Ботев спечели важните си мачове напоследък и си усложни много програмата до края на шампионата, а и за лятото. Канарите влизат в английски цикъл и ще трябва да изиграят 8 мача за 28 дни. Мачовата канонада започва днес с гостуване в старозагорския квартал “Кольо Ганчево” и ще приключи с евентуален бараж на 31 май за Лига Европа.

Натоварената програма е заради участието на тима в бара­жите за седмото място и във фи­нала за Купата на България. Датите за мачовете от програмата за първенство още не са съгласувани с телевизията, но се очаква отборът да играе на 17, 20 и евентуално на 27 и 31 май, а за 24 май е насро­чен финалът с Лудогорец.
Освен това на 3 юни е баражът с представителя от Топ 6 за послед­ното място в Ли­га Европа. Ако Ботев успее да стигне до този мач и евентуално го спечели, той ще трябва на стартира в турни­рите на 28 юни от първи предва­рителен кръг.

Та­ка остават общо 25 дни и за по­чивка, и за подго­товка. Две седмица повече почивка се очертава, ако жълто-черните спечелят финала с Лудогорец. Тогава евентуалното им евроучастие ще стартира от втори ква­лификационен кръг.
Всъщност, играчите в Ботев трябва сами да избират пътя си. Единият е атака на Лига Европа и очакваните минимум 300 000 евро на всички фронтове. Другият – отпадане от борбата и осигуряване на по-дълга лятна почивка.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    2

    Важни съ ва Най-Важния е с Ливочиву,Отец Кирилова,СтрямЪ забравих и те съ в Лига Европа тъй..

  2. 4
    4

    8 важни мача на малки вратички ще играят селянките.

    Да си гледат заплатките и порното с което ги изкарват , че може скоро някой луноход със синя лампа да гип рибере на топло.

  3. 6
    4

    Кольо Ганчев от си бъркат по дупките!!!
    Вива ТОТОТО!

  4. 6
    1

    Ше играят я де ше идат! Нека си заслужат заплатите!

  5. 9
    8

    Важни за букмекърите и заплати да има. Другото майната му…

Коментарите са затворени