Футболистите на Ботев Пловдив победиха Славия с 3:1 на базата си в квартал Коматево в последен мач от Група А на втората осмица.

“Канарчетата” решиха бързо всичко в своя полза с три безответни попадения до 39-ата минута. Първо Филипе Бризола откри резултата още в 7-ата минута с блестящ завършващ удар в горния ляв ъгъл на Антониос Стергиакис. Въпреки красивото изпълнение обаче, аплодисментите в случая бяха изцяло за Антонио Вутов, който изведе по невероятен начин с пета бразилския си съотборник.

Минути по-късно младият гръцки вратар на Славия получи неприятна контузия и бе заменен принудително от резервата Марио Кирев. Четвърт час след началото на двубоя в Коматево “канарчетата” вече имаха два гола аванс, след като Фернандо Виана вкара изключително красиво попадение с удар извън пределите на наказателното поле.

И ако в случая резервата Кирев може само частично да бъде винен за позиционирането си и липсата на каквато и да е реакция, то третият гол във вратата на “белите” падна след изцяло негова груба грешка. Марио се засуети в собственото си наказателното поле, позволи на Виана да му отнеме топката, след което не се върна навреме на вратата си и Омар Косоко с удар от около 18-20 метра намери мрежата му за 3:0. В 70′ Радослав Апостолов си отбеляза автогол след центриране в наказателното поле на канарчетата на бившия жълто-черен футболист Божидар Васев.

В другия мач от тази група Верея победи като гост Монтана с 2:3 и по този начин запази лидерството си. Ботев останаха втори, но това може да се окаже не толкова голям кахър за тях, тъй като според програмата, начертана от БФС, това ще им даде един ден повече за почивка преди финала за Купата на България. Ако жълто-черните бяха спечелили своята група то втория мач от първия бараж щеше да им е на 20 май. Сега този двубой ще е на 19-и. Припомняме ви, че финала е на 24 май на националния стадион Васил Левски.

20 КОМЕНТАРИ

  1. 19
    8

    Ние отиваме на финал.Вие провален сезон.Смеехте се на нас,при вас месеци наред без заплати.Добър вратар бяга защото иска сигурност и спокойствие.Треньора шампион си тръгна казвайки чашата преля.Футболисти се изправят пред ДАНС за разпити.Играете в шестицата и дори и сгъваемата трибунка не може да напълните.Но,вие сте вперили поглед в Ботев и се радвате на нашите проблеми,въпреки че вашите са много повече.Жълтеницата яко ви тресе.Ние сме на финал а вие..

    • 7
      20

      Ако ще и на 100 финала да идете пак си оставате същите смешни селяни

    • 6
      14

      На финал и 100 човека публика със Славия. Смях.

      • Вие с Лудогорец и толкова нямахте.И смески ке е още по зле,и цените на билетите ви вдигнаха.

  2. 5
    20

    Прелест ТОТО МОТО С ЧИЧО ВЕНЦИ СПРЕТНАХТИ ПАК:)

  3. 5
    18

    Прелест ТОТО МОТО С ЧИЧО ВЕНЦИ СПРЕТНАХТИ ПАК:)

  4. 7
    19

    Добре че имаме голяма козирка на Базата, че като заваля дъжда, всичките 50 фена се събраме на сухо…

  5. 13
    5

    И аз това забелязах когато излезе програмата за плейофите.
    Втория от групата ни има ден почивка повече преди финала.
    При тези условия един ден съвсем не е малко.

  6. 7
    21

    Тотото пак победи! Кирев е гросмайстора!

  7. 5
    27

    Андрей, що няма една снимка на “агитката” бе да се видите 20 човека утрепани селяни?

  8. 35
    9

    Тъпите мангали нищо ново не могат да измислят.Вече ставате банални и даже не ме и забавлявате.Единия за няква група,другия за тото…

  9. 13
    42

    Двата тото отбора си спретнаха хубав тото мач 🙂

    • 10
      24

      Не толкова хубав , колкото хранителен , ха, ха .

  10. 10
    40

    Мдааа , май ще стане ”ни купа, ни група” ….

    • 47
      8

      Ти гледай да не стане ни отбор,ни”А”група и любимците на вълчовци да се завърнат там,където е минала половината измислена историйка!!!

Коментарите са затворени