Роденият в Австрия вратар на Ботев (Пловдив) Хидайет Ханкич се представя много добре през пролетта в българското първенство. Той пристигна в Пловдив през лятото на 2021-а година от румънския Ботошани, а в Австрия е носил екипите предимно на отбори от местната втора лига. Ханкич по произход е босненец, а преди половин година cе появиха информации, че тогавашният национален селекционер на тази страна Ивайло Петев иска да го покани да защитава националното знаме. Междувременно той успя да си извади всички необходими документи, за да стане част от Босна и Херцеговина, но договорът на българския треньор не беше продължен.

За представянето си в Ботев и желанието да играе за родината на родителите си Ханкич говори пред вестник “Аваз”.

“Мисля, че мога да бъда доволен от представянето си до момента, но винаги може да е по-добре. През целия сезон показвам постоянство и това ме радва най-много”, казва Ханкич, който няколко пъти попада в идеалния отбор на кръга в efbet Лига, а често получава индивидуални похвали. Радвам се, че хората забелязват моите намеси и е хубаво, че ме виждат в отбора на кръга. Но това, което означава най-много за мен, е признанието на хората в клуба и на нашите фенове. Чувствам се много ценен и обичан от тях и това е най-голямото доказателство, че върша добра работа за Ботев, допълва вратарят.

И въпреки че не го поставя на първи план в приоритетите си, Ханкич ясно показва, че би бил щастлив, ако го извикат в националния отбор на Босна и Херцеговина.

“Честно казано, не преекспонирам това си желание. Моята задача е да пазя на добро ниво в клуба си и да направя след това следващата крачка. Предполагам, че селекционерът Фарук Хаджибегич следи всички наши футболисти зад граница. Ако някога ми се обадят, ще бъде огромна чест. Мисля, че най-красивото постижение за всеки футболист е да играе за страната си”.

“Този сезон започнахме изключително лошо, защото всички се фокусирахме върху Европа и малко подценихме лигата. Беше ни сякаш малко дотегнало първенството. И като добавим излизането от състава на ключови играчи, това утежни ситуацията. Сега като теглим чертата, не можем да бъдем доволни. Всеки сезон, в който Ботев не играе финал за Купата или не се намира в топ 4, е неуспешен”, допълва босненският страж по повод 10-ото място на отбора в първенството.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени