Бизнесменът Илиян Филипов, чиято фирма построи и ще довърши обновяването на Колежа и приближени до Антон Зингаревич, настояват български специалист да поеме Ботев Пловдив от новия сезон, разкриха източници на „Мач Телеграф“. Те дори са заплашили, че ще се оттеглят от партньорството си с руснака, ако той продължава да води недоказани чужденци и да ги назначава на важни постове в йерархията на „жълто-черните“.

Фаворитът на българите с влияние в управата е Станислав Генчев, с който вече са водени нови разговори да наследи Бруно Балтазар. Специалистът бе спряган за поста и през зимата, но в крайна сметка до конкретни преговори между Зингаревич и Локо София не се стигна.

В ръководството на Ботев Пловдив тече сериозна дискусия относно това как отборът трябва да намери изход от кризата, в която попадна през този сезон. „Жълто-черните“ са на път да запишат най-скъпото 10-о място в историята на елитната ни дивизия, след като през този сезон са похарчили бюджет от повече от 17 500 000 лева. Върхът на напрежението бе достигнат след загубата от Локомотив София в третото поредно домакинство на новия ст. „Христо Ботев“.

Феновете нахлуха на терена и съблякоха футболистите след поредното слабно представяне. След това бултрасите нахлуха и в предверието на съблекалните като според свидетели на мелето доста удари са отнесли помощниците на Балтазар. Един от тях дори е напуснал стадиона накуцвайки.

Ако Генчев се споразумее със Зингаревич и застане начело на Ботев, той ще вземе със себе си и халфът Антонио Вутов. Договорът на плеймейкъра с Локо София изтича в края на сезона, а феновете на Ботев уважават футболиста заради изявите му по време на престоя му при „канарчетата“ в периода между 2017 и 2020 година.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    13

    В този селски клуб, който и да дойде, все тая. Българин или чужденец, със селският манталитет на трибуните, нищо и никога няма да стане.

  2. 6
    11

    Стоян канара каза или Вили главата или Белия с тях поне сме свикнали Локото да ги уволняват ва да гоейба.

  3. 10
    6

    Да идва Генчев. Добър треньор е. За Вутов чевения картон не знам за какво ни е. Напълно изчепан. Да върнат Тошката, ама едва ли ще стане.

    • 2
      1

      Толкова е изчерпан , че ни развинти, заедно с Костов !!!
      Вутов е класа над всички взети заедно в Ботев

  4. 14
    3

    ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е ОТСТРАНЯВАНЕТО НА СЪЗДАТЕЛЯ! ДОКАТО ТОЙ Е НАБЛИЗО ДО ЗИНГАРЕВИЧ, НИЩО ХУБАВО НЕ ОЧАКВА БОТЕВ. ИЗРУДЪТ СЕ ДОКАЗА КАТО БЕЗДАРНИК И БЕЗРОДНИК. ТОЙ МРАЗИ БОТЕВ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ, ЗАЩОТО НЕ ПОЛУЧИ ПРИЗНАНИЕТО, КОЕТО ИСКАШЕ. НЕГОВОТО ЕГО Е В КОСМОСА И ТОЙ ВСЯЧЕСКИ ИЗПОЛЗВА СВОЕТО ВЛИЯНИЕ НАД ЗИНГАРЕВИЧ ЗА ДА СЪСИПЕ ОТБОРА, БЪЛГАРСКИТЕ ФУТБОЛИСТИ И ТРЕНЬОРИ И ХРИСТИЯНСКИТЕ НИ ЦЕННОСТИ. ТАЗИ НЕГОВА ОМРАЗА НЕ МУ ДАВА ПОКОЙ, ЗАСЛЕПЯВА ГО И ГО ДУШИ В БОРБАТА МУ ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ. ТОЙ, ОБАЧЕ Е ОСЪДЕН В ТАЗИ БИТКА. НЕ МОЖЕШ ДА ПОБЕДИШ ЦЯЛ НАРОД, ОЩЕ ПО МАЛКО БЪЛГАРИТЕ, КОИТО НОСЯТ ЦЕННОСТИТЕ НА ХРИСТО БОТЕВ! ТОЙ ЗАБРАВЯ, ЧЕ ТУРЦИТЕ НЕ СА УСПЕЛИ 5 ВЕКА ДА НИ ПРЕЧУПЯТ И СМЕ ЗАПАЗИЛИ ЕЗИК, ВЯРА И НАРОДНОСТ! ЕТО ЗАЩО ВСИЧКИ ФАКТОРИ, КОИТО МОГАТ ДА ВЛИЯЯТ НА ЗИНГАРЕВИЧ ТРЯБВА ДА ПОИСКАТ ГЛАВАТА НА ИЗРУДА. ТОЙ Е КОРЕНА НА ЗЛОТО, А НЕ БАЛТАЗАР. БАЛТАЗАР Е ПАРАВАНА, БУШОНА НА ИЗРУДА. ТОЙ ДОРИ НЕ МОЖА ДА ПОКАЖЕ И ЧАСТИЦА ОТ СВОИТЕ ЗНАНИЯ, ТЪЙ КАТО БЕШЕ ДОШЪЛ С УГОВОРКАТА, ЧЕ ЩЕ ПРАВИ ВСИЧКО ПО ВОЛЯТА НА ИЗРОДА. АКО ДО СЛЕДВАЩИЯ ДОМАКИНСКИ МАЧ ТОЗИ ПОЛУЧОВЕК НЕ СИ Е ЗАМИНАЛ, НЕ СЕ НАЕМАМ ДА ПРЕДВИДЯ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С НЕГО. ДАНО НЕ ГО ОПРЕДЕЛЯТ ТОЙ ДА ВОДИ ОТБОРА, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ВЪРХОВНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО! КРАЙНО ВРЕМЕ Е И КМЕТА ДА ГОВОРИ С ЗИНГАРЕВИЧ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКА ПОКАЧВАНЕТО НА СОЦИАЛНОТО НАПРЕЖЕНИЕ! С БОГА НАПРЕД! САМО БОТЕВ!

    • 12
      1

      За какво да получи признание? Той парадира, че на полусезона в който пое Ботев е спасил отбора от баражи за оставане в групата. Да, ама не е точно така! От баражи ни спаси Димитър Рангелов с гола си в продължението на мача на Славия с Етър. Спечелил трето место. Тогава просто така се завъртяха нещата, а Ботев не се класира убедително с по-голям точков актив! С една дума изкара късмет. И накрая, кой да го признава, след интригите , които спряташе? Ето го, тази година е “Съветник по спортно- техническите въпроси”, но нито веднъж не излезе да каже какви съвети точно дава? Не излезе да каже, той ли даде съвет да бъдат продадени, или преотстъпени шестима титуляри, които водиха подготовка с отбора? За мен зимната подготовка беше провалена, след тези действия! Скри се, като мишка и никой не знае къде е! Обвиняваме за всичко Балтазар, но с този опоскан отбор, какво може да направи?

Коментарите са затворени