Днес от Локомотив Пловдив обявиха, че две момчета от школата на тима заминават с тима за Варна. Това са защитника Димитър Минчев и халфа Димитър Законов. В PlovdivDerby.com имаме традиция, когато млад играч бъде взет при мъжете да му обърнем специално внимание и да запознаем феновете на дадения отбор с футболиста. Така ще направим и днес.

Димитър Законов е 99-и набор. Той бе привлечен това лято от Лудогорец по настояване на старши-треньора на деветнайските на Локо Димитър Палазов. Законов започва да тренира футбол в Асеновец. Качествата му са забелязани от Векта, но и там не се задържа много, след като идва покана от Септември София. След това преминава в Славия, от където е привлечен Лудогорец, а това лято пристига на Лаута. Законов е ляв външен халф. Неговите качества са забелязани и от Илиян Илиев, който го взима за една контрола на черно-белите, но малко след това специалистът напуска Локо Пд и Законов е върнат при юношите. През този сезон халът е несменяем титуляр, като поддържа високо ниво във всички мачове. С негов гол черно-белите се налагат на Пирин с 1:0 в шампионата до 19 години.

Димитър Минчев е 98-и набор. В Локомотив е от 2 години. Започва да тренира футбол в частна школа. Преминава в Спартак Пловдив, където е забелязан от скаутите на Ботев и е привлечен при канарчетата. В последствие преминава в тима от парк Лаута. Минчев може да играе както като централен защитник и дефанзивен халф. Той също е несменяем титуляр в шампионата до 19 години и е една от основните фигури в тима на Димитър Палазов. Минчев тренира през лятото 10 дни с мъжкия отбор под ръководството на Илиян Илиев.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Ераносян беше сготвен … Камбуров е готвачът !

  2. 3
    1

    Ама катуна замина ли? Ех, как го изпуснах..
    Е отивам да впрягам коня и тръгвам на галоп за морето.
    Айшето каза че ще ми сложи банските в торбата. Утре на обяд съм там.
    Само ше се отбия за малко при брачеда в Сливен да нахраня коня.
    Каварна към Бургас беше и после надолу, а ? След Сазопол някъде …ше я намеря.

  3. 6
    17

    Ще ги използват още малко и догодина довиждане защото няма.да има кой да плати за тях на другите оттбори а се дължат мноого пари идоговори няма.да има….иначе не са привлечени а изгонени от другите отбори ама нали все плявата вземаме

    • 12
      6

      Плявата си ти глупак. Голям разбирач си. Не е вярно че Минчев е изгонен, просто избяга от корумпираните треньори на Ботев.

  4. 12
    5

    Съвсем невинни подробности са, че Димитър Минчев е вътрешен халф, а Димитър Законов е крило.

    • 13
      8

      Явно сте по-запознат от треньорите им и от самите момчета, от които сме събрали информацията за тях!

Коментарите са затворени