Славия и Локомотив (Пловдив) излизат един срещу друг в двубой от междинния 29-ти кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Александър Шаламанов” стартира в 20:00 часа, а главен съдия ще бъде Иво Андреев.

Интересното е, че двата тима се намират един до друг в класирането, а разликата помежду им е само 1 точка в полза на гостите от Пловдив. “Смърфовете” към момента заемат шестото място в класирането, а “белите” са седми. Който от двата тима победи днес почти сигурно ще си гарантира място в първата шестица и при разделението на отборите. Трябва да се вземе предвид и фактът, че седмото място в класирането осигурява бараж за Европа в края на сезона, така че със сигурност отборите си правят сметки и за това.

Иначе домакините се намират в добра серия от три поредни двубоя без загуба. В последните си три мача “белите” записаха две победи и едно равенство. В миналия кръг момчетата на Златомир Загорчич надвиха Септември (София) като гост с 1:2, а преди това направиха 0:0 с Ботев (Пд) у дома. Към момента Славия е с 5 точки пред осмия Арда, така че със сигурност в този кръг няма да бъде изместен от седмата позиция при какъвто и да е резултат днес.

Локомотив от своя страна е на три точки от петия Черно море и евентуална победа днес би ги изравнила с “моряците”, макар и временно, тъй като варненци играят утре. Локомотив успя да прекъсне негативната си серия от двете поредни равенства в миналия кръг и записа трудна победа над Спартак (Варна) с 3:1. Преди това “смърфовете” бяха отстъпили последователно на Черно море и ЦСКА 1948.

Последният мач между Локо (Пд) и Славия завърши с победа за домакините с 3:0. Последната среща в София пък завърши при равен резултат – 1:1.

Двама от най-опитните футболисти на Локомотив Пловдив пропускат днешния възлов двубой. Става въпрос за защитника Милош Петрович и халфа Петър Витанов. Те не попаднаха в групата от 20 играчи за гостуването на стадион “Александър Шаламанов”.
В сравнение с предишния шампионатен мач срещу Спартак Варна, в групата се завръщат изтърпелият наказание Джовани Трупе и централният защитник Тодор Павлов.

В разширения състав отново са колумбиецът Хорхе Сегура и венецуелецът Кристиан Мендоса, който чака официалния си дебют за черно-белите. Без картотека все още е крилото от Сиера Леоне Алфа Конте.

Ето групата на Локомотив Пловдив за гостуването на Славия:

Динко Хоркаш, Илко Пиргов, Мартин Паскалев, Джовани Трупе, Матеус, Хорхе Сегура, Тодор Павлов, Пиер Зебли, Петър Андреев, Христо Иванов, Йосип Томашевич, Георги Каракашев, Иван Михайлов, Кристиан Мендоса, Джовани, Бабакар Дион, Ерик Сорга, Димитър Илиев, Денислав Александров, Ивайло Димитров.

3 КОМЕНТАРИ

  1. В първата шестица трябва да играеш за четвърто място, а там са братовчедките. Ако останеш по назад, седмото място е гарантирано, но те праща пак да гостуваш на братовчедките. Има ли смисъл?

  2. 1
    1

    Да няма пак девет на нула за славия…. хахаха

Коментарите са затворени