Полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на Пловдив преди, по време и след футболната среща между Ботев и Левски в събота (29 април), обявиха от полицията в Пловдив.

Двубоят започва в 20,00 часа на стадион “Христо Ботев“, но преди него от 15.30 до 17.30 часа ще се състои концерт по повод официалното откриване на съоръжението. Сцената ще бъде разположена зад южната трибуна (сектор Б).

Ето какво още информираха от ОДМВР- Пловдив:

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона ще бъде извършвана щателна проверка на всички посетители, което може да доведе до допълнително забавяне. По тази причина ОДМВР – Пловдив обръща внимание за своевременно заемане на местата. Входовете ще бъдат отворени от 17:30 часа. Малолетни и непълнолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, чадъри и запалки), както и на други твърди предмети. На стадиона ще се разрешава внасяне на вода и безалкохолни напитки само в пластмасови чаши за еднократна употреба.

Предлагането на алкохолни напитки в спортната зона в деня на футболната среща и до три часа след приключването ѝ ще бъде забранено съгласно чл. 15 от Закона за опасване на обществения ред и провеждане на спортни мероприятия.

Поведението на публиката ще бъде заснемано със специални видеокамери и техническо средство за заснемане от въздуха “ДРОН“, като при извършване на нарушение на закона установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

Създадена е организация привържениците на гостуващия отбор да бъдат посрещани от полицейски служители на км 133 на АМ “Тракия“ посока Бургас /тир паркинг/, а идващите от посока Стара Загора ще бъдат посрещани на път II 56 /след разклона за с. Войводиново/. С полицейски съпровод превозните средства ще паркират на ул. “Димитър Ризов“, като групово ще се придвижват към стадиона. Феновете на “Ботев” – Пловдив“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В и част от сектор Г.

На паркинг зоната на спортното съоръжение ще бъдат допускани само лица, притежаващи персонална покана или бадж.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Буфери виждате ли какво е обич към великия БОТЕВ ПЛОВДИВ,А ВИЕ ЕДИН СЕКТОР НЕ МОЖЕ ДА НАПЪЛНИТЕ…

  2. Може да донесеш на ма. ка ти сливата, нема да я върнем??!!!???

  3. 2
    4

    А 6-те бахура жа може ли да внесем, те са вече част от нас ва да гоейба.

Коментарите са затворени