е купил никой,просто Велбъжд се навлече в Пловдив,прекръсти се на Локо и тия куфеят!!Ето и доказателството-През 2001 г.собственикът на “Велбъжд” Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ (Пловдив). На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на “Локомотив” Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на “Велбъжд” в “Локомотив”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в “А” група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.
        От перипетиите с ПРЕИМЕНУВАНЕТО и местенето остава само шампионската купа във витрината на “Велбъжд”, за която има претенции от друг клуб.”И още-
        ДВ бр. 102 Вторник, 27 ноември 2001 г. Пловдивският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение № 4460 от 24.VII.2001 г. по ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб “Велбъжд” – АД: вписва ново седалище и адрес на управление – Пловдив, кв. Лаута, стадион “Локомотив”. Това е то,съдба.

  2. 31
    14

    Почнем ли със сметките днес излизаме с мисълта за финала, пиши го бегал сезона, Това е Ботев във всеки мач излизаме за победа, то по тая теория на сметките, кое е по Лесно да биеш по веднъж Пирин и Берое или само веднъж Лудогорец, никакви сметки, подкрепа за орбора кой където, както и с каквото може само Ботев религия………

    • 27
      14

      Точно така е! Всеки мач се излиза на битка и за победа. Само това е рецептата за сплотен и обигран отбор! Всички тънки сметки се обръщат като бумеранг към правещите ги!

  3. 42
    6

    Няма смисъл от разделение. С тениска или без, но с вяра в сърцето всички на 24 май да бъдем на Националния стадион. Нека покажем на цяла футболна България кой е отбора с най-многобройни и верни фенове. За тези които смятат, че нямаме шанс, ще кажа само да помислят как ще се чувстват ако се случи чудото и вземем купата, а те са пропуснали да присъстват на живо на мача. Без повече извинения – сега или никога.

  4. 19
    73

    Нека пожелаем успех на Берое !
    Все пак, стар клуб от красив град, не навлек от родопската яка.

  5. 18
    2

    Само едно нещо не разбрах от статията и моля Plovdivderby да уточни.Кой ще бъде домакин в първата финална среща от победителите от двата мача ???

    • 4
      1

      Който е по-назад в класирането от редовния сезон е домакин в първата среща и респективно който е по-напред в класирането от редовния сезон е домакин в реванша.

  6. 45
    16

    Канари, мачовете в елиминациите са супер важни! Напред!

    • 35
      5

      “Ботев”Пловдив има един важен мач-ФИНАЛА ЗА КУПАТА НА 24 май срещу “Лудогорец”!!!Може да имаме 5 или 10 % шанс за победа но трябва да дадем всичко от себе си,и футболистите на терена и ние феновете на трибуните!Всичко друго е ала-бала.Как ще изиграем с тази къса резервна скамейка 6 “финала”за 19 или 20 дни?Знаете ли,че отбора спечелил баража между четвъртия и седмия ще има около 25 дни за почивка и подготовка преди първия си мач от предварителния кръг на ЛЕ?Каква ще е тази “лятна подготовка”?Спечелим ли купата ,печелим трофей /за последен път 1981година ,1-0 срещу “Пирин” с гол на Митко Аргиров/престиж и две седмици повече за почивка и подготовка преди първия мач за ЛЕ.САМО “БОТЕВ”!!!

Коментарите са затворени