Отборът на Евроколеж допусна драматична загуба в последната минута у дома от Асеновец с 2:3. В срещата от 31 кръг на Трета югоизточна група двата тима си размениха по едно полувреме. През първата част гостите поведоха с голове на Веселин Филипов от дузпа и Тунджай Алиев. През втората част колежани върнаха два гола чрез капитанът Георги Куртев, но в последната минута Тодор Тодоров донесе успехът на гостите.
Още с началния съдийски сигнал двата състава показаха, че срещата ще е много оспорвана. Гостите, които са в опасност от изпадане, заиграха много агресивно и имаха опасни атаки към вратата на Георги Петров. В 30 минута съдията Светослав Шехов даде дузпа за дърпане на играч на Асеновец в наказателното поле. Веселин Филипов вкара в средата на вратата на Георги Петров – 0:1. Само четири минути след това защитата на колежани сгреши и топката беше открадната от играч в червено. Туджай Алиев  бе изведе сам срещу Георги Петров и вкара за 0:2.
 Втората част започна силно за колежани. В 50 минута Тодор Тимонов намери Георги Куртев между двама защитници на Асеновец. Капитанът на домакините с ножичен удар от въздуха прехвърли вратаря на гостите Станимир Тодоров намали на 1:2. Пет минути след това колежани можеха да изравнят. След центриране от дясно на Тимонов защитник в червено в опит да изчисти топката удари страничната греда. На няколко пъти вратарят на Асеновец спаси отбора си от нов гол. Пропуски направиха Веселин Филипов, Георги Куртев, Борис Малев и Тодор Тимонов. Едва в края домакините успяха изравнят. Десет минути преди края Куртев изпълни перфектен фаул и прати топката в долния десен ъгъл за 2:2. Минута преди края след разбъркване пред вратата на колежани Тодор Тодоров донесе трите точки на Асеновец.
В следващият кръг Евроколеж гостува на Марица в дербито на 32 кръг.