Лудогорец размаза Литекс на своя стадион в първи полуфинал от турнира за Купата на България и почти сигурно ще участва в спора за трофея. Срещата в Разград, която съвпадна с рожденния ден на собственика на “орлите” Кирил Домусичиев, завърши при резултат 4:0 за домакините и обезсмисли реванша в Ловеч.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заложи на изцяло резервен състав, но това не попречи голеадата да започне още в 61-ата секудна. Тогава Мисиджан прати топката в мрежата на Литекс за първи път, след като получи чудесен пас от Жоао Паоло.

Следващите три гола паднаха в рамките на 8 минути. В 26-ата Кампаняро направи 2:0, в 29-ата Александър Василев вкара и резултата стана класически, а в 34-ата и Жуниор Кишада записа името си сред голмайсторите.

През втората част Лудогорец свали темпото, но можеше да вкара още толкова голове. Стражът на Литекс Диян Вълков се намеси на няколко пъти решително, а част от ударите на домакините не бяха в очертанията на вратата.

В крайна сметка двубоят завърши при резултат 4:0, който изглежда непреодолим за третодивизонния тим и Лудогорец спокойно ще чака да разбере с кого измежду Верея и Ботев (Пловдив) ще спори за трофея.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Да, вярно ще е интересен. Финал за купата и празен стадион. Тук там някой кренвирш.

    • 1
      7

      По-добре отколкото подпален стадион.

  2. 5
    5

    Не, Доку – Верея ще е … финала по джамини за ветерани! 😉

  3. 7
    20

    Лудогорец -Верея ще е интересен финал .

Коментарите са затворени