Монтана успя да победи финалиста в турнира за Купата на България Ботев Пловдив с 2:1 като “домакин” на стадиона в Ловеч.

Срещата започна в доста прилично темпо. Играчите на Атанас Атанасов стартираха една идея по-активно двубоя, като в 9-ата минута крайният бранител на домакините Бирахим Сар можеше да се разпише с глава, след като Атанасов центрира от корнер, но Виктор Генев се намеси малко преди Сар да прати кълбото в мрежата на гостите от Пловдив.

Логичното се случи в 16-ата минута, когато Андреас Васев направи отличен пробив по левия фланг. Крилото не се забави и центрира в наказателното поле към Стивън Петков, който с глава от близка дистанция не сбърка. Младокът вкара седмия си гол в елита през този сезон.

Проблемите за “канарчетата” станаха още по-големи. В 22-ата минута защитата на Ботев (Пловдив) стана за смях, след като направи няколко грешки, а от това се възползва бившият играч на тима Петър Атанасов. Атакуващият футболист остана очи в очи с Чворович, след като в стил “Меси” премина през центъра на защита на жълто-черните и не пропусна да се разпише.

Отговорът на “жълто-черните” не закъсня, Виана получи пас в дълбочина, той овладя топката добре и напредна мощно, но ударът му не бе достатъчно качествен, за да затрудни Евгени Александров, който в тази ситуация показа класа, печелейки битката с бразилския нападател на Ботев.

В 31-ата минута Бризола центрира от корнер, топката стигна до Неделев, който стреля отдалеч, но право в ръцете на Александров.

Втората част започна малко по-добре за футболистите на Николай Киров. Специалистът направи промяна още на почивката, когато Омар Косоко замени Бризола. Това освежи играта на тима, но натискът през първите 15-ина минути не донесе нужния резултат за Ботев (Пловдив).

В 61-ата минута Омар Косоко изведе Фернандо Виана, който обаче направи шокиращ пропуск пред вратата на Монтана. Това бе втората перфектна възможност за бразилеца да се разпише в двубоя.

Последваха два изключително неточни удара на Неделев и Юсеин в опит Ботев да намали резултата. Косоко също опита, залагайки на техниката си да измисли нещо нестандартно в предни позиции, така се стигна до последната минута на продължението, когато нападателят на жълто-черните се разписа за 2:1 от малък ъгъл.

57 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    ТРАГЕДИЯ и пак ТРАГЕДИЯ ! Чуда се кое е по срасмно да паднеш с 5-0 от Уефски или да паднеш с 2-1 от последния – Да, и двете са срамни.Ма така е кви стадиони кви бази искате да стройте , като фенове няма.И Локо и Ботев в момента са слаби разликата е че единия играе с по силни отбори , а другия не.Крайно време е и Пловдив да погледни към Марица, Спартак и Евроколеж.Погледнете онея Шопи гадни как си подържат отборите, а ние сме се захвана ли кой отбор пуска тото, кой отбор, кога е създаден.Докато феновете в Пловдив не кажат СТИГА.Това ще е положението.Къде ни бяха феновете в Ловеч ?? Кво през месец ли трябва да пълним стадионите.Къде бяха също и феновете на Локо в Русе.Жалко, много жалко за Пловдивския футбол.Пловдиските фенове искат да гледат футбол , а не комедия.Вижте ги Шопите Левски,ЦСКА,Славия, а сега е вероятно и Септември да влезне след някоя друга година и Локо СФ ще се върне, а ние с едно Локо и един Ботев.Не, че Марица нямат шанс да влезнат в Първа Лига , проблема е че някой хора ги спират , както и Спартак.Дано да доживем момента, когато Ботев и Локо ще спорят за титлите е тогава ще е голямо шоу.Но никой няма да ги остави да са пред Лудогорец, ЦСКА и Левски !

  2. 8
    6

    Жълти тото курви! Това е едничката истина!

  3. 9
    3

    Едните бойкотират, защото Дани Кики и компания напълно умишлено им скапаха сезона. 20 човека в делничен (работен) ден и въпреки, че не влизат на стадиона в Русе, опъват трансперант и почитат паметта на Челсито!

    Другите класирали се вече не на един, а на два финала. В неделен (почивен) ден на мача им в Ловеч са точно 0 (нула) човека и по никакъв начин не почитат паметта на един от емблематичните им фенове !!!

    Това се нарича МАНТАЛИТЕТ !!!

  4. 11
    2

    ПЪНКО НЕМА ДА УМРЕ….. ГЕОРГИ… ПОЗДРАВИ ОТ МЕНЕ БОГОВЕТЕ ТИ ЗНАЕШ ЧЕ ОТ ФУТБОЛ НЕ РАЗБИРАМ НО ПРЕДИ ВСИЧКО СЕ НАУЧИХМЕ ДА НЕ МРАЗИМ НИКОЙ И НИЩО… ЗАЩОТО….. ANARHY IS FREEDOM…..НИКОГА НЯМА ТЕ ЗАБРАВИМ ОСТАВАШ ЗАВИНАГИ С НАС

  5. 15
    12

    В СОПОТ СЕ РОДИХТЕ, В КОМАТЕВО ЩЕ УМРЕТЕ!

  6. 13
    13

    Како сте спали, жълти мангали? хахахахахахахаха

  7. 12
    8

    Пълно с мнения на злобари болни от жълтеница.Мача в Русе е толкова съмнителен колкото и този в Ловеч.По страшното е друго,в последно време започнаха да се получават много странни резултати,а футбола става все по слаб, и стадионите все по празни.

    • 2
      5

      Кажи поне една причина мача в Русе да е уреден??? И даже завърши само 2-3!?
      За откриването на стадиона, пред близо 12 000 души !? Какво, дадоха ни дузпа, имаше засада на някой гол ли? Някой игра симулативно ли? И защо да е уреден мача в същност?

      Вие редовно уреждате напоследък и това го знаете и самите вие, защо нямате собственик и респективно пари! Очевадно е!
      Издържате се предимно от ТОТО, редовно с Монтана правите “изненадите”, напред сте с точките, клуба ви е пред закриване и всячески Палийски се мъчи да ви запази поне до финала!

      • 2
        1

        Вие да говорите за тото е наглост.Защо Ераносян каза -Чашата преля…можеш ли да ни обясниш.

  8. 16
    12

    Цигани,от огъня на вашата омраза ще остане само пепелта.Защото нашата любов към Ботев е свята и вечна до края на света.Мангалите в масов гроб.

  9. 10
    8

    Няма да е лошо да се върнеш към началното си обучение/1-4 клас/,защото както виждам граматиката ти бяга доста сериозно!За комплексине може ида става дума,като се има в предвит ,че вашия селско-столюпиновски катун сме пребиваи със 7:3!!!

    • 10
      9

      Само че това 7:1 беше с Локо пд,а не Локо кн!Иначе онова Локо,заличеното,го е отнасяло от Ботев два пъти с по 5:0.А?

      • 3
        2

        То по твоята логика и онези 5-0 бяха от Ботев, а не от ДПС клуба с емблема на доматЪ, създаден през 2010-та! 7-3 си е 7-3!
        ФАКТ Е, ЧЕ БОТЕВ В МОМЕНТА Е НАЙ-ТОТАДЖИЙСКИЯ КЛУБ И ТОВА ГО ВИЖДАТ ДОРИ СОБСТВЕНИТЕ МУ ФЕНОВЕ!

      • 7
        6

        За буфера по-горе става въпрос – ЛОКО1958…

    • 10
      3

      Провери си твоята граматика.Три изречения, четири грешки.ПредвиТ се пише накрая с Д,другите си ги открий сам,ако можеш.И кое е повече,7:3 или три пъти по 5:0.Обичайте повече вашия си отбор ,вместо да мразите нашия.Но , омразата на лаута е повече на почит от обичта.

  10. 13
    9

    Спри за малко с дрогата ,за да неговориш простотии!Да погледнеш действителността ,за да видиш,че вас жълтурите ви свързва с Пловдив квартал Коматево и щях да забравя ИЗГРЕВ БОЙС в центъра на Столюпиново!Да спреш дрогата ,разбрали жълта помиьо?

  11. 13
    6

    Оп, оп, оп, финалистите много сте трагични бе майна. Ама като ви разправям да не надувате жълтия балон, не слушате, а сега цяла България ви се сме е.

  12. 11
    5

    Селяндури, като гледам програмата нищо чудно да играете баражи за изпадане. Гледайте до там да се докарате и после смеха ще е оглушителен.

  13. 18
    5

    Ангеле ,Ангеле нищо не става от тебе Палийски да та и в президента. По-зле си и от Селския

  14. 24
    7

    Ачо сАлзата затова бързаше да излезе от болницата-бюджета да оправи!?

  15. 20
    13

    Тоя лапатар Генов кой го докара,пиян ли беше или дрогиран,или оня Марин,или мангала тъп-серкан…тия и за селата не стават..

  16. 24
    11

    Унижението е голямо…тия хора срам нямат ли малко?..най-добре да се гръмнат или да се откажат от футбола изобщо…

  17. 30
    16

    Майната му на мача, бюджет връзвате, ама толкова ли нямахте 50лв. за нафта да дадете на двама човека и да почетат Челсито!? Сто години след нас да спринтирате, пак няма да ни стигнете в фенската култура, чак ми е неприятно, че пловдивски отбор се водите…

      • 7
        6

        Е, от яката,но не от Кюстендил!През 2001 г.собственикът на “Велбъжд” Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ (Пловдив). На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на “Локомотив” Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на “Велбъжд” в “Локомотив”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в “А” група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.
        От перипетиите с ПРЕИМЕНУВАНЕТО и местенето остава само шампионската купа във витрината на “Велбъжд”, за която има претенции от друг клуб.”

  18. 20
    14

    Ава пичаги и ся кък да обяснявам на цяла Стряма че сми порно герой ва….ами и тука у Тракия всички кочове взеха да ма подпичкват ба да сейба.

    • 15
      5

      Ава килеш ко са прайш на анонимен ва от ни кайш че си Стоенчо ба да тейба.

  19. 30
    14

    Финалиста уреди премиите, за класирането нищо, че за заплати няма!
    Пак позор, пак унижение, пак с най-жалкия отбор в групата! Прокуратурата защо спи?

  20. 27
    12

    Отбора се издържа от черно тото.Тайнствения спонсор който обявиха ,че давал пари е от продадени мачове.

    • 8
      13

      ава той нашия мач с Дунав мириши отвсякъди , ти си седнал на жълтъцити да дириш сметка

  21. 24
    12

    Жълти ТОТО курви, ако имахме държава, моментално ви изхвърляха за уредени мачове!

  22. 26
    10

    Няма по-продажен ТОТО отбор от жълтите!
    Факта, че дори фенове нямаха в сектора за гости го доказва!

  23. 15
    11

    Ааааа канар що излагаш нас. Много слаби на него. Цялата маала се чудим тоту ли е или сме много слаби. Алах да ни е на помущт срещу лудагорец. Ааааай канарииее

  24. 18
    12

    Майната му на мача, не е за сефте- случва се, ама как пък не отидоха 2ма човека да вдигнат един транспарант в памет на Челсито – срамна история, даже мангалите бяха 5 човека и го почетоха, ние- нищо….

  25. 18
    20

    На тези анимационни герои ще им скъсаме трътките за купата, нека се превъзбуждат до мача.

    • 16
      9

      Ако Домуса я иска? Иначе е ясно, че с игра жълтите нямат шанс!

  26. 16
    21

    Няма смисъл да се излагаме на финала и да правим густото на Лудогорец.

    Да влизат феновете фризьори и с ножици ли ще е или с машинката за стригане, няма значение, всичките нула номер за да им дойде акъла в тъпите глави

  27. 25
    6

    Не знам дали е тото или не, но знам, че сме слабички. И имаме двама трагични вратари за съжаление.

    • 17
      9

      Де да бяха само вратарите. За тях е ясно на всички. Имаме най- слабите вратари в Лигата. Гола вода са и останалите.

  28. 25
    12

    Жалък Ботев.Но резултата е приличен при положение, че сме почти без треньор.В този отбор има само двама играча със сърце-Меледже и Косоко.Останалите просто разхождат жълто-черната фанелка-начело със “звездата” Неделев.А Серкан направо е пълно недоразумение.Ще берем още ядове…:-(

    • 12
      12

      Не се ядосвай, както се казва на печелившите, честито! Единствено хубаво е, че с Монтана всеки път и двата отбора си оправяме бюджета!

  29. 16
    21

    Колко милиона гостуваща “публика” имаше днес?

  30. 28
    11

    СТАНАХМЕ АБОНАТИ НА НАЙ-СЛАБИЯ ОТБОР В ГРУПАТА. СРАМ.

    • 11
      8

      Е, то при вас това е традиция! Помниш ли Любимец?!

  31. 23
    6

    Или е ТОТО или сме безобразно слаби. Дано да е първото.

    • 11
      16

      По-добре да сте слаби бе, балък!Може ли да се надяваш тото да играете!?Само олигофрени сте събрани на онова селско игрище!

    • 10
      11

      Не се ядосвай, както се казва на печелившите, честито! Единствено хубаво е, че с Монтана всеки път и двата отбора си оправяме бюджета!

  32. 14
    24

    Тия нашите педали пак продадоха мача… Докога ще е караме така, не знам!

    • 17
      10

      пИдалите сми на Лаутджамията.

      • 12
        17

        пИдалите, жълта подлого, днес бяха си разтворили широко задните бузи в Ловеч!

Коментарите са затворени