Поредният футболен проект на милиардерския син Антон Зингаревич е на път да се провали! Точно така както се случи с предните му такива. Още, когато се заговори за пристигането на руснака в Ботев Пловдив, статии от английски и датски медии, обиколиха медийното ни пространство. В тях четяхме за неупехите на Зингаревич във футболните му начинания. Всичко обаче изглеждаше като лош късмет, когато Ботев Пловдив завоюва бронзови медали. Изглеждаше всякаш Зингаревич този път ще успее, но какво последва. Масова разпродажба на всичко, което става за футбол. Вътрешни скандали между антуража му, оставки, уволнения и прочие. Що директори се извъртяха, що треньори се пробваха, не става и не става. Всъщност Зингаревич получи клуб без задължения, с изградена база и строящ се от държавата стадион. Продаде сума ти футболисти, барабар с Тошко Неделев, за да може един от директорите му на края на този цикъл от осребряване да заяви, че бюджета ще бъде свит, а клуба ще се издържа от билетите от Колежа. Междувременно същия си беше писал премийка за откриването на стадиона, а след това бе уволнен. Заговори се и за кредити, а по информация на PlovdivDerby.com Зингаревич в момента прави сериозни совалки сред пловдивски бизнесмени в опит да ги ангажира с издръжката на клуба. Вече вървят слухове и за забавени заплати. Отборът бе залят от млади легионери, повечето от африкански произход, които може и да имат качества, но не се намира треньор, който да ги изкара от тях и те да ги покажат на терена. Всеки изминал мач на канарчетата прилича повече на изложение тип: “Ето тези таланти имаме, кой дава 100 000 евро?” Едни и същи “перли” тичат по терена в опит да покажат индивидуалните си качества, но не и да играят като отбор, който да печели точки или симпатиите на феновете. Междувременно всичко що говори български се чуства като под турско робство в тима и не смее да надигне глава.

Е, г-н Зингаревич, време е за отговори!

– Как смятате да развивате клуба в спортно-технически аспект?
– Кой или кои от всичките рублолизци, които държите на щат или вече уволнихте, ви подведе или продължава да ви подвежда?
– Защо в клуба Валентич е вечен и какво ви посъветва след резултата вчера в качерството си на главен съветник по футболните въпроси?
– Как ще закърпите бюджет базиран на продажбата на билети, като отборът отвращава феновете?
– Каква е причината за пълния крах през този сезон?
– Имате ли възможността да подсигурите Ботев Пловдив финансово?
– Защо допуснахте да се стигне до тук?

Вчера един запалянко написа във facebook: “С огромно неудоволствие ще си купя билет за мача с Левски на Колежа”. Друг пък призова този тим да бъде оставен да играе на Коматево до края на сезона, защото тези играчи не заслужават да запишат имената си в историята.

Дали руско-босненската задруга могат да разберат, какво са причинили на този запалянко, че той след 10 години копнежи да се завърне на стадион Христо Ботев, пожела това завръщане да се отложи?

На дневен ред е мача с Левски на Колежа, макар че на дневен ред трябва да е гостуването на Славия. Но да оставим Чичо Венци, той толкова мрази Ботев, че ще направи всичко по силите си да докаже за пореден път, че българчетата са по-добри от африкачетата, поне тези, които идват да игаят по родните терени. Та ще дойде мача с Левски. Колежа ще е пълен и току виж, че Ботев вземе и победи. Това ще донесе положителни емоции за ден-два, но няма да промени пълната спортно-техническа и управленска несъстоятелнст, в която се намират канарчетата.

Завършваме с няколко цитати от фенове от вчера и днес публикувани като коментари в официалната facebook страница на Ботев Пловдив:

“Тотален провал в спортно-технически аспект. Винаги ще подкрепям отбора, но това е тотален позор, което наблюдваме на терена. Не знам какви са намеренията на Зингаревич, но това е просто несериозно.”

“Нито един от Вас не е достоен за Колежа и за тази публика.”

“Валентич и Зингареви да се хващат за ръка и към Сибир. За какъв … бързаха да се връщаме на Колежа? Да берем срам на новия стадион? Палячовци смешни.”

“Тренерът следващия път да излезе в схема 8-1-1 като домакин на изпадащ отбор.”

“Не са виновни момчетата, а ония палячовци, които са начело на отбора. Позор!”

“Г-н Зингаревич с тази игра не знам как очаквате, че феновете ще ходят по мачове, за да издържат клуба.”

“Атлантис или там както се е казвал хокейният му отбор-фалит, не съществува. Рединг го оставя пред фалит с отчайващи резултати, Фремад Амагер пред фалит и изпадане, Ботев – малко задлъжнял, засега си спазва ангажимента да изчисти заемите си към клуба(които иначе по договор не трябва да прави), но сме на път да изпаднем. Защо изобщо някой си помисли, че ни чака нещо различно?”

“Преди време след поредният позорен мач , Зингаревич написа за коментиращите ” idiots” . Сега ще изпълзи ли от дупката в която се е наврял , и да напише нещо?”

*Ти си прав, ние сме идиотите, но е време за отговори

34 КОМЕНТАРИ

  1. Зингаревич никога не е крил бизнес модела си, а напротив ясно е казвал, че ще води потенциални 19-20 годишни таланти от Африка и ако им намери купувач веднага ще ги продава. Точка. Не очаквайте, че Зингаревич го интересува как ще се прдставя Ботев, как се чувствуват феновете, каква е историята на клуба или какви са нашите очаквания. Баща му не дава парите и Зингата се мъчи как и кого да излъже да дава пари под каквато и да е форма. Зингаревич има заслуга, че не изпаднахме, но дотам. После късметлийско 3-то място и след това разпродажба. Надявам се че с този стадион и тренировъчна база най-после ще дойде инвеститор със спортно сърце, като Гриша Ганчев или като сериозен бизнесмен като Цветан Василев. Откакто го махнаха вървим само назад, затова и спрях да ходя на мачове, а гледам по ТВ. И все пак верни сме до гроб – САМО БОТЕВ !!!

  2. 3
    13

    Любе (Андрей) Спасов, само с 2 фрази ще ти отговоря:
    1. АФД Тракия – рижбата на БКП – Пловдив
    2. Над 100 милиона народна пара …

    • 2
      1

      Ммм да. За някои 100 милиона, за други 10. Колко жалко е да си завистлив мангал

      • 1
        1

        това е морала на папагала от Булгаристан…

        ти колко взе?

      • Андрей е психопат и сам си пише в кенефното сайтче

        Андрей, явно ти харесва да живееш в най-бедната и корумпирана страна в Европа.
        После да не плачеш че сайта ти е пред фалит

  3. 4
    7

    Защо бе жълти “рублол7зци”, чак сега се сетихте да повярвате на писанията за Зингаревич? Да не еи спря рублите?
    Жалки сте!!
    И защо се оплаквате, че “клуба ще се издържа от билетите от Колежа”?! Ми нали стИ милиони, беее?!

  4. 14
    7

    Единственото хубаво нещо, което направиха в Ботев, е да се оттърват от Неделев. неделев отдавна свърши с футбола и само взимаше висока заплата без никакво покритие.Всичко останало е пълен провал.

  5. 13
    1

    Не знам, кой точно е автора на горния текст, но ако е ботевист, безкрайно му завиждам за коректния тон. Защото на мен, за всички описани – Зингаревич, Административно, Спорно технически ръководство и редови треньори, такива псувни ми идват на ум, че написаното ще излезе като божия милостиня. Колкото до играчите, вчера го писах и пак ще го повторя – яд ме е за бананите! Не, това не е расизъм! Не! Това отговор на твоето поведение. Да дойдеш от майната си, да получаваш заплата в пъти повече от средната в тази страна и да не знаеш какво правиш на игрището! Тези на “Колежа” не трябва да стъпват!

  6. 11
    8

    Чета и съвсем ясно очертавам отминталите времена. Страхотно е това което се предава в “Ботев” от поколение на поколение от една страна. И от друга, измисленото работническо отборче, което Спас Гърневски закри, за да доведе тук кюстендилския “Велбъдж”. Колкото до някои други обстоятелства, те са толкова неразбираеми за неграмотните наркомани, последователи на Главния, че да им ги припомням ли. Като например, лишаването на ДНА “Ботев” от участие в А група, за сметка на “Септември при ЦДНВ” от София, който не се класира и в последствие е преименуван в ЦДНА. Щото комунистите много са ни обичали. Или с подаряването на стадиона ни в “Кючук Париж”, където първоначално е бил и паметника на Христо Ботев и то стадион издигнат на доброволни начала, на сформирания през 1947 година милиционерски отбор “Спартак”, а нашия тим остава без стадион и дори игрище до 1961 година. А, прословутото обединение между първия и единадесетия, кой всъщност закри и кой спаси. А, да говорим за съдийски отсъждания, тесли и прочие, то за това трябва да се издаде многотомник. А, за решенията на БФС! Ще засегна само едно, което си е чиста форма на изнудване. Бенкса играе с националния в Австрия. Падаме с 2:0 и Славков е наказан да не играе два мача за “Ботев” поради слаба игра. През лятото минава в ЦСКА и без нито един официален мач, отново е повикан в национала. Всеки ботевист може да разкаже поне по десет такива истории. За разлика от доведените деца на белия прах, чийто истини започват от 2004 година.

    • 3
      7

      Андрей, селянина може да напусне селото, но комплексите ти към ГРАЖДАНИТЕ ОТ ЛОКОМОТИВ, НИКОГА НЯМА ДА ТЕ НАПУСНАТ

      Ех, колко жалко е да си платен трол-рублолизец

      • 3
        1

        С готови фрази лесно се живее! Особено, когато си се родил десет години преди термина на майка ти, а втория ти баща ти е отрязал главата с “Държавен вестник” и е довел неговото кюстендилско копеле на твое място!

        • А в измислен свят пълен със самозаблуди как живееш, Бонке

  7. 4
    12

    Зингата каза, че ще набира селянки да ги кара на фронта срещу Украйна, нали все се бият в гърдите с техния Бутвфъ и Стоян канара щял да бъде на първа линия с памперс в ръка.

  8. 3
    3

    Някой хора по-долу тръгнаха да говорят за морал 😂😂😂😂 да попитам това морално ли е просяци?

    https://ibb.co/wh4ZHkq

  9. 3
    2

    МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ЩЕ ДОЧАКАМЕ ОТГОВОРИ, КОИТО ДА ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА. ТЕЗИ ГЕЙПРИЯТЕЛИ СА БЕЗКРУПОЛНИ И ТРЯБВА ШИРОК ФРОНТ ОТ ВСИЧКИ НАС, ЗА ДА ГИ ПРИНУДИМ ДА СИ ТРЪГНАТ. ТАКА, ЧЕ БОЙКОТ МОМЧЕТА, А БФС И ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ ДА ДОВЪРШАТ БИТКАТА!

  10. 7
    2

    ЦИНГАРЕВИЧ БИЛ ДАЛ 20 МИЛ.?! ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ИЛИ ДА ПЛАЧЕШ. ДАНО НЕ Е ЗАЛОЖИЛ БАЗАТА, ИНАЧЕ ДА СИ ВЗЕМА БОКЛУЦИТЕ И ДА СИ ЗАМИНАВА. БОТЕВ ВЕЧЕ Е МИНАВАЛ ПРЕЗ ФАЛИТ И ЩЕ СЕ ОПРАВИ. ЩЕ ХОДИМ РАДОСТНИ НА СТАДИОНА И ЩЕ ГЛЕДАМЕ НАШИТЕ МОМЧЕТА!

  11. 4
    13

    ДРЪШ СА ЗИНГА ТИ И БАЛТАЗАР ЕФЕНДИ СТИ НАЙ+ДУБРИТИ САМО БОТЕВЪ

  12. 28
    9

    Понякога се чудя дали Ботев с нещо е заслужил тая своя съдба?! И колкото повече размишлявам все повече се убеждавам,че това не е изплащане на някакви грехове. Тъкмо напротив!!! Ботев Пловдив откакто съществува е най-ощетявания футболен отбор в цялата жалка история на българският футбол. Ботев е градил ,обаче са го ограбвали. Дал е толкова много и е записал името си в златните страници на нашата спортна история и в замяна не е получил почти нищо ,ако не се брои снизходителното отношение на софийските бюрократи позволили му с шампионски отбор и игра да бъде все трети. Елате да питате дядо ми какво толкова са му дали някогашните комунистически началници с което мнозина се опитват да ви манипулират?! Пращали са на мачовете най-свирепите футболни BG съдии да съсипват психологически отбора. Още се помнят такива неща от които и до днес на някои от по-старите фенове им настръхва паметта. Най-добрият вратар по ония времена Кирил Пейчев е трябвало да бъде резерва на “късметлията” Боби Михайлов. И докато столичните чиновници са се грижили да пишат спортната история на софийските отбори , Ботев винаги е бил ритан по кокалчетата. И за капак в сезона когато е бил убийствено силен те правят шампион Берое Ст. Заг. за да се изгаврят с Ботев. Точно тогава Ботев просто смазва старозагорци с 8:0 за да покаже на феновете кой всъщност е шампионът… И колкото разсъждавам все повече се убеждавам,че Ботев не изкупва стари грехове. Ако имаше провидение и някакво възмездие то Левски и ЦСКА отдавна трябваше да са на футболното бунище.

    • 6
      18

      Да ти кажа ли един стар грях ? Тракия !!! Нима това не е грях? Не е ли грях да убиеш по това време може би най-добрия пловдивски отбор за да създадеш силен Ботев и да го преименуваш на Тракия ?

      • 4
        11

        И още грях!!! Не спряха да мрънкат за пари! Хем знаеха , че се краде и пак искаха за да може са се краде и някой фенове да прибират лев, да си мълчат и да надъхват другите да бучат!!!

        • 20
          3

          Ти си последният човек на този свят който може да ми говори за крадене и морал. Когато ВИС-аджийския президент на Локото заля града с дрога и почерни хиляди майки ти също мълчеше – или не???
          И на всичко отгоре сега пак сте отворили ей-такива усти за пари. И не ви интересува те крадени ли са от хорските данъци след като вие ще ги вземете. Всъщност знаеш ли? На вас само ви дават. Нищо не са ви взели! Нищо защото винаги сте били … никои… Циганския манталитет най-ви приляга и това,че така ви наричат е нещо съвсем естествено. Иначе бихте загубили своята идентичност.

          • 6
            14

            Това със Жоро Илиев е толкова жалко и смешно хахах! Жълтур тръгнал да ми говори за морал ? Хахах същите тези които взимат пари от отбора си за да не правят проблем на президента ? Клуб 500 всички го помним , а и за сегашните знаем! Да ми говори жълтур за морал , който развя 10 метрово турско знаме и да ми говори жълтур за мирал след като е собственост на дпс хахаха толкова сте жалки, че няма на къде ! А на вас като ви дават какво ви взимат ? Ааааа гласовете ви взимат забравихме хаха ама видяхме на последните избори ГЕРБ къде спечели Пловдив не но общината да 😉 айде селски моралист със здраве по селата ! А и като говорим за морал всеки знае кой е бил отбора на БКП в Пловдив и всеки знае зверствата на БКП ( изтрепване на българския елит и концлагерите 6

      • Ти учил ли си БГ история бе палячо? На училище ходил ли си, а на мач някога???

        • 4
          5

          Алооо историка я кажи Дража Вълчева какво нареждане прави долу на пистата след 7мия гол и на кой отбор е фен , всички знаем , че ботев са били под крилото на бкп, да споменем и закриването на Спартак от бкп за да има силен ботев

          • 6
            1

            Ти беше ли на мача, щото аз бях. Ни Дража съм видял, ни Локо спряха да вкарват. Така, че нещо като не знаеш, недей да пишеш глупости.

          • Андрей Спасов - Плешивия сам си пише коментарите в кенефния си форум

            ти за телефон чувал ли си, дядо?!
            така, че опитай друга манипулация

    • Любе Спасов, на една вълна сме с теб! Много точно написано!

  13. 3
    13

    Долу ръцете от човека фалит Зингаревич!!!

  14. 2
    16

    ОСТАВЕТЕ ЗИНГАРЕВИЧ! ХАХА ТОЙ ЩЕ ВИ ДОВЪРШИ !!! ДА ЖИВЕЕ ЗИНГАРЕВИЧ И НАГЪЗЕНИТЕ ФЕНОВЕ, КОИТО ПРОДАВАТ ОТБОРА СИ ЗА НЯКОЙ ЛЕВ И МЪЛЧАТ СРЕЩУ ЗИНГАРЕВИЧ ! КАКТО СЕ ВИКА РИБАТА СЕ ВНИРИСВА ОТ ГЛАВАТА, А НА ТЯХ ВАЛЕ ИМ Е ВИНОВЕН!!! ОБИЧАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ СЕИРА НА ПРОСТИТЕ ЖЪЛТУРЬИ

  15. 6
    3

    Ачо,КЕТЪРИНГА се размърда!Разопаковал е оборудването и чака да се нанесе!!!

    • 9
      3

      Ми той,никога не се е махал.Просто,бледа им е параван!

  16. 22
    4

    Бяхме концентрирани в стадиона. Скоро ще се концентрираме да се отървем от идиотско управление. Няма проблем. Клиширано е, но “това е нашата съдба”.

    • Руснака рано или късно ще си тръгне.
      Концентрирайте се върху “помията” която е в школата! Там е за чистене и то тотално!
      Талантливи деца има, но се иска работа с тях!
      Там е истината, защото който и да дойде когато няма качествени юноши пак ще търси тъмнокожи…
      Поогледайте се между вас, защото едни от най-големите беди за школата са дошли от “известни привърженици на отбора” !
      Докато тези са в челните редици нищо добро не чакайте…

Коментарите са затворени