Днес се навършват точно 13 години от паметния мач на Локомотив (Пловдив) срещу Славия, в който черно-белите спечелиха историческата първа шампионска титла. Двубоят бе от предпоследния кръг на сезон 2003/ 2004 и се игра пред изпълнените до краен предел трибуни на Лаута.

Локомотив победи с 3:2 и така си осигури предсрочно златните медали и титлата. След последния сигнал хиляди фенове нахлуха на терена, за да празнуват заедно с футболистите.

Черно-белите поведоха с 2:0 още до 13-ата минута с попадения на Мартин Камбуров и Бобан Янчевски. Славия се върна в мача чрез Джоров и Чавдар Янков, за да дойде 78-ата минута, когато Нешко Милованович вкара от дузпа и донесе победата.

Ето кои бяха героите в този мач:

Васил Камбуров, Владимир Иванов, Кирил Котев (33- Александър Тунчев), Иван Пасков, Роберт Петров, Георги Илиев, Ванчо Траянов, Иво Михайлов (57-Иван Кризманич), Мартин Камбуров (75-Нешко Милованович), Екундайо Джайеоба, Бобан Янчевски.

Треньор: Едуард Ераносян

Голмайстори: 1:0 Мартин Камбуров (3), 2:0 Бобан Янчевски (13), 2:1 Джоров (27), 2:2 Чавдар Янков (57), 3:2 Нешко Милованович (78-дузпа)

42 КОМЕНТАРИ

  1. 20
    12

    СЕРЕТЕ КРЪВ ЖЪЛТУРЦИ,НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕТЕ ШАМПИОНИ И ДА ВИДИТЕ 60 000 ШЕСТВИЕ ПО УЛИЦИТЕ,А ВИЕ СКРИТИ ЗАД ПЕРДЕНЦАТА ЗАВИСТЛИВО НАДНИЧАХТЕ:)))
    САМО ЛОКО ГРАДСКИЯ ЛЮБИМЕЦ НА ПЛОВДИВ!!!

    • 12
      12

      Шестдесет хиляди по улиците,смях.От лаута тръгнахте 3000.Последния ви “шампионски “мач игра хте пред 13000…..И концерта не случайно беше на площада и не случайно на него пяха най великите чалгаджий начело с Трифонов.Деветдесет процента от присъстващите бяха там точно заради чалгата,просто времето беше чалгаджийско.

  2. 13
    11

    Най-срамният момент в пловдивския футбол. Закрит и преименуван отбор, купена титла и хиляди пребоядисани жълти – срам и позор за Пловдив.

  3. 16
    11

    През 2001 г кмета на Кюстендил изгонин от града Наркомана.Първият първо се опита да изхвърля боклука на Варна като собственик на Ч.море,но беше изгонен.След това цял месец преговаря със Сеслиият фен на циганите,но алчният искаше 3 милиона.Спомняте ли си обидите по наш адрес заради мафиота.Най накрая се премести на Лаута.В нивите на сюлейман лаутлу акостираха два рейса с администраци,един с футболисти и два тира с калашници и пудра захар.Всички мачове бяха с предрешени резултати,особено с отбори от западна България.Натиснете в гугъла ,,историята на една курва”.

  4. 21
    10

    Ава пичаги кък няма да го помня тоя сезон ва…..Локото шампиони а ний всички жълти стрямналий са напийми от мъка ва след позорното изпадане на нашта любима АФД-ТРАКИЯ ва да гоейба…..къв рев кви сополи бяха не искам да си спомням ба да сейба.

  5. 13
    13

    приказката свърши пак сте си същите мърши!!!! Ходете в хола на Емо Наков да се снимате с титлата мангали

    • 15
      12

      Ние поне титла, супертитла и брозови медали видяхме! Кажи, какво видяхте вие, за 4 години при караибрахим? Едно 4-то място и две загуби от гранда Любимец!

      • 9
        5

        ТЕ ТИЯ ЗАГУБИ ОТ ЛЮБИМЕЦ СА ТОТО,ПРОКУРАТУРАТА КАТО ПРОВЕРЯВА СТАЛЕВ ДА ПРОВЕРИ И МАЧОВЕТЕ НА ЖЪЛТИТЕ С ЛЮБИМЕЦ,СЛАВИЯ СЪЩИЯ СЕЗОН..

      • 4
        3

        Къде е тая титла да отида да се снимам с нея искарайте е покажете е на хората 😀 имате титла на хартия мутрите от вис които си е купиха си е прибраха и сега е някъде в Кюстендил наще титли и медали са си в клуба ваще никой не ги е виждал

  6. 12
    11

    2001 г Велбъжд става Локомотив 1936,след 10 години става Локомотив 1926.Жалки мерзавци.Следва продължение.

  7. 25
    9

    – Ботев изпадна ли?
    – Да.
    – Това е добре хахахаххаахах

    • 17
      8

      Това е паметен момент, който прави титлата ни още по-неповторима!

      • 13
        17

        Не забравяйте този още по паметен момент-
        ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
        Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;ВПИСВА „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;ВПИСВА ПРЕКРАТЯВАНЕ БЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,ЧРЕЗ ВЛИВАНЕТО му в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; ПРОМЯНА на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“.

      • 15
        9

        И един факт който малко хора знаят.В деня в който Велбъжд пристигна на лаута,на футболистите на истинския Локомотив им беше дадено 30 минути време да освободят шкафчетата……И още един факт който всички знаят.Желанието на Г Илиев беше да вземе Ботев.След преговорите продължили един месец бяха провалени от Христолов.И с Коко Динев беше същото.На тези които вземаха локо,първото им желание беше Ботев.

        • 15
          10

          Може? Но после всички осъзнаваха, че са щели да сгрешат непоправимо!
          Локомотив е шампион, а измисления комунистически клуб в жълто е само един жалък балон!

        • 11
          9

          Жоро искаше да си отмъсти на шопи и общината в Кюстендил за това, че не му даваха земи за строеж на стадион и затова се насочи към Пловдив. Тогава се продаваше единствено клуба до бившата бирена фабрика! Жоро Илиев е питал, защото от общината са го помолили, но щом е видял 14 000 000 дългове и желаната от Христолов сума, моментално се е отказал! Така е щял да постъпи всеки друг! Благодарение на най-великия пловдивски футболист, Христо Бонев-Илиев взима Локомотив, за който не са искани никакви пари, а клуба тогава нямаше никакви задължения! ………..
          Така се стигна и до славните 4 години, на които се радваха черно-белите фенове, съвсем заслужено!

  8. 24
    11

    КАКВИ ВРЕМЕНА… ЛЮБИМИЯТ ЛОКОМОТИВ -ПЛОВДИВ ШАМПИОН ЖЪЛТИТЕ КУРВИ ИЗПАДАТ НАВСЯКЪДЕ НЕКРОЛОЗИ…ТОЙ УМРЯ …. ПОЗНАТ РЕФРЕН … ЖЪЛТИТЕ СА..ВЪВ…Б… НЯМА ВЛИЗАНЕ ИСТИНСКА РАДОСТ ЗА НАС ИСТИНСКИ ТРАУР ЗА ЖЪЛТИТЕ ПРОСТИТУТКИ НЕЩА КОИТО ОСТАВАТ В ИСТОРИЯТА НА ФУТБОЛА ЗАВИНАГИ А ПЛОВДИВ Е ФУТБОЛЕН ГРАД И ЩЕ ГИ ПРЕДАВА ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД

    • 8
      15

      ШШШШШШ НЕ ГРАДДСКИ КЪФ ЛЮБИМ ЛОКОМОТИФ КАКВИ ШАМШИОНИ СМЕ ПА КОЙ ЩЕ ГО ЗА ПОМНИ ТОЗИ МОМЕНТ КАТО НАШЕТО ЛОКО НИКОГА МА НИКОГА НЕ Е БИЛО ШАМПИОН И НЯМА КАК ДА СТАНЕ.
      ВИЖ В ТОЗИ ГРАД ИМА САМО ЕДИН ЗАПОМЯШТ ОТБОР И ТОЙ Е НА БОТЕВ.
      ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ В ПЛОВДИВ ИМА САМО ЕДИН ОТБОР А НЕ ГРАДСКИЯТ ДРАСКА ГЛУПОСТИ И СИ ВЯРВА ЧАК.

      • 10
        1

        КОМАТЕВСКИ СЕЛСКИ ЦЪРВУЛ ЗАБИЙ СИ ГЛАВАТА ВЪВ ЖИВОТИНСКИТЕ ЛАЙНА И СЪНУВАЙ КОШМАРИ ЗАТОВА ЧЕ ЛОКОМОТИВ -ПЛОВДИВ СТАНА ШАМПИОН А КАРАИБРАХИМ ВИ ПРАТИ В ОБОРА ЗАВИНАГИ ЗАТОВА ОТИВАЙ ДА ИЗДОИШ БИКА И ПОСЛЕ ОБРАТНО ГЛАВАТА В ЛАЙНАТА КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА

  9. 19
    18

    А на селяните от комативу дедовците им вече не помнят кога са ставали шампиони. Време е да закрием жълтия катун и да прочистим древния ни град.

    • 8
      3

      когато са станали шампиони всъщност са завършели на 3-то място. Те винаги са морални победители

  10. 15
    12

    Директурити дъ ургънизирът иднъ икскурзийъ ду Кюстиндил дъ видим Купътъ ва! В два рейсъ жъ съ събирем. Ко толкуз?

  11. 26
    17

    Наков, прати им снимка на купата – има хора дето си мислят, че е на Локото, ама дълбоко се лъжат.
    Стои в хола на Емил Наков в Кюстендил, защото е тяхна! На кюстендилци.

    • 19
      18

      Селски боклук-жълт , титлата е в спомените, снимките, клиповете и сърцата ни! Ти такова нещо едва ли ще преживееш животно! Наков-маков, само това те утешава гадино, но ние черно-белите я видяхме, преживяхме и отпразнувахме! За такива като теб остават само лекарствата,злобата и простотията!
      УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ НИКОЙ ДО СЕГА, А И ЗАНАПРЕД НЕ Е И НЯМА КАК ДА ОТПРАЗНУВА СПЕЧЕЛЕНА ТИТЛА! НЕ И КАКТО ГО СТОРИ ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!
      Над 60 000 на плошада и десетки хиляди по улиците! Най-големите звзди на шоубизнеса по онова време на сцената и най-сърцатия и властен собственик! Георги Илиев!

      • 11
        8

        Как няма да е сърцат Илиев като ви купи титла и накра всички цигани в Пловдив да се съберат на центъра никой до сега не го е правил прав си.А къде ви е титлата на СЕЛО !Вие сте измислен отбор на циганите от Шекера който съществута до 2001 г. след това сте само индивиди от Село !

        • 8
          6

          Той и Абрамович купува поредната титла на Челси!….Домусчиев я купува шеста година на Лудогорец! Ние имахме най-мощния човек в България за собственик, беше богат и станахме шампиони, супершампиони и бронзови медалисти за 2 години ! Вие тъпа селска пръчко имахте цветан-ага и той беше богат, ама взехте само 4-то място и две унизителни загуби от Любимец! Хайде, прави сравнение и отивай да ринеш лайната на прасетата! Моли се домуса да ви подари и жалката купа, щото иначе пак ще палите стадиони и ще чупите огради!

          • 8
            4

            Кои ние,тия ли –През 2001 г.собственикът на “Велбъжд” Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ (Пловдив). На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на “Локомотив” Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на “Велбъжд” в “Локомотив”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в “А” група. Седалището на клуба е ПРЕМЕСТЕНО от Кюстендил в Пловдив.
            От перипетиите с ПРЕИМЕНУВАНЕТО и местенето остава само шампионската купа във витрината на “Велбъжд”, за която има претенции от друг клуб.”Хахахаха,ега си падението.Иначе да,така или иначе,купена или не-“Велбъжд”кн е бил преди 13г.шампион.Кюстендилци също си имат привърженици,няма лошо.

          • 2
            3

            Вика Абрамович купил титлата на Челси ПАХАХХАХАХАХА Е не аман от тея Черно Бели курви единствено могат да се излагат само да сравняваш Лудогорец и Челси с Докото смях и позоро !Отивайте на Говедарци и празнувайте , че вали !

        • 5
          4

          да “купи ни” и победите над Левски ЦСКА и Литеь в същата година. А вас не се наложи да ви “купува”. Вие ни “пуснахте” по любов

    • 8
      7

      На теб жълт помияр БАТ Митьо отКрумово ще ти изпрати снимка на истинския Ботев Пд!

      • 8
        3

        Може,ама Наков няма да ви прати снимка на купата.Тя си е там,във витрината на отбора който я е спечелил!!Хихихихи.

  12. Хахаахахахахаххааххахахахахахахахахахахахаха
    12
    9

    НА КОИ ????????

Коментарите са затворени