Ботев Пловдив набор 2001 спечели Купата на България за трета поредна година, с което влезе в историята, като първия отбор постигнал това. Канарчетата се наложиха над Левски след изпълнение на дузпи (3:4), като в редовното време срещата завърши 1:1.

“Непобедимите от набор 2001”, възкликна един от феновете на стадиона, който добави, че тези момчета никога не са губили от Левски.

През първата част жълто-черните тотално доминираха над противника още от първата минута. След няколко пропуска в началото Ботев все пак стигна го попадение. Крис Добрев преодоля двама играчи в сини фланелки, след което пусна топката към Иван Василев и той разстреля вратаря на Левски.

След почивката символичните домакини от София изравниха играта и потърсиха изравнително попадение. Такова имаше. При разбъркване след изпълнение на корнер най-съобразителен се оказа Гален Ненов – 1:1.

До края на срещата и двата тима се прибраха и по-интересни положения липсваха.

При дузпите в герой за канарчетата се превърна стражът Марио Усков, който спаси 3 наказателни удара и заличи пропуските на Крис Добрев и Габриел Земярски.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ГОЛОВЕ ТУК>>>

ВИЖТЕ, КАК КАНАРЧЕТАТА ВДИГАТ КУПАТА НАД ГЛАВИТЕ СИ>>>

11 КОМЕНТАРИ

  1. Браво на малките канари! Да свикват да мачкат от сега! Иначе, една странична тема. Гледам ги как бият дузпи половината от тия хлапета…и от Ботев и от Левски. Все едно са на Андреа Пирло първи братовчеди. То са копвания, то са врътвания…Абе няма ли кой да им бие по два шамара, да им каже малко по-сериозно! Дузпи на финал са това, какво се правиш на голямата работа! После се чудим, защо професионални футболисти бият дузпи, като махаленски пияници.

  2. 27

    Браво,по-добре купата в Пловдив отколкото при говедата!Само локо!

  3. 60
    3

    Браво на юношите,предстои празник за Пловдив

  4. 69
    3

    Айййй канариии.Браво на момчетата и треньора Стефан Стоянов.

Коментарите са затворени